ΠΟΛΟ

Χρ. Αφρουδάκης: "To μυστικό στην ψυχολογία!"

Ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Όλοι ακούμε μπάλα” με τον Νίκο Γιαννόπουλο και αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι οι τελευταία του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, Χρήστος Αφρουδάκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Όλοι ακούμε μπάλα” με τον Νίκο Γιαννόπουλο, για την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, τον δύσκολο όμιλο που την περιμένει στο Ρίο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτή να είναι η τελευταία του συμμετοχή με την Εθνική ομάδα.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης μίλησε:

Για την ετοιμότητα ενόψει των αγώνων: “Φεύγουμε την Πέμπτη για το Ρίο και είμαστε στο τέλος της προετοιμασίας, Μένουν περίπου δύο εβδομάδες για τους αγώνες και πιστεύω ότι είμαστε σχεδόν έτοιμοι”.

Για το μυστικό, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος: “Η ομάδα έχει μια δυναμική και μπορεί να καταφέρει κάτι καλό. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η επιτυχία από την αποτυχία κρέμεται από μια κλωστή. Ειδικά σε μεγάλα τουρνουά και σε διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες που οι ομάδες ετοιμάζονται μια ολόκληρη τετραετία γι” αυτές τις αναμετρήσεις. Ούτε θέλουμε να έχουμε χαμηλά τα κεφάλια, ούτε να πετάμε στα σύννεφα. Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό. Δεν πρέπει να μας καταβάλει το άγχος, ούτε να πάμε ως λούζερ. Το μυστικό είναι κάπου στη μέση και χρειάζεται καλή διαχείρηση της ψυχολογίας. Πρέπει να ευχαριστηθούμε τους αγώνες και αν διαχειριστούμε όλο αυτό σωστά, ίσως έρθει και ένα καλό αποτέλεσμα”.

Για την δική του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: “Δεν μου προκαλεί η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες την ίδια εντύπωση όπως στην Αθήνα, που ήταν η πρώτη ή στο Πεκίνο. Είναι τεραστια διοργάνωση. Έχουμε την τιμή να μπαίνουμε στην τελετή έναρξης ως πρώτη ομάδα και αυτό το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο. Κάθε διοργάνωση πάντως, είναι διαφορετική και με τα χρόνια εκσυγχρονίζονται».

Για τα πέναλτι και αν γίνεται ειδική προετοιμασία ενόψει νοκ αουτ: “Πριν από τους αγώνες, στις προπονήσεις ίσως εξασκηθούμε στα πέναλτι, τα οποία είναι θέμα ψυχολογίας και τύχης”.

Για την Σερβία και την Ουγγαρία που είναι στον όμιλο: “Δημιουργεί ένα βάρος το θέμα του ομίλου για την πρόκριση στους “8”. Η ομάδα θα χτυπήσει όλα τα παιχνίδια, αλλά είναι πιο δύσκολο απ΄ ότι αν είχαμε την Ισπανία και την Ιταλία που είναι στα μέτρα μας. Αν πάντως περάσουμε στους “8” αποφεύγουμε αυτόματα δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους”.

Για την Κροατία: “Παίξαμε δύο φιλικά με τους Κροάτες οι οποίοι εμφανίστηκαν πάρα πολύ δυνατοί. Ηττηθήκαμε από αυτούς και μας αυτό μας προβλημάτισε πάρα πολύ, επειδή προερχόμασταν από καλές εμφανίσεις. Μας χτύπησε ένα καμπανάκι που πιστεύω ότι θα μας κάνει καλό για να είμαστε πιο υποψιασμένοι για όλες τις ομάδες”.

Για το αν θα είναι οι τελευταίοι του Ολυμπιακοί Αγώνες: “Δύσκολα θα συνεχίσω μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα το 2020. Το πιο πιθανό είναι να είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί αγώνες και δεν γνωρίζω ακόμη αν θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε διοργάνωση με την Εθνική ομάδα. Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις και μετά να φανώ ασυνεπής. Θα το αποφασίσω μετά τους αγώνες”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ