ΣΤΙΒΟΣ

4oς ο Φιλιππίδης στο Μάλμε

4oς ο Φιλιππίδης στο Μάλμε
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φιλιππίδης ολοκλήρωσε τους αγώνες προετοιμασίας στο επί κοντώ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Πράγα την επόμενη εβδομάδα.

Στην τέταρτη θέση με άλμα στα 5,70μ. κατετάγη ο Κώστας Φιλιππίδης στο μίτινγκ "Malmo Games" στο Μάλμε της Σουηδίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο δεν κατάφερε να βελτιώσει τη φετινή του επίδοση (5,71μ.), καθώς είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,78μ.

Ο Φιλιππίδης ολοκλήρωσε τους αγώνες του ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Πράγα την επόμενη εβδομάδα. Στο Μάλμε ξεκίνησε τις προσπάθειες του στα 5,55μ, περνώντας με την πρώτη, ενώ στα 5,70μ. έκανε τρεις προσπάθειες.

Την πρώτη θέση πήρε ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Ρενό Λαβιλενί με 5,92μ. Επιχείρησε να βελτιώσει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 6,02μ, αλλά είχε τρία άκυρα άλματα στα 6,03μ. Δεύτερος ήταν ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ με 5,85μ. και τρίτος μπροστά από τον Φιλιππίδη, ο Ρώσος Ίλια Μουντρόβ με 5,78μ. που είναι ατομικό ρεκόρ.

Στο ύψος ανδρών (δίχως ελληνική συμμετοχή) ο Μουτάζ-Εσά Μπαρσίμ έμεινε στα 2,34μ. Μόλις πριν από μια εβδομάδα είχε ανέβει στα 2,41μ. Την ένατη νίκη σε ισάριθμους αγώνες πραγματοποίησε ο Κιμ Κόλινς στα 60 μέτρα με 6.52, αν και φάνηκε να τραυματίζεται κατά τη διαρκεια της κούρσας. Στα 60μ. εμπόδια ο καλύτερος φέτος στον κόσμο, Ορλάντο Ορτέγκα νίκησε στο φώτο φίνις τον Άρις Μέριτ (7.52). Δεύτερος ήταν ο Ντέβιντ Όλιβερ με 7.67, ενώ ακυρώθηκε ο Ντάιρον Ρόμπλες.

Την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο βελτίωσε η Αμερικανίδα Σαρίκα Νέλβις στα 60μ. εμπόδια με 7.83 δευτερόλεπτα στον τελικό. Στο Μπέρμιγχαμ είχε κάνει 7.87. Σε θέση φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στην Πράγα βρίσκεται η Ιβάνα Σπάνοβιτς. Η Σέρβα πρωταθλήτρια στο μήκος έκανε άλμα στα 6.99μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ