ΣΤΙΒΟΣ

Εκτός τελικού ο Φιλιππίδης

Εκτός τελικού ο Φιλιππίδης
INTIME SPORTS

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο μεγάλο τελικό του επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο.

Μόνο καλούς αγώνες έχει κάνει φέτος ο Κώστας Φιλιππίδης. Δυστυχώς για τον πέμπτο καλύτερο επικοντιστή φέτος στον κόσμο με 5,91μ. έκανε τον πρώτο του κακό αγώνα στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πεκίνο.

Ο Φιλιππίδης αποκλείστηκε από τον τελικό μετά από τρία χαμένα άλματα στα 5,65μ. Το όριο πρόκρισης στο μεγάλο τελικό ήταν 5,65μ. Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό πέρασε με την πρώτη προσπάθεια πάνω από τα 5,40μ. και τα 5,55μ. Ο αποκλεισμός του είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της πρώτης ημέρας των αγώνων στο Πεκίνο.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στον τελικό του Diamond League και τους άλλους αγώνες που ίσως προγραμματίσει να κάνει. Έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2013 στη Μόσχα, ο Γερμανός Ραφαέλ Χολζντέπε βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τον αποκλεισμό. Επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα στα 5,70μ, το όριο των διοργανωτών, ύψος που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια. Ένα άλμα στα 5,70μ. ήταν αρκετό για τον παγκόσμιο ρέκορντμαν, τον Ρενό Λαβιλενί για να πάρει την πρόκριση.

Συνολικά 16 αθλητές έπιασαν το όριο των 5,70μ. και ο τελικός της Δευτέρας (23/8, 19.05) θα έχει 16 φιναλίστ. Στον τελικό θα αγωνιστούν οι παρακάτω αθλητές: Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ), Πάβελ Βοϊτσικόφσκι (Πολωνία), Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία), Γιαν Κουντίτσκα (Τσεχία), Ρόμπερτ Σομπερα (Πολωνία), Ρόμπερτ Ρένερ (Σλοβενία), Τομπίας Σέρμπατ (Γερμανία), Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία), Σόνασι Μπάρμπερ (Καναδάς), Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία), Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία), Ίβαν Γκερτλέιν (Ρωσία), Χερμάν Κιαραβίλιο (Αργεντινή), Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία), Ίβαν Χόρβατ (Κροατία), Ραφαέλ Χολζντέπε (Γερμανία).

To tweet της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ