ΣΤΙΒΟΣ

Αυτή είναι η φιλοσοφία της Στεφανίδη

Αυτή είναι η φιλοσοφία της Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναλύει στο ηλεκτρονικό περιοδικό της IAAF τα πέντε ψυχολογικά "κλειδιά" επιτυχίας στο άλμα επί κοντώ.

Μια από τις καλύτερες επικοντίστριες στον κόσμο είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Το επί κοντώ είναι και αγώνισμα ψυχολογίας , οπότε το ηλεκτρονικό περιοδικό Spikes δεν θα μπορούσε να αναζητήσει καλύτερο πρόσωπο για να αναλύσει τη ψυχολογία του να περνάς πάνω από τον πήχη. Η Στεφανίδη κάνει διδακτορικό στη ψυχολογία.

Αυτά είναι τα πέντε "κλειδιά":

1. Μη φοβάσαι

" Το κοντάρι μπορεί να δημιουργήσει φόβο. Είναι το επιπλέον αντικείμενο που δεν χρησιμοποιείται σε άλλα αγωνίσματα του στίβου, με εξαίρεση τα εμπόδια"....

2. Η πρόκληση του προπονητή

" Ένας προπονητής μπορεί να είναι εξαιρετικός στο να διδάξει την τεχνική. Ο καθένας μας όμως έχει διαφορετικές ευαισθησίες για το τι μπορούν να ακούσουν και τι μπορούν να δεχθούν. Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του προπονητή του επί κοντώ είναι η μελέτη της ψυχολογίας και να αλλάξει το προπονητικό του στυλ ανάλογα με τον αθλητή που έχει".

3. Καθαρό μυαλό

καλύτερος τρόπος για μένα να αποδώσω είναι να αδειάσω το μυαλό μου όταν βρίσκομαι στο διάδρομο. Πρέπει να σταματήσω να σκέφτομαι. Γενικά αποδίδω καλύτερα στους αγώνες με αυτή τη νοοτροπία. Η αδρεναλίνη που έχω όταν αγωνίζομαι σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, με βοηθάει να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ".

4. Κοινωνικά σχόλια

" Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως μου αρέσει να μιλάω. Ορισμένες φορές κάποιοι από εμάς συγκεντρωνόμαστε και συζητάμε τι κάνουν οι υπόλοιποι επικοντιστές. Απλά το να μιλάω με βοηθάει να χαλαρώσω κατά τη διάρκεια ενός αγώνα".

5.Διασκέδαση

" Όσοι αντιμετωπίζουν το σπορ μόνο σοβαρά, συνήθως δεν τα πηγαίνουν καλά. Αυτή η συμπεριφορά βοηθάει το 10 ή το 20% των ανθρώπων. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αθλητισμό για να περάσουν όμορφα. Αυτό το συναίσθημα σε οδηγεί στο να πας στο επόμενο ύψος και να ξεπεράσεις τους φόβους σου".

Στην προσπάθεια της να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει την υποστήριξη του Stoiximan.gr .

Διαβάστε και τη συνέντευξη του προπονητή της, Νικ Χάισονγκ στο Sport24.gr

Πηγή: Spikes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ