ΣΤΙΒΟΣ

Από το NFL στον στίβο

Από το NFL στον στίβο

Ο Ντέιβιντ Γουίλσον, πρώην επαγγελματίας παίκτης του φούτμπολ, θα κάνει το ντεμπούτο του στο τριπλούν στο Diamond League της Νέας Υόρκης το Σάββατο (13/6). Ο 23χρονος έχει βάλει στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η ταχύτητα του ως επιθετικού (running back) του χάρισε μια υποτροφία για να παίξει φούτμπολ στο πανεπιστήμιο Virginia Tech, μια θέση στο επαγγελματικό πρωτάθλημα φούτμπολ (NFL) και σε μια από τις δημοφιλέστερες ομάδες της λίγκας, τους New York Giants. Ο Ντέιβιντ Γουίλσον δημιουργούσε ρεκόρ και είχε μια θέση στον κόσμο που ονειρευτόταν.

Μέχρι που σε ένα παιχνίδι με τους Philadelphia Eagles το 2013 ανατράπηκε, χτύπησε στον αυχένα και δεν επέστρεψε ποτέ. Υποβλήθηκε σε επέμβαση τον Ιανουάριο του 2014, επέστρεψε στις προπονήσεις τον Ιούλιο, αλλά ξαναχτύπησε στον αυχένα. Οι γιατροί του συνέστησαν να εγκαταλείψει το φούτμπολ, προς μεγάλη ανακούφιση της οικογένειας του. Ήταν 23 ετών.

Σε τρεις ημέρες θα γιορτάσει τα 24α γενέθλια του στο καινούργιο του άθλημα ή καλύτερα στο παλιό. Στο λύκειο ο Γουίλσον ήταν μέλος της ομάδας στίβου και πολύ καλός. Υπήρξε πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών στο τριπλούν χάρη στην ταχύτητα και στην εκρηκτικότητα του.

" Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να τελειοποιήσω την τεχνική μου, γιατί έκανα προπόνηση για το φούτμπολ. Δεν είχα προσηλωθεί στο στίβο, δεν με ενδιέφερε. Απλά το έκανα για να με βοηθήσει στο φούτμπολ", δήλωσε σε συνέντευξη του στους New York Times.

Το Σάββατο (13/6) θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο τριπλούν μετά το 2011. Θα νιώθει σαν το ψάρι μέσα στον ωκεανό, αφού επέλεξε να ξεκινήσει από το Diamond League της Νέας Υόρκης (Adidas Grand Prix).

Το ατομικό του ρεκόρ είναι 16,02μ. πολύ χαμηλό. Θα έχει ωστόσο την ευκαιρία να δει να αγωνίζεται ο κορυφαίος τριπλουνίστας της χρονιάς, ο Κουβανός Πέντρο Πάμπλο Πιτσάρντο με 18,08μ. Ο Πιτσάρντο είχε ως πρότυπο τον Αμερικανό χρυσό Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Μάικ Κόνλεϊ, καθώς υπήρξε αντίπαλος του προπονητή του.

Ο Γουίλσον έχει βάλει στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αν και φαίνεται πραγματικά πολύ δύσκολο να τα καταφέρει. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, καθώς δέκα μήνες μετά την ολοκλήρωση της καριερας του στο φούτμπολ, περνάει το χρόνο του παρακολουθώντας αγώνες στίβου.

Είθισται οι αθλητές του στίβου να διεκδικούν μια καριέρα στο φούτμπολ μετά την ολοκλήρωση της καριέρας τους, εκτός από τις περιπτώσεις αθλητών όπως ο Τζάστιν Γκάτλιν και ο Ντάρεν Τσέιμπερς που ήταν τιμωρημένοι για χρήση απαγορευμένων ουσιών και αναζητούσαν μια διέξοδο.

Το πιο τρανό παράδειγμα αθλητή του στίβου που έπαιξε φούτμπολ ήταν ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν και "χρυσός" Ολυμπιονίκης στο Τόκυο το 1964, Μπομπ Χέιζ, ο οποίος κατέκτησε και το Super Bowl με τους Dalllas Cowboys το 1971.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ