ΣΤΙΒΟΣ

Α-Λ-Μ-Α στα 2,43μ!

Α-Λ-Μ-Α στα 2,43μ!

Ο Μουτάζ Εσά-Μπαρσίμ έκανε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο ύψος στις Βρυξέλλες! Ο Μπαρσίμ και ο Μπόχνταν Μπονταρένκο επιχείρησαν το παγκόσμιο ρεκόρ (video).

Εδώ και αρκετό καιρό ο Χαβιέρ Σοτομαγιόρ δεν κοιμάται καλά τα βράδια. Το παγκόσμιο ρεκόρ που πραγματοποίησε στο ύψος το 1993 στη Σαλαμάνκα με 2,45μ. απειλείται όχι από έναν, αλλά από περισσότερους άλτες.

Στον τελικό του αγωνίσματος στο Diamond League των Βρυξελλών Ο Μουτάζ-Εσά Μπαρσίμ από το Κατάρ και ο Ουκρανός Μπόχνταν Μπονταρένκο κυνήγησαν το παγκόσμιο ρεκόρ, μόνο και μόνο για να κατακτήσουν το διαμάντι του νικητή!

Κατέληξε στα χέρια του Μπαρσίμ μετά τη συγκλονιστική εμφάνιση του. Ο 23χρονος αθλητής πραγματοποίησε το δεύτερο καλύτερο άλμα όλων των εποχών με 2,43μ.

Ο Μπονταρένκο έμεινε στα 2,40μ. και αναγκάστηκε να ανεβάσει τον πήχη στα 2,46μ. για το ρεκόρ, το διαμάντι και τη νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου του. Ο Ουκρανός απέτυχε δύο φορές στα 2,46μ, ενώ ο Μπαρσίμ είχε το ύψος, αλλά έριχνε τον πήχη με το σώμα και παρά την ενθάρρυνση του κοινού δεν τα κατάφερε.

Προς το παρόν ο Σοτομαγιόρ κρατάει το ρεκόρ, όμως το ύψος έχει τόσους καλούς αθλητές όπου είναι θέμα ημερών, ίσως και μηνών για να περάσει στην ιστορία.

Οι καλύτεροι αθλητές στο ύψος:

1.Χαβιέρ Σοτομαγιόρ (Κούβα) 2,45μ.

2.Μουτάζ-Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) 2,43μ.

3.Πάτρικ Σιόμπεργκ (Σουηδία) 2,42μ.

-.Μπόχνταν Μπονταρένκο (Ουκρανία) 2,42μ.

5.Ιγκόρ Πάκλιν (Πρώην ΕΣΣΔ) 2,41μ.

-.Ιβάν Ούχοβ (Ρωσία) 2,41μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ