ΣΤΙΒΟΣ

Απορρίφθηκε η προσφυγή της Δεβετζή στο ΑΣΕΑΔ

ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÓÔÉÂÏÓ / BEIJING 2008 / ATHLETICS
ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÓÔÉÂÏÓ / BEIJING 2008 / ATHLETICS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή της Πηγής Δεβετζή κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ.

Οι λάθος χειρισμοί του πρώην δικηγόρου της Πηγής Δεβετζή ήταν ο βασικός λόγος που το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή της κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με την οποία τιμωρήθηκε η αθλήτρια.

Η υπόθεση αφορά την πρώτη ειδοποίηση που είχε λάβει η ελληνική Ομοσπονδία Στίβου τον Νοέμβριο του 2015 και αφορούσε το θετικό της δείγμα στο Παγκόσμια Πρωτάθλημα της Οσάκα το 2007.

Η Πειθαρχική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ είχε τιμωρήσει με διετή αποκλεισμό την Πηγή Δεβετζή κάτι που της ακύρωνε τις επιδόσεις της το διάστημα 2007-09. Από εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε και η διαδικασία αφαίρεσης των μεταλλίων της αθλήτριας τόσο από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αφού τόσο η IAAF οσο και η ΔΟΕ αποδέχτηκαν την τιμωρία της.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της αθλήτριας, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο προηγούμενος δικηγόρος είχε αργήσει να καταθέσει έφεση κάτι που της αναίρεσε το δικαίωμα για να προσφύγει κατά της απόφασης. Έτσι, το ΑΣΕΑΔ με τη σειρά του απέρριψε την προσφυγή της Δεβετζή κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ ως απαράδεκτη.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από την πλευρά της αθλήτριας: "Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση του ΑΣΕΑΔ σχετικά με την προσφυγή της Ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ.

Δυστυχώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή και δεν εισήλθε στην εξέταση της ουσίας των λόγων της προσφυγής της Ολυμπιονίκου, που αποδείκνυαν την αθωότητά της, γιατί ο τότε δικηγόρος της την κατέθεσε εκπρόθεσμα.

Για λόγους δηλαδή τυπικούς, η Πηγή Δεβετζή απώλεσε τη δικονομική δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά της ενώπιον των τακτικών δικαστών του ΑΣΕΑΔ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠυράΔεβετζήκατά του ΣΕΓΑΣ
Ντοπέ ηΔεβετζή
Αφαιρέθηκαν τα μετάλλια τηςΔεβετζήλόγω ντόπινγκ
Αφαιρέθηκε και επίσημα το μετάλλιο της Δεβετζή στο Πεκίνο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ