SPECIAL OLYMPICS

Η επιστολή του Κοντονή στην αποστολή των Special Olympics

Η επιστολή του Κοντονή στην αποστολή των Special Olympics
Κοντονής

Ο Σταύρος Κοντονής απέστειλε τις ευχές του στην αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Special Olympics και εξήγησε τους λόγους που δεν θα παραστεί στα αγωνίσματα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εξέφρασε τις ευχές του στην αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Special Olympics.

Αναλυτικά η επιστολή του Σταύρου Κοντονή:

"Κυρίες και κύριοι,

Σας δηλώνω την ιδιαίτερη λύπη μου για το γεγονός ότι δεν μπορώ να παρευρεθώ ανάμεσα σας εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics στο Λος Άντζελες, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Λυπάμαι ιδιαίτερα καθώς χάνω την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις αθλητικές σας προσπάθειες, προσπάθειες οι οποίες σηματοδοτούν το ανθρώπινο μεγαλείο που αντιστέκεται στους περιορισμούς και στα σωματικά προβλήματα, και δίνουν νέο νόημα στην αξία της προσωπικής και συλλογικής υπέρβασης.

Η αναχώρηση της αποστολής για τη συγκεκριμένη γιορτή του αθλητισμού και του ανθρωπισμού υπενθυμίζει σε όλους εμάς που είμαστε απορροφημένοι από τρέχουσες εξελίξεις και περισπασμούς, ότι υπάρχει ένας κόσμος όπου η πάλη και η αγωνιστικότητα είναι καθημερινότητα.

Ένας κόσμος όπου η επιμονή, η καρτερία και η αλληλεγγύη είναι αδιαπραγμάτευτες. Ένας κόσμος όπου η αξιοπρέπεια, η ευαισθησία και η συντροφικότητα περισσεύουν, χωρίς ωστόσο, να υποκύπτουν στον εύκολο μελοδραματισμό και την ανέξοδη συγκίνηση.

Αυτός είναι ο κόσμος των 160 αθλητών, συνοδών, προπονητών και στελεχών της Ελληνικής αποστολής στο Λος Άντζελες, αποστολή που θα παρελάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, ηγούμενη ενός παγκόσμιου αθλητικού φαινομένου, ενός φαινομένου φτιαγμένο με τα υλικά της χαράς, της περηφάνιας, της ανυστερόβουλης προσφοράς και της εθελούσιας ανταπόδοσης.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία, έχοντας τη βεβαιότητα, ότι η συμμετοχή καθιστά ήδη επιτυχημένη την αποστολή ανεξάρτητα από τις αγωνιστικές διακρίσεις που θα έρθουν.

Με ξεχωριστή εκτίμηση και αγάπη, Σταύρος Κοντονής".

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ