ΠΟΛΟ

"Ζωντανός" για Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

"Ζωντανός" για Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού νίκησε 8-6 την ουγγρική Έγκερ στο "Παπαστράτειο" και διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης στο Final-6 του Champions League.

Για περίπατο πήγαινε, ντέρμπι το έκανε ο Ολυμπιακός το ματς με την Έγκερ για την 7η αγωνιστική του A' Ομίλου του Champions League.

Τελικά οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη με 8-6, διατηρώντας τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Final-6 της διοργάνωσης στη Βαρκελώνη και απέσπασαν το πλεονέκτημα σε πιθανότητα ισοβαθμίας με την Έγκερ (σ.σ. Οι Ούγγροι είχαν νικήσει 10-9 στον πρώτο γύρο). Παράλληλα η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έσπασε το αρνητικό σερί με τέσσερις συνεχόμενες ευρωπαϊκές ήττες.

Στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Προ Ρέκο (8/4), πηγαίνει στο Κραγκούγεβατς για το ματς με τη Ραντνίσκι (18/4) και ολοκληρώνει με τη Μπρέσια εντός (2/5).

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Έχοντας μεγάλη διάθεση στην άμυνα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-2 στο τελευταίο λεπτό του β' οκτάλεπτου με τον Κώστα Μουρίκη.

Με δύο γκολ του Τσουκ η Έγκερ μείωσε τη διαφορά στα δύο γκολ (6-4) στα πρώτα λεπτά του γ' οκτάλεπτου. Οι γηπεδούχοι έχασαν την επαφή με τα δίχτυα του Μίτροβιτς στην τρίτη περίοδο του ματς, αλλά κρατήθηκαν μπροστά στο σκορ χάρη στην άμυνα και τον Νίκο Δεληγιάννη.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας που βρήκε στο "ερυθρόλευκο" μπλοκ και ο Σίβος μείωσε σε 6-5 στα 6:23 πριν από την εκπνοή.

Ο Μουρίκης έδωσε τη λύση στην επίθεση μετά από δέκα λεπτά αφλογιστίας της ομάδας του. Ο διεθνής φουνταριστός σκόραρε στον παίκτη παραπάνω για το 7-5, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στην κερκίδα.

Και πάλι οι Ούγγροι μείωσαν με τον Χοσνιάσκι (7-6) τρία λεπτά πριν το τέλος. Το "αχ" από την κερκίδα ακούστηκε στα αυτιά του Μανώλη Μυλωνάκη, όταν ο Κρητικός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στα τρία λεπτά.

Αγωνία στο "Παπαστράτειο", αλλά οι Ούγγροι αποδείχθηκαν φλύαροι μπροστά στον Δεληγιάννη και ο δεύτερος φουνταριστός του Ολυμπιακού, Χριστόδουλος Κολόμβος έδωσε τη λύση, διαμορφώνοντας το 8-6 στα τελευταία 18 δευτερόλεπτα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-1, 0-1, 2-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ.Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος, Φουντούλης, Ράτζεν, Ποντικέας 1, Ντόσκας, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 2, Γούνας, Γαλανίδης.

ΕΓΚΕΡ (Ν.Νταμπρόβσκι): Μίτροβιτς, Ανιάλ, Μπίρος, Σούσκοβιτς, Χοσνιάνσκι 3, Λόριντς, Τσουκ 2, Σίβος 1, Έρντελι, Βαπένσκι, Μπέντο, Αράι, Κσόμα.

Η Ραντνίσκι νίκησε 13-10 τη Μπρέσια και η Προ Ρέκο επικράτησε 17-7 της Μπαρτσελονέτα.

Βαθμολογία

1.Προ Ρέκο 21β.

2.Εγκερ 10

3.Ραντνίσκι 9

4.Μπαρτσελονέτα 8

5.Ολυμπιακός 7

6.Μπρέσια 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ