ΣΤΙΒΟΣ

Άδειασε την IAAF και αποσύρθηκε

Άδειασε την IAAF και αποσύρθηκε

Ο σπουδαίος Γερμανός Ρόμπερτ Χάρτινγκ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στη δισκοβολία στο Πεκίνο. Ο 30χρονος είναι πολέμιος του ντόπινγκ και κατηγορεί την παγκόσμια ομοσπονδία πως κατέστρεψε το στίβο. Δείτε το video-επίθεση στην IAAF.

Aπό το 2007 ο Ρόμπερτ Χάρτινγκ ανεβαίνει στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου. Στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις έχει ανέβει στο πρώτο σκαλοπάτι. Φέτος όμως ένας άλλος αθλητής θα έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Γερμανός δισκοβόλος ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο (22-30/8). Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο 30χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης, είπε πως δεν θέλει να ρισκάρει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο το καλοκαίρι του 2016.

"Είναι αδύνατο να μένα να αγωνιστώ στο Πεκίνο. Οι λόγοι μου είναι καθαρά προσωπικοί. Θα πρέπει να ρισκάρω πολύ και είναι κάτι που δεν θέλω να το κάνω. Αν υποστώ ρήξη στον αχίλλειο ξανά, δεν θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση μου είναι ένας συνδυασμός ρίσκου, ψυχολογίας και της αγωνιστικής μου κατάστασης", είπε ο Χάρτινγκ που αναδεικνύεται από το 2012 κορυφαίος αθλητής στη Γερμανία.

Πέρα από την ασύγκριτη αγωνιστική του αξία ο Χάρτινγκ είναι διάσημος για άλλα δύο χαρακτηριστικά του. Για τους πανηγυρισμούς του μετά από κάθε μεγάλη νίκη του όπως όταν πηδάει τα εμπόδια ή επιδίδεται σε σπριντ με τη μασκότ και βέβαια για την αντιπάθεια του προς το ντόπινγκ.

Μόλις την περασμένη σεζόν ζήτησε από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) να αφαιρέσει το όνομα του από τη λίστα των υποψηφίων για την ανάδειξη του καλύτερου αθλητή της χρονιάς, καθώς δεν ήθελε να είναι συνυποψήφιος με τον Τζάστιν Γκάτλιν, τον γρηγορότερο σπρίντερ στον κόσμο που έχει τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Το περασμένο σαββατοκύριακο ο Χάρτινγκ δημοσιοποίησε video στο οποίο πρωταγωνιστούν ορισμένοι συναθλητές του και ο ίδιος, κατηγορώντας την IAAF πως έχει καταστρέψει τον στίβο. Η παγκόσμια ομοσπονδία τον κάλεσε να δει πως πραγματοποιούν τη δουλειά τους μια σειρά επαγγελματιών της IAAF στον καθημερινό αγώνα που κάνουν εναντίον του ντόπινγκ.

Δείτε το video του Χάρτινγκ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ