ΣΤΙΒΟΣ

Δυσαρεστημένος ο Μπολτ

Δυσαρεστημένος ο Μπολτ

Ο Γιουσέιν Μπολτ πιστεύει πως η τιμωρία ενός έτους που επιβλήθηκε στον Τάισον Γκέι για χρήση απαγορευμένων ουσιών, στέλνει "άσχημο μήνυμα για το σπορ".

Ο Γιουσέιν Μπολτ άσκησε δημόσια κριτική στις αρχές για τη μείωση της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στον Τάισον Γκέι για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Μια πιθανή διετής τιμωρία για χρήση αναβολικών από τον Αμερικανό σπρίντερ μειώθηκε στους δώδεκα μήνες, γιατί ο Γκέι προσέφερε βοήθεια στον αμερικανικό οργανισμό καταπολέμησης του ντόπινγκ.

" Δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής με την κατάσταση και πως εξελίχθηκε. Από τη μια ο Ασάφα Πάουελ τιμωρήθηκε με ποινή 18 μηνών και από την άλλη ο Τάισον Γκέι δέχθηκε τιμωρία ενός έτους επειδή συνεργάστηκε. Νομίζω πως αυτή η απόφαση στέλνει ένα άσχημο μήνυμα για το σπορ, μπορείς να ντοπαριστείς, αλλά αν συνεργαστείς μαζί μας, θα μειώσουμε την τιμωρία", δήλωσε ο Μπολτ στο Reuters.

Βέβαια ο Πάουελ που βρέθηκε θετικός τον Ιούνιο του 2013, είδε την ποινή που του είχε επιβληθεί να μειώνεται. Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 100 μέτρα είναι ελεύθερος να αγωνιστεί ξανά.

Ο Μπολτ που αναμένεται να αγωνιστεί στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες πρόσθεσε " δεν είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης, γιατί έτσι λέμε στους ανθρώπους πως υπάρχει τρόπος διαφυγής, ένας τρόπος για να κερδίζεις το σύστημα. Δεν νομίζω πως η παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF) χειρίστηκε σωστά το θέμα".

Η IAAF δεν κατέθεσε προσφυγή εναντίον της απόφασης της USADA. Ο Γκέι πραγματοποίησε την επάνοδο του στους αγώνες στη Λωζάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ