ΣΤΙΒΟΣ

Ασημένιο ο Φιλιππίδης στο Ευρωπαϊκό

Greece's Konstadinos Filippidis makes an attempt in the men's pole vault final during the European Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Friday, March 3, 2017. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
Greece's Konstadinos Filippidis makes an attempt in the men's pole vault final during the European Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Friday, March 3, 2017. (AP Photo/Marko Drobnjakovic) AP

Ο Κώστας Φιλιππίδης μετά από έναν μεγάλο αγώνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 5,85μ. που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. 11ος ο Καραλής (VIDEO)

Ένας σπουδαίος αγώνας έγινε στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Μετά από μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε έξι αθλητές ο Κώστας Φιλιππίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα πέρασε με τη δεύτερη τα 5,35μ. στη συνέχει πέρασε με την πρώτη τα 5,50μ., τα 5,60μ. και τα 5,70μ.. Ο Έλληνας πρωταθλητής έριξε τον πήχη στην πρώτη του προσπάθεια στα 5.75 και άφησε τις άλλες δύο για τα 5,80μ. Εκεί κατάφερε με τη δεύτερη να περάσει τον πήχη, ενώ με την πρώτη ξεπέρασε τα 5,85 κάνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου. Το προηγούμενο ανήκε στον ίδιο από τις 21 Φεβρουαρίου του 2016 με 5,84μ. στο Κλερμόν της Γαλλίας.

Στα 5,90μ. δοκίμασαν τρεις αθλητές οι Λίσεκ, Φιλιππίδης και Βογιεκόβσκι χωρίς κάποιος να καταφέρνει να τα ξεπεράσει. Έτσι, οι τρεις τους κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις έχοντας ως καλύτερη επίδοση στα 5,85μ.

Χαρακτηριστικό του αγώνα που έγινε στο επί κοντώ είναι το γεγονός ότι από τους έντεκα που συμμετείχαν στον τελικό οι έξι βελτίωσαν είτε τη φετινή τους καλύτερη επίδοση είτε το ατομικό τους ρεκόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος βελτίωσε παράλληλα και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Σε ό,τι αφορά την έτερη ελληνική συμμετοχή ο Εμμανουήλ Καραλής στην πρώτη του μεγάλη συμμετοχή σε επίπεδο ανδρών κατέλαβε την ενδέκατη θέση. Ο 17χρονος αθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5,35μ. και τα 5,50μ., ενώ στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 5,60μ.

Η τελική κατάταξη:

1. Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.85μ.

2. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.85μ. (Νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου)

3. Πάβελ Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,85μ. (καλύτερη φετινή επίδοση)

4. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5.80 (καλύτερη φετινή επίδοση)

5. Ράφαελ Χολτσντέπε (Γερμανία) 5.80μ. (καλύτερη φετινή επίδοση)

6. Αξέλ Σαπέλ (Γαλλία) 5.80μ. (ατομικό ρεκόρ)

7. Ιβάν Χόρβατ (Κροατία) 5,.75μ.

8. Μάρεκς Άρεντς (Λευκορωσία) 5.60 (καλύτερη φετινή επίδοση)

9. Στάνλεϊ Ζόσεφ (Γαλλία) 5.60μ.

10. Κέβιν Μενάλντο (Γαλλία) 5.60

11. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.50μ.

12. Φλοριάν Γκαούλ (Γερμανία) εγκατέλειψε

Θυμηθείτε το LIVE του μεγάλου τελικού.

Photo credits: AP Photo/Marko Drobnjakovic

Δείτε εδώ το μεγάλο άλμα του Φιλιππίδη στα 5.85μ. που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ