ΣΤΙΒΟΣ

Απεβίωσε ο Θανάσης Καλογιάννης

Απεβίωσε ο Θανάσης Καλογιάννης

Σε ηλικία 52 ετών ο πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ. με εμπόδια, Θανάσης Καλογιάννης, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του.

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών άφησε την τελευταία του πνοή κάνοντας πιο φτωχό τον ελληνικό στίβο. Ο λόγος για πρωταθλητή Ελλάδος στα 400μ. με εμπόδια, Θανάση Καλογιάννη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο παλιός πρωταθλητής απεβίωσε στο σπίτι του έπειτα από πνευμονικό οίδημα και ανακοπή καρδιάς.

Ο Θανάσης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1965 και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ. με εμπόδια αν και σε πιο νεαρή ηλικία έτρεξε και τα 400μ. Με τα χρώματα του ΓΣ Καρδίτσας αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος ενώ δύο φορές υπήρξε χρυσός βαλκανιονίκης (1988 , 1989).

Επίσης, το 1984 κέρδισε το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο αλλά στα 400μ. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες ενώ έχει συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου.

Ήταν ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια με 48.80 για πολλά χρόνια. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Βόλο.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ