ΣΤΙΒΟΣ

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για το "αντίο" των Μπολτ και Φάρα

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για το "αντίο" των Μπολτ και Φάρα

Σύμφωνα με τους διοργανωτές έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 1.000.000 αιτήσεις για ένα εισιτήριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 του Λονδίνο, διοργάνωση στην οποία Μπολτ και Μο Φαρα έχουν πει ότι θα αποχαιρετήσουν.

Το προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 13 Αυγούστου του 2017. Ωστόσο τα εισιτήρια της διοργάνωσης έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές έχουν ήδη κατατεθεί 1.047.000 αιτήσεις για ένα από τα 700.000 "μαγικά" χαρτάκια που θα δοθούν για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο κύριος λόγος για το αδιαχώρητο που θα επικρατεί καθημερινά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου τις μέρες εκείνες είναι το "αντίο" των Γιουσέιν Μπολτ και Μο Φαρα. Αμφότεροι έχουν δηλώσει ότι το μεγάλο γεγονός του κλασικού αθλητισμού για το 2017 πρόκειται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα τους.

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για το "αντίο" των Μπολτ και Φάρα
Μπολτ 2012

Στο ίδιο στάδιο το 2012 κατέκτησε το δεύτερο του Ολυμπιακό τρεμπλ

Ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει πει ότι θα τρέξει τις τελευταίες του κούρσες στη συγκεκριμένη διοργάνωση, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 31 του χρόνια. Πάντως, ακόμα και το 2012 άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου τελικά κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια για μια ακόμα φορά.

Για να καταλάβετε την... τρέλα που υπάρχει για τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ οι αιτήσεις για ένα εισιτήριο την ώρα του τελικού των 100μ. των ανδρών έχουν φτάσει στις 200.000 την ώρα που το Ολυμπιακό Στάδιο μπορεί να φιλοξενήσει 60.000.

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για το "αντίο" των Μπολτ και Φάρα
Μο Φάρα 2014

Ο Φάρα στον μοναδικό Μαραθώνιο που έχει τρέξει μέχρι σήμερα

Από την άλλη ο Μο Φάρα έχει δηλώσει ότι θα σταματήσει να τρέχει σε 5.000μ. και 10.000μ., όπου είναι ανίκητος τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε αντίθεση με τον Μπολτ δεν προτίθεται να βάλει σύντομα τέλος στην αθλητική του καριέρα, αλλά να αλλάξει αγώνισμα. Συγκεκριμένα θέλει να επικεντρωθεί στον Μαραθώνιο, απόσταση που έχει τρέξει μια μόλις φορά το 2014 όταν και είχε σημειώσει ρεκόρ Αγγλίας με χρόνο 2:08:21.

Πάντως όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Βρετανικής Ομοσπονδίας Στίβου στο BBC η ζήτηση των εισιτηρίων εξηγείται και από την ανάδειξη νέων αστέρων της χώρας στο Ρίο, με το Βρετανικό κοινό να "διψά" να τους δει να αγωνίζονται στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ