ΠΟΛΟ

Ζερδεβάς: "Στα πέναλτι ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίζαμε"

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports)
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο "φύλακας άγγελος" της εστίας της Εθνικής ομάδας Νέων, Μάνο Ζερδεβάς, μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και για τους στόχους του για το μέλλον.

Συνήθως η θέση του τερματοφύλακα είναι και η πιο αδικημένη σε ό,τι αφορά την προβολή που έχει ο αθλητής και την αναγνώριση του. Τη δόξα την "κλέβουν" αυτοί που πετυχαίνουν τα γκολ, όμως πάντοτε ένας καλός τερματοφύλακας μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.

Ο πρόλογος είναι για το Μάνο Ζερδεβά ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής ομάδας πόλο των Νέων ανδρών κατέκτησαν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Στα 20 του χρόνια ο τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης ολοκλήρωσε μία ονειρική χρονιά για εκείνον. Το περασμένο καλοκαίρι ο ΝΟΒ του εμπιστεύτηκε τη θέση του βασικού και επένδυσε σε εκείνον και εκείνος όχι απλά αποδείχτηκε άξιος της ευκαιρίας που του δόθηκε, αλλά επιβεβαίωσε όσους έκαναν λόγο για ένα μεγάλο ταλέντο.

Ο Μάνος Ζερδεβάς μίλησε στο Sport24.gr για την εξαιρετική του σεζόν, το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και για τους στόχους για το μέλλον. Ένας από τους λόγους που η Εθνική ομάδα κατέκτησε την κορυφή ήταν η δίψα που έδειξαν οι παίκτες του Τεό Λοράντου κι από ότι φαίνεται είχαν βάλει από νωρίς στόχο για ψηλά. "Από την αρχή της προετοιμασίας στόχο είχαμε την είσοδο στην τετράδα και σίγουρα την διεκδίκηση κάποιου μεταλλίου. Ξέροντας τι ομάδα έχουμε και τις δυνατότητες μας θέσαμε ψηλά τον πήχη" παραδέχεται ο Μάνος Ζερδεβάς.

Στην πορεία μέχρι το χρυσό μετάλλιο η ομάδα έδειξε ότι δεν παρατούσε κανένα παιχνίδι. Με τη Ρωσία έχανε με δύο τέρματα και ισοφάρισε στο τέλος. Με την Ισπανία έχανε με τρία γκολ επτά λεπτά πριν τελειώσει η αναμέτρηση και νίκησε. Κάτι ανάλογο έγινε και στον τελικό όπου οι Κροάτες προηγήθηκαν με 5-2. Όλα όμως έχουν την εξήγηση τους σύμφωνα με τον πορτιέρε της Εθνικής: "Όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα δίνεις όλα ανεξάρτητου της εξέλιξης τους. Δεν τα παρατούσαμε ποτέ γιατί το θέλαμε πολύ".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε πολλούς έκανε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που αντιμετώπισε η Εθνική το ματς με τη Σερβία. Οι διεθνείς έπαιζαν κόντρα σε μία υπερδύναμη, την αντιμετώπιζαν στην έδρα της και σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο, αλλά δεν τη φοβήθηκαν στιγμή. "Εφόσον είχαμε καταφέρει τον πρωταρχικό μας στόχο που ήταν η τετράδα στη συνέχεια παίζαμε χωρίς άγχος αποτελέσματος και κάθε νίκη σήμαινε μετάλλιο κάτι το οποίο για μας θα σήμαινε διάκριση. Μετά την είσοδο μας στο τελικό είπαμε μεταξύ μας ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα και να το διασκεδάσουμε" παραδέχεται ο Μάνος Ζερδεβάς.

Τι συζήτησαν όμως πριν το μεγάλο τελικό; "Από την αρχή τον αντιμετωπίσαμε σαν γιορτή. Ήταν για όλους μας ο πρώτος τελικός παγκόσμιου πρωταθλήματος και τονίσαμε ότι δεν θέλουμε να είναι ένα παιχνίδι που στο μέλλον θα θέλαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να το ξαναπαίξουμε".

Ο μεγάλος τελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όμως όπως παραδέχεται ο 20χρονος τερματοφύλακας δεν φοβήθηκε στιγμή: "Όταν φτάσαμε στην διαδικασία των πέναλτι ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίζαμε.. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και ήξερα ότι αν χανόταν έστω και ένα πέναλτι από τους Κροάτες τότε θα ήμασταν παγκόσμιοι πρωταθλητές" και συνέχισε "Δεν είναι ψυχοφθόρα η διαδικασία των πέναλτι για τους τερματοφύλακες. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει το πλεονέκτημα αφού το άγχος το έχει ο παίκτης".

Ποιες είναι όμως οι πρώτες του σκέψεις λίγες ώρες μετά τη μεγάλη του επιτυχία; "Δίχως αμφιβολία είναι ικανοποίηση και επιβράβευση για τον κόπο όλων αυτών των χρόνων. Σίγουρα υπάρχει και συγκίνηση. Αυτό το μετάλλιο είναι φυσικά κίνητρο για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε".

Για να καταφέρουν αυτά τα παιδιά να ζήσουν το όνειρο τους χρειάστηκαν ατελείωτες ώρες προπόνησης κάτω όχι κι από τις ιδανικότερες συνθήκες, ταλέντο, αλλά και οι συγκυρίες. Η οικονομική κρίση οδήγησε πολλές ομάδες να δώσουν χώρο και χρόνο στα νέα παιδιά. Έτσι, απέκτησαν σπουδαίες εμπειρίες που τους φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες. "Από τα λίγα θετικά που έχει η κρίση στη χώρα μας είναι ότι οι ομάδες δεν έχουν χρήματα και έτσι προωθούνται οι μικρότεροι σε ηλικία στην αντρική ομάδα. Έτσι, είναι φυσικό εμείς οι νέοι να παίρνουμε εμπειρίες από νωρίς και να βελτιωνόμαστε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόδοση μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

* Ο Μάνος Ζερδεβάς με τον τίτλο του MVP στον τελικό του Κυπέλλου

Πριν από λίγους μήνες κατέκτησε το Κύπελλο με τη Βουλιαγμένη, όντας μάλιστα ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό. Μετά βρέθηκε στην Εθνική ομάδα των ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για να κλείσει το καλοκαίρι με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δίχως αμφιβολία οι τελευταίοι μήνες ήταν ονειρικοί για τον Μάνο Ζερδεβά: "Ήταν μια ονειρική χρονιά για μένα και νιώθω πολύ τυχερός που έζησα τέτοιες στιγμές. Σίγουρα αυτός ο χρόνος μου δίνει ώθηση για να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο από την νέα σεζόν.

Πάντως, εκείνος έχει θέσει ήδη τον επόμενο στόχο του: "Η εθνική ομάδα ανδρών συνεχίζει να αποτελεί στόχο για μένα και θα επικεντρωθώ πολύ στο να συνεχίσω να είμαι μέλος της"

Τον επίλογο τον αφήσαμε σε εκείνον... "Αυτό το χρυσό μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου, την ομάδα μου και όλους τους Έλληνες που μας στηρίζουν όλες αυτές τις μέρες με τα μηνύματα τους"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ