ΣΤΙΒΟΣ

Αναχώρησαν οι Έλληνες αθλητές για το Πεκίνο

Αναχώρησαν οι Έλληνες αθλητές για το Πεκίνο

Αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/8) η ελληνική αποστολή για το Πεκίνο όπου και θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου (22-30/8).

Το ταξίδι της εθνικής μας ομάδας, για το μακρινό Πεκίνο, ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι με ενδιάμεσο σταθμό την Ντόχα του Κατάρ. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναχώρησαν με φιλοδοξίες για την Κίνα, προκειμένου στις 22 του μηνός να ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (22-30/8).

Η μικρή, αλλά παράλληλα δυνατή ελληνική αποστολή, συγκεντρώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τους αθλητές και τις αθλήτριες μας να δείχνουν ευδιάθετοι και παράλληλα αισιόδοξοι για τη νέα αγωνιστική πρόκληση, που έχουν μπροστά τους. Από τα δέκα μέλη που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση, απουσίαζε η Κατερίνα Στεφανίδη, που θα ταξιδέψει για Πεκίνο απευθείας από την Αμερική, όπου και διαμένει.

Ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλό ταξίδι στην ομάδα, είπε: «Φεύγουμε με χαμόγελα, θέλουμε να προκαλέσουμε χαμόγελα και φυσικά να γυρίσουμε με ακόμη περισσότερα χαμόγελα». Η αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Πεκίνο στις 14.15 της Τρίτης (18/8).

Μία από τις ελληνικές ελπίδες για διάκριση είναι ο Κώστας Φιλιππίδης, που με 5,91 μ. στο επί κοντώ έχει την πέμπτη επίδοση από αυτούς που μετέχουν. «Προέρχομαι από μία πολύ καλή σεζόν κάτι φυσικά, που μου επιτρέπει να ελπίζω σε μια καλή παρουσία στο Πεκίνο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το επίπεδο του αγωνίσματος θα είναι πολύ υψηλό. Είμαστε πέντε αθλητές πάνω από τα 5,90 μ., ενώ υπάρχουν πολλοί ικανοί αθλητές χαμηλότερα. Πιστεύω πως ο προκριματικός θα είναι εξίσου δύσκολος. Εμείς όπως πάντα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είχαμε κάποιες δυσκολίες στις συνθήκες προπόνησης, όμως, θα το παλέψουμε», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα.

Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει μέρος στην διοργάνωση και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έχει υπερβεί φέτος τα 4,83 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο. «Εχω φοβερή διάθεση και όρεξη γι΄αυτή τη διοργάνωση. Θέλω να είμαι υγιής και να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Εχω κάνει μια πολύ καλή σεζόν, την οποία και θέλω να κορυφώσω με τον καλύτερο τρόπο στο Πεκίνο. Είναι φυσιολογικό οι προσδοκίες να είναι υψηλές», είπε.

«Κάθε κούρσα είναι ξεχωριστή, κάθε σταθμός έχει τη δική του σημασία. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος, νιώθω και είμαι καλά και δεν θέλω να βάλω «ταβάνι» σε αυτή μου την πορεία. Η σεζόν ήταν μεγάλη, όμως, έχω αρχίσει να συνηθίσω, καθώς και πέρυσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ανάλογη κατάσταση», είπε ο Λυκούργος Τσάκωνας, που με 20.09 δικαιούται να σκέφτεται κάτι παραπάνω από μία θέση στην πρώτη 16άδα.

«Αν και η σεζόν ήταν μεγάλη και έπρεπε να γίνει σωστός προγραμματισμός για να κρατηθώ σε υψηλό επίπεδο, νιώθω σε καλή κατάσταση και έχω ως πρώτο στόχο να περάσω στον επόμενο γύρο. Οι αναμνήσεις μου από το Πεκίνο είναι πολύ καλές, καθώς στους Ολυμπιακούς έφτασα στον ημιτελικό, ελπίζω φέτος να τα πάω ακόμη καλύτερα», σχολίασε ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων, Κώστας Δουβαλίδης.

Ο βαδιστής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ επιστρέφει στο Πεκίνο, ύστερα από εννέα χρόνια και το Παγκόσμιο Εφήβων/Νεανίδων: «Οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αγώνισμα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Εχω προετοιμαστεί καλά, η προπόνηση βγήκε χωρίς προβλήματα κι έτσι θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό», είπε ο αθλητής, ο οποίος θα πάρει μέρος τόσο στα 20χλμ. όσο και στα 50χλμ. βαδην.

«Για εμένα υπάρχει μόνο ένας αγώνας και αυτός είναι ο προκριματικός. Το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό με τη συμμετοχή 30 κορυφαίων αλτών. Η σκέψη μου είναι μόνο στην προσπάθεια που θα κάνω στον προκριματικό, προκειμένου να πάρω μια θέση στον τελικό», σχολίασε ο πρωταθλητής του ύψους, Κώστας Μπανιώτης.

«Προσπάθησα να κρατηθώ σε καλή κατάσταση, μετά και την κούρσα του Βαλκανικού, όπου δεδομένων των συνθηκών είχα πολύ καλή παρουσία. Στόχος μου να περάσω στον ημιτελικό του αγωνίσματος και να είμαι στην πρώτη 16άδα», είπε η πρωταθλήτρια των 200 μέτρων, Μαρία Μπελιμπασάκη.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου είναι η ελληνική εκπρόσωπος των ρίψεων στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: «Είμαι καλά προετοιμασμένη και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Βασικός στόχος να κυνηγήσω στον προκριματικό μια βολή πάνω από τα 60,00 μ., που πιστεύω πως θα μου δώσει πρόκριση στον τελικό. Αν συμβεί αυτό, θα έχω πετύχει τον πρώτο μεγάλο μου στόχο», είπε η αθλήτρια που έχει φέτος 61,40 μέτρα.

Με πολύ καλή διάθεση ανέβηκε στο αεροπλάνο και η Σοφία Υφαντίδου, που έθεσε ως πρώτο στόχο ένα νέο ατομικό ρεκόρ. «Δουλέψαμε πάρα πολύ και τα σημάδια που μας έδωσε η προπόνηση ήταν πολύ θετικά. Νιώθω έτοιμη να πάω και να κυνηγήσω το ρεκόρ μου, αλλά και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό», είπε η πρωταθλήτρια του επτάθλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ