ΣΤΙΒΟΣ

Δυνατό ξεκίνημα για Καραλή, εξαιρετικός Τεντόγλου, ξεμούδιασμα για Παπαχρήστου

Δυνατό ξεκίνημα για Καραλή, εξαιρετικός Τεντόγλου, ξεμούδιασμα για Παπαχρήστου
EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμμμανουήλ Καραλής και ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά το Σάββατο, με την οποία άνοιξε η σεζόν.

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε σήμερα η σεζόν στην ημερίδα που έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας.

Θετικό πρόσημο μπήκε και στην παρουσία του Εμμανουήλ Καραλή, που ήταν νικητής στο επί κοντώ με 5,50 μ., ύψος που ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου δοκίμασε στη συνέχεια στα 5,65 μ., όπου είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα, ενώ νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,10 μ. και 5,30 μέτρα. Ο Καραλής, ο οποίος έκανε το καλύτερο ντεμπούτο του σε σεζόν, θα κάνει τον επόμενο αγώνα του, στις 20 του μηνός στο Γιάμπλονετς.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν νικητής στο μήκος με 7,89 μέτρα και έγινε ο κορυφαίος για φέτος άλτης στον κόσμο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης, το καλοκαίρι στους εφήβου, προσγειώθηκε στα 7,89 μ., στο τέταρτο και τελευταίο του άλμα και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει συνέχειας. Παράλληλα βελτίωσε το ρεκόρ του στον κλειστό, το οποίο ήταν 7,65 μέτρα. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,82 μ., συνέχισε στα 7,77 μ., "προσγειώθηκε" στα 7,57 μ. και στο τέταρτο στα 7,89 μέτρα. Δεύτερος με 7,30 μ. ήταν ο Νίκος Καψής και τρίτος ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (7,15 μ.).

Ο Πέτρος Χατζίου κατέλαβε την δεύτερη θέση με 5,20 μ. και χαμένες προσπάθειες στα 5,30 μέτρα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο παίδας Αντώνης Σάντας, που ξεπέρασε τα 4,80 μ. και πέτυχε ατομικό ρεκόρ και το καλοκαίρι θα διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ. Εξίσου καλή παρουσία πραγματοποίησε, άλλος ένας παίδας, ο Σωτήρης Χύτας, που πέρασε τα 4,70 μ. και πέτυχε 40 εκατοστά ατομικό ρεκόρ.

Με μήκος επέλεξε να ξεμουδιάσει η Βούλα Παπαχρήστου, που ήταν νικήτρια στο αγώνισμα με 6,29 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη άλματα στα 6,19 μ., 6,26 μ. και 6,18 μέτρα. Η Λίλη Αλεξούλη ήταν δεύτερη με 6,27 μ. ενώ είχε ακόμη άλμα στα 6,00 μ., 6,13 μ. και ένα άκυρο άλμα. Η Αλεξούλη, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της, στο Γιάμπλονετς (20/1).

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ελένη Πόλακ ήταν νικήτρια με 4,25 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της στον κλειστό στίβο. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη δοκίμασε στη συνέχεια στα 4,40 μ., ύψος που έδειξε πως είναι σε θέση να απειλήσει στο εγγύς μέλλον. Η Κατερίνα Βαγενά ήταν δεύτερη με 4,05 μ., ενώ η κορασίδα Μελίνα Ποστίκα πέτυχε νέο ρεκόρ με 3,80 μέτρα.

Ατομικό ρεκόρ σημείωσε στα 60 μ. ο έφηβος Σωτήρης Γκαραγκάνης με 6.93, ενώ στη σφαιροβολία η κορασίδα Ειρήνη Μπαρμπάκου σημείωσε 14,11 μέτρα. Στα 150 μ. παίδων νικητής ήταν ο Στέφανος Δημητριάδης με 16.84.

Τους αγώνες παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, η αντιπρόεδρος Ξένια Αργειτάκη, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας και ο αντίστοιχος της κατηγορίας Κ20, Χρήστος Μελέτογλου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ