ΣΤΙΒΟΣ

Ατομικά ρεκόρ και δυνατές εμφανίσεις για τους εκπροσώπους μας

Ατομικά ρεκόρ και δυνατές εμφανίσεις για τους εκπροσώπους μας

Η Ελένη Πόλακ αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Μοντεβίλ και έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στο επί κοντώ. Φοβερός Τραΐκοβιτς στο κλειστό του Αγίου Κοσμά, Καλές εμφανίσεις για Σκαρβέλη και Ζώτο στο Λουξεμβούργο, η Πεσιρίδου ξεκίνησε τη χρονιά με 8.24.

Η Ελένη Πόλακ αγωνίστηκε χθες (3/2) στο μίτινγκ του Μοντεβίλ στη Γαλλία και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με εξαιρετικό τρόπο και ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιαννη ανέβηκε πάνω από τα 4,42 μ. και πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 4,25 μ. της χειμερινής περιόδου και το 4,35 μ. της θερινής. Η αθλήτρια στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 4,52 μ., ύψος που θα αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 (4,51 μ. έχει η Κατερίνα Στεφανίδη).

Πλέον η Πόλακ έχει κάθε λόγο να στρέφει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ στο Βερολίνο, αφού το όριο είναι 4,45 μέτρα, επίδοση που είναι στα μέτρα. Η Πόλακ με τη χθεσινή εξαιρετική της εμφάνιση έγινε η πέμπτη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Η αθλήτρια, η οποία κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα, νωρίτερα ξεπέρασε τα 4,00 μ., 4,17 μ., και 4,30 μέτρα.

Φοβερός Τραΐκοβιτς και 7.65 στο κλειστό του Αγίου Κοσμά

Ο Κύπριος Μίλαν Τραΐκοβιτς έκλεψε τις εντυπώσεις στη χθεσινή (3/2) ημερίδα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ο 26χρονος αθλητής διένυσε τα 60 μ. εμπ. σε 7.65, πέτυχε φετινό ρεκόρ, και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ.Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η επίσης Κύπρια Δήμητρα Αραχωβίτη σημείωσε 8.53.

Στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, την περασμένη Παρασκευή στο ΣΕΦ, η Αριάδνη Αδαμοπούλου έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 3,80 μ., ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα. Χθες, στον Άγιο Κοσμά, ξεπέρασε τα 4,00 μ. και έβαλε τις βάσεις για καλύτερη συνέχεια.

Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,15 μ., προκειμένου να πετύχει απόλυτο ατομικό ρεκόρ (4,11 μ.). Πίσω από τη 18χρονη αθλήτρια ήταν η Μυρτώ Κασσωτάκη, που ξεπέρασε τα 3,90 μ. και ισοφάρισε το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, φετινό ρεκόρ πέτυχε ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, που ξεπέρασε τα 5,25 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 5,40 μέτρα.

Οι νεάνιδες Κατερίνα Λαφτσή και Εμμανουέλα Καρυάμπα πέτυχαν 7.82 και 7.86 στα 60 μ., καταλαμβάνοντας την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, σε μα κούρσα όπου πρώτευσαν οι Κύπριες Κυριακίδου (7.69) και Σκέντερ (7.78). Στα 60 μ. κορασίδων την καλύτερη παρουσία πραγματοποίησε η Μαρκέλα Παπανδρέου με 7.85. Ο 17χρονος Στέφανος Δημητριάδης για μία ακόμη φορά φέτος άφησε καλές εντυπώσεις, αφού επικράτησε στα 150 μ. με 16.55, έναντι του 16.75 του συνομήλικου του Μιχάλη Φλουρέντζου.

Η ημερίδα του Αγίου Κοσμά ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί με τη συμμετοχή 100άδων νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Καλές εμφανίσεις για Σκαρβέλη και Ζώτο στο Λουξεμβούργο

Σε μίτινγκ στο Λουξεμβούργο αγωνίστηκαν χθες (3/2) ο Νικόλας Σκαρβέλης και ο Κυριάκος Ζώτος. Οι δύο αθλητές της σφαιροβολίας έδειξαν σε καλή κατάσταση ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Ο Σκαρβέλης ήταν νικητής στον αγώνα με 19,71 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής πέτυχε την βολή στην έκτη του προσπάθεια.

Πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ κυμάνθηκε ο Κυριάκος Ζώτος, που ήταν δεύτερος με 19,10 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη στις 18 Ιανουαρίου έστειλε τη σφαίρα στα 19,21 μ., που είναι το ατομικό του ρεκόρ. Αμφότεροι δείχνουν σε θέση να κυνηγήσουν τους στόχους τους σε κλειστό και ανοιχτό στίβο.

Η Πεσιρίδου ξεκίνησε τη χρονιά με 8.24

Τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν στα 60 μ. εμπ. έκανε στην Καρλρσούη η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η 25χρονη μετείχε στον πρώτο αγώνα της σειράς World Indoor tour της IAAF και διένυσε την απόσταση σε 8.24. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου επέλεξε να κάνει δύο με τρεις κούρσες στη χειμερινή σεζόν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον ανοιχτό στίβο.

Η Πεσιρίδου, η οποία ήταν έκτη στη σειρά της, θα έχει την ευκαιρία για γρηγορότερη κούρσα, την ερχόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Νικήτρια στην ίδια σειρά ήταν η Πάμελα Ντούτκεβιτς με 7.97.

Ατομικό ρεκόρ για την Αναστασίου στα 400 μέτρα

Συνέχεια στην καλή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας στο ΣΕΦ έδωσε η Αρτεμις Αναστασίου, που αγωνίστηκε χθες (3/2) σε μίτινγκ στη Στοκχόλμη.

Η Νεάνιδα αθλήτρια πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 400 μ., αφού διένυσε την απόσταση σε 56.67 και έδειξε πως χωρίς προβλήματα τραυματισμών είναι σε θέση για σπουδαίες εμφανίσεις. Η Αναστασίου μπήκε φέτος στην αγωνιστική δράση απόλυτα υγιής και επιβεβαίωσε από νωρίς το ταλέντο και τις δυνατότητές της.

Η 18χρονη έκανε τη δεύτερη κούρσα της στον κλειστό στίβο στα 400 μ. (είχε προηγηθεί το 57.07 στο ΣΕΦ), ενώ έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο 56.06.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου αγωνίστηκε και στα 60 μ., όπου σημείωσε 7.91 στον προκριματικό και 7.82 στον τελικό. Στο ίδιο μίτινγκ πήρε μέρος και η κορασίδα Ιωάννα Πανοπούλου, που πέτυχε 2.18.60 και άφησε και αυτή υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μουζενίδη

Με πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία Εφήβων ολοκλήρωσε την παρουσία του στους αγώνες της Θεσσαλονίκης ο Οδυσσέας Μουζενίδης.

Ο νεαρός αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 20,11 μ. και βελτίωσε το δικό του 20,09 μ., από τις 20 Ιανουαρίου στο κλειστό των Αμπελοκήπων. Ο Μουζενίδης, που το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε, σημείωσε το ρεκόρ στην 5η του βολή.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών, ο συναθλητής του Μουζενίδη στο γκρουπ του Γιώργου Μποτσκαριώβ, Τάσος Λατιφλάρι είχε κέφια και με 18,35 μ. βρέθηκε μια ανάσα από το ατομικό του ρεκόρ (18,36 μ.). Ο αθλητής θα έχει την ευκαιρία να το πετύχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκεί όπου η σφαιροβολία θα είναι από τα δυνατότερα αγωνίσματα.

Τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μερτζανίδης. Ο αθλητής "προσγειώθηκε" στα 7,74 μ. στο μήκος -έκανε μόνο τρία άλματα - και έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι εξαιρετικά σταθερός αθλητής.

Ο άλτης του Κώστα Χήτα, ο οποίος ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 7,86 μ., θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο τριπλούν η Χριστίνα Αλβερτσιάν, η οποία ήταν νικήτρια με 13,18 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιάννη Δημητριάδη, την ερχόμενη εβδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα κυνηγήσει το 13,38 μ., που είναι το ρεκόρ της.

Δυνατός αγώνας έγινε στο τριπλούν ανδρών με το Μανώλη Μακρή να πετυχαίνει 15,81 μ. και να βελτιώνει το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής του Μάκη Πάντου είχε ατομικό ρεκόρ 15,65 μ. ,ενώ στον ανοιχτό έχει 16,06 μ. από το 2015. Δεύτερος με 15,51 μ. ήταν ο Παύλος Μπόφτσης και τρίτος με 15,01 μ. ο Δημήτρης Μονόπωλης.

Τα αγωνίσματα της σφαιροβολίας και των οριζόντιων αλμάτων έγιναν στο κλειστό "Τασούλα Κελεσίδου", στους Αμπελόκηπους.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται χρόνο με το χρόνο η Κέλλυ Σαμάνη, που σήμεα κατάφερε να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση στα 60 μέτρα. Η αθλήτρια του Κώστα Κοτσίδη τερμάτισε σε 7.46 (ατομικό ρεκόρ, προηγούμενο 7.72), χρόνος που της επιτρέπει να ελπίζει το καλοκαίρι σε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις σε 100 μ. (11.96) και 200 μ. (24.65).

Στην ίδια κούρσα η Κορασίδα Βάγια Δάμπλια τερμάτισε σε 7.76 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Κάτι ανάλογο πέτυχε και η Νεάνιδα αθλήτρια των ψηλών εμποδίων, Πασχαλίνα Παπαδοπούλου, που σημείωσε 7.85.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ