ΣΤΙΒΟΣ

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αναστασάκη

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αναστασάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μιχαήλ Αναστασάκης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη σφυροβολία και με μία μόλις βολή κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έκτος ο Μπανιώτης, 11ος ο Σκαρβέλης.

Η ευχάριστη έκπληξη της ελληνικής αποστολής σε αυτό το ευρωπαϊκο πρωτάθλημα στίβου είναι ο Μιχαήλ Αναστασάκης. Ο Έλληνας σφυροβόλος με βολή στα 75.89 κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό.

Τη συγκεκριμένη επίδοση την έκανε στην πρώτη του βολή, ενώ στη συνέχεια είχε πέντε άκυρες ψάχνοντας μία καλύτερη. Πρώτος ήταν ο Πολωνός, Πάβελ Φάιντεκ με 80.93, δεύτερος ο Λευκορώσος Ιβάν Τίκχοβ και τρίτος ο Πολωνός Νοβίτσκι με 77.53.

Η τελική κατάταξη στη σφυροβολία

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αναστασάκη

Έμεινε χαμηλά ο Μπανιώτης

Στον τελικό του ύψους ο Μπανιώτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2.29 και αυτό του στοίχισε πιθανότατα ένα μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με την τρίτη τα 2.19, με την πρώτη τα 2.24 και στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 2.29. Έτσι, κατέλαβε την έκτη θέση με καλύτερο άλμα στα 2.24, όσο είχε και ο πέμπτος Τίχομιρ Ιβανόφ.

Το 2.29 ξεπέρασαν μόλις τέσσερις αθλητές οι οποίοι τελικά ήταν και αυτοί που πήραν τα μετάλλια. Ο Ρόμπι Γκράμπαρτζ, ο Κρις Μπέικερ και ο Έικε Όνεν είχαν όλοι ως καλύτεροι επίδοση τα 2.29, αλλά ο πρώτος είχε καλύτερα άλματα και πήρε την πρώτη θέση, ενώ οι άλλοι δύο μοιράστηκαν την τρίτη. Σε ό,τι αφορά την πρώτη θέση ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι έκανε επίδειξη δύναμης αφού ήταν ο μόνος που πέρασε τα 2.32 και στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 2.40μ.

Χαμηλά έμειναν και οι τρεις εκπρόσωποι της Κύπρου. Ο Κυριάκος Ιωάννου επέλεξε να ξεκινήσει από τα 2.29 όπου και είχε τρεις άκυρες, ενώ ο Δημήτρης Χονδροκούκης και ο Βασίλης Κωνσταντίνου έμειναν στα 2.24μ.

Η τελική κατάταξη στο ύψος

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αναστασάκη

Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Σκαρβέλης

Δεν μπόρεσε να κάνει μία βολή αντάξια των δυνατοτήτων του ο Νίκος Σκαρβέλης στον τελικό της σφαιροβολίας και έτσι έμεινε στην ενδέκατη θέση με βολή στα 19.55μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δύο ακόμα βολές στα 19.34 και στα 19.12, επιδόσεις που είναι σχεδόν ένα μέτρο κάτω από το ατομικό του ρεκόρ που είναι στα 20.61. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν επαναλάμβανε μία τέτοια βολή θα ήταν τρίτος, αφού ο Τσάνκο Αρναούντοβ που πήρε το χάλκινο μετάλλιο έριξε τη σφαίρα του στα 20.59. Πρώτος ήταν ο Γερμανός Στορλ με 21.31 και δεύτερος ο Χάρατικ με 21.19.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αναστασάκη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ