ΣΤΙΒΟΣ

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι Ρώσοι!

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι Ρώσοι!

Το CAS απέρριψε την έφεση της Ρωσίας και έτσι η χώρα δεν θα έχει εκπροσώπους στο άθλημα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Τεράστιο πλήγμα στο προφίλ της δέχτηκε η Ρωσία καθώς την Πέμπτη (21/7) το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) επικύρωσε την απόφαση για αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών του στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

"To CAS απορρίπτει την έφεση της ρωσικής ολυμπιακής επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την ΙAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου), που είχε αποκλείσει τον περασμένο Νοέμβριο τους Ρώσους από όλες τις διοργανώσεις της.

Στις αρχές της εβδομάδες, η WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί-Ντόπινγκ) είχε προτείνει και αυτή τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το άθλημα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτού του Αυγούστου ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Ρωσία δεν είχε εκπροσώπηση ούτε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου που διεξήχθη τον Ιούλιο στο Άμστερνταμ.

Υπενθυμίζεται πως η τιμωρία αυτή επιβλήθηκε μετά την αποκάλυψη πως η ρωσική κυβέρνηση επόπτευε πρόγραμμα... ντόπινγκ μεταξύ του 2011 και του 2015 προκειμένου να βελτιώνεται η απόδοση αθλητών και αθλητριών της στο στίβο.

"Είναι ένα λυπηρό γεγονός αλλά αν υπάρχουν οι αποδείξεις, οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες. Όποιος κάνει λάθος πρέπει να πληρώσει", δήλωσε ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη, Γιουσέιν Μπολτ, όταν ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της Ρωσίας από τον στίβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ