ΣΤΙΒΟΣ

Εκτός 3άδας ο αμφιλεγόμενος Γκάτλιν

Εκτός 3άδας ο αμφιλεγόμενος Γκάτλιν

Τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες διεκδικούν το έπαθλο των κορυφαίων της σεζόν στα βραβεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF). Έκπληξη με την Ανίτα Βλόνταρτζικ.

Ο Ρόμπερτ Χάρτινγκ και ο Σεμπάστιαν Κόε ησύχασαν. Ο Τζάστιν Γκάτλιν δεν συμπεριλήφθηκε στην τελική τριάδα των υποψηφίων της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς που διανύουμε.

Δύο αθλητές που κατέρριψαν μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ, ο Γάλλος επικοντιστής Ρενό Λαβιλενί και ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος Ντένις Κιμέτο είναι υποψήφιοι στους άνδρες μαζί με τον άλτη του ύψους από το Κατάρ, Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ που πέτυχε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 2,43μ.

Η παγκόσμια ρέκορντγουμαν στη σφυροβολία και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ανίτα Βλόνταρτζικ δεν χώρεσε στην τελική τριάδα της IAAF. Τον τίτλο θα διεκδικήσουν η απόλυτη κυρία της σφαιροβολίας, Βάλερι Άνταμς, η Ολλανδέζα σπρίντερ Ντάφνι Σχίπερς και η Γκενζέμπε Ντίμπαμπα που κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ στον κλειστό στίβο, στα 1.500μ. και στα 3.000μ.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο ετήσιο gala της IAAF στις 21 Νοεμβρίου στο Μόντε Κάρλο. Πάντως ο Λαβιλενί και η Σχίπερς έχουν ήδη στα χέρια τους το έπαθλο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η απονομή των Golden Tracks έγινε το περασμένο Σάββατο (11/10) στο Μπακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ