ΠΟΛΟ

"Χρόνισε" το Χρυσό της Πόλης

"Χρόνισε" το Χρυσό της Πόλης

Ενας χρόνος πέρασε από το έπος της Πόλης. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2013, η Ελλάδα κερδίζει την Ισπανία με 8-5 (1-2, 1-2, 2-2, 1-2) στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη και ανακηρύσσεται και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην υδατοσφαίριση νεανίδων.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επανέλαβε την επιτυχία του 2011 στη Μαδρίτη και κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού (το τρόπαιο είχε «ντυθεί» στα γαλανόλευκα και το 2001 στο Μάντσεστερ, ενώ ένα χρόνο αργότερα η ελληνική ομάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό στην κατηγορία νέων γυναικών στο Λουλ).

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση (σ.σ. γεννημένες το 1996) χάρισαν στην Ελλάδα το ένατο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο εθνικών ομάδων στην υδατοσφαίριση.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης ήταν οι: Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Μίλβα Καλογεράκου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ξενάκη, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Βάσω Πλευρίτου, Ειρήνη Πάτρα, Μαρία Πάτρα, Σοφία Νανούση, Άννα Μαμόγλου, Βιργινία Νιαρχάκου.

Οι πέντε πρώτες ήταν "χάλκινες" στο παγκόσμιο νέων γυναικών στον Βόλο. Αξίζει να αναφερθεί πως η Ελευθερία Πλευρίτου και η Ελένη Ξενάκη είχαν στεφθεί παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Περθ τον Δεκέμβριο του 2012.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-2, 1-2

Τα γκολ της εθνικής πέτυχαν οι: Πλευρίτου Ε. 2, Ξενάκη 2, Καλογεράκου 2, Χυδηριώτη 1, Πλευρίτου Β. 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ