ΠΟΛΟ

Χίος-Βουλιαγμένη 7-10

Χίος-Βουλιαγμένη 7-10
INTIME SPORTS

Η Βουλιαγμένη προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Σάββατο (10/5, 20.30, live από το Sport24.gr).

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το τέταρτο Κύπελλο στην ιστορία του Ομίλου και το δεύτερο μετά το 2012 θα έχει η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του Τεό Λοράντου θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Σαββάτου (10/5, 20.30, live από το Sport24.gr). Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι στη Λαμία με νικητές τους "ερυθρόλευκους".

Στο μοναδικό ημιτελικό του Final-4 η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε με 10-7 της αξιόμαχης Χίου ενώπιον λίγων θεατών στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Η Χίος επέβαλε αργό ρυθμό στο παιχνίδι και δεν άφησε τη Βουλιαγμένη να ξεφύγει στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο οι δευτεραθλητές στο φετινό πρωτάθλημα ξέφυγαν στο τρίτο οκτάλεπτο με τη διαφορά να φτάνει πρώτα στα τρία γκολ (4-7) και στη συνέχεια στα τέσσερα με σκόρερ τον Μανώλη Μυλωνάκη (5-9) στα 48.3 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή του τρίτου οκταλεπτου.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Αφρουδάκης με τέσσερα γκολ. Στο τέλος του αγώνα η Χίος μείωσε τη διαφορά στα δύο γκολ.

Δείτε το LIVE του αγώνα.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος. " Το άθλημα μας δέχεται τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη", ήταν το σχόλιο του. Ο ημιτελικός με τον Νηρέα Λαμίας δεν έγινε ποτέ, καθώς η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου δεν... κατέβηκε να αγωνιστεί εξαιτίας των οφειλομένων από τη διοίκηση.

Η κολυμβητική ομοσπονδία κατηγορεί τη διοίκηση του Νηρέα πως δεν την ενημέρωσε για αυτή την απόφαση. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος είπε χαρακτηριστικά: "Αποτελεί καινοφανή αθλητική συμπεριφορά σωματείου, όχι μόνο στην ιστορία της Ελληνικής υδατοσφαίρισης αλλά και στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Απαξία κάθε έννοιας ευ αγωνίζεσθαι, εξευτελισμός θεσμών, αγωνίσματος, αθλητών, προπονητών, φιλάθλων, των πάντων. Όλα αυτά δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα από την ΚΟΕ".

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 1-4, 2-1

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΧΙΟΣ (Μ.Μικέδης): Κανδιόγλου 2, Δερβίσης 2, Ντούλος 2, Γαβαλάς 1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΤΛοράντος): Αφρουδάκης 4, Κουλιεράκης 2, Τίγκας 2, Καρούντζος 1, Μυλωνάκης 1.

*Το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 Γυναικών πήρε η Βουλιαγμένη που νίκησε με 14-4 την τυπικά γηπεδούχο Γλυφάδα στον Λαιμό και πραγματοποίησε το 2-0 στις νίκες. Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό. Το πρωτάθλημα κρίνεται στις τρεις νίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ