ΣΤΙΒΟΣ

Δημητρακόπουλος: "Θα διαψευστούν όσοι προβλέπουν αφαίρεση μεταλλίων"

ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÓÔÉÂÏÓ / BEIJING 2008 / ATHLETICS
ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÓÔÉÂÏÓ / BEIJING 2008 / ATHLETICS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με δήλωση του τόνισε πως όντως υπάρχει θετικό δείγμα της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, τονίζοντας όμως ότι εκείνη δεν έκανε ποτέ χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Νέα εξέλιξη είχαμε στην υπόθεση του θετικού δείγματος της Πηγής Δεβετζή αφού είχαμε την πρώτη επιβεβαίωση από τον νομικό εκπρόσωπο της αθλήτριας. Όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος με γραπτή του δήλωση τόνισε πως όντως έχει βρεθεί θετικό δείγμα της αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η πειθαρχική διαδικασία από την πλευρά της ΔΟΕ, η οποία είναι και η αρμόδια για τέτοια θέματα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν μετάλλια της Δεβετζή θα διαψευστούν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου: "Η Πηγή Δεβετζή τίμησε την χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια –αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού –ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.

Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ