ΣΤΙΒΟΣ

Droddy, ο απόλυτος ήρωας των Αμερικανικών trials

Droddy, ο απόλυτος ήρωας των Αμερικανικών trials

Ο Noah Droddy πριν από ένα χρόνο προετοιμαζόταν να παρακολουθήσει τα Αμερικάνικα trials και τελικά κατάφερε να αγωνιστεί.

Όποιος κυνηγά τα όνειρά του συνήθως καταφέρνει να τα πραγματοποιήσει. Στην περίπτωση του Noah Droddy αυτό ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Το Σάββατο 2 Ιουλίου πήρε μέρος στα Αμερικάνικα trials για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ένα χρόνο πριν δεν θα το φανταζόταν καν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Noah Droddy συνδύασε τις σπουδές του στο DePauw University με το τρέξιμο. Δρομέας μεγάλων αποστάσεων χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιτυχία στα φοιτητικά του χρόνια δεν σταμάτησε να παρακολουθεί όλους τους μεγάλους αγώνες.

Πάντοτε, η μεγάλη του αγάπη ήταν οι αγώνες ανωμάλου δρόμου όπου και είχε τιμηθεί δύο φορές ως ο καλύτερος αθλητής του κολεγιακού. Πάντοτε, εκείνο που κέντριζε το βλέμμα όλων δεν ήταν τόσο οι επιδόσεις του όσο η εμφάνισή του. Μακρύ μαλλί και γυαλί ηλίου ήταν πάντοτε τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο χρόνο σκεφτόταν πως θα βρεθεί για να παρακολουθήσει τα trials πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τελικά, κατάφερε να είναι ανάμεσα στους δρομείς που διεκδίκησαν την πρόκριση στα 10.000μ. "Είμαι ένας θαυμαστής του στίβου" παραδέχεται ο ίδιος και συνεχίζει "Ήθελα μία αλλαγή. Αν δεν την κάνεις τότε παραμένεις στάσιμος. Όχι μόνο στο τρέξιμο, αλλά και στη ζωής".

Ποια ήταν αυτή η αλλαγή; Βρήκε τον Dr. Richard Hansen ο οποίος ακολουθεί ένα ιδιαίτερα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης. Εκείνος αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του και μετά από πέντε μήνες αποφασίζει να κατέβει στα 10.000μ. Κατεβαίνει στον αγώνα που έγινε στο Πόρτλαντ και με χρόνο 28:22 καταφέρνει να κερδίσει ένα εισιτήριο για τα Trials. "Ήταν κάτι μαγικό. Ήταν μια υπέροχη νύχτα. Ειλικρινά μετά το τέλος της κούρσας βγήκα έξω από το στίβο και έκλαψα για αρκετή ώρα" ανέφερε για εκείνη την εμπειρία του.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο Σάββατο 2 Ιουλίου όταν ο Noah Droddy συμμετείχε στα Αμερικανικά trials και έκανε όλο το κόσμο των social media να απορεί ποιος είναι αυτός ο τύπος με τα μακρυά μαλλιά και τα γυαλιά ηλίου. Τελικά, τερμάτισε στην 20η θέση, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία για εκείνον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ