ΠΟΛΟ

Ώρα ευρωκούπας για τις "γοργόνες" του Ολυμπιακού!

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - Kinef Kirishi / LEN EUROLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - Kinef Kirishi / LEN EUROLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αναμετράται στις 15:00 με την Ντουναϊβάρος στην Ισπανία για την κατάκτηση του LEN Trophy. Τι δήλωσαν μετά τον θρίαμβο με την Πάντοβα οι Παυλίδης, Μανωλιουδάκη και Έμολο.

Οι επιτυχίες των τμημάτων του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις διαδέχονται η μια την άλλη αφού δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του CEV Challenge Cup από την ομάδα βόλεϊ Γυναικών και το ασημένιο μετάλλιο της ανδρικής ομάδας βόλεϊ στον τελικό της αντίστοιχης διοργάνωσης τη… σκυτάλη πήρε η ομάδα πόλο Γυναικών.

Οι "ερυθρόλευκες" επικράτησαν πανηγυρικά με 10-4 της Πάντοβα στον πρώτο ημιτελικό του Final Four του LEN Trophy που ξεκίνησε στο Ματαρό της Ισπανίας και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης. Στο μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί σήμερα (15:00), ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ντουνασβάρος, η οποία επιβλήθηκε 11-7 της Ματαρό. Αυτός θα είναι ο 6ος ευρωπαϊκός τελικός σε 4 χρόνια στον οποίο μετέχει η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία θα διεκδικήσει το Σάββατο τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της.

Παράλληλα ο σημερινός ευρωπαϊκός τελικός θα είναι για το σύλλογό ο 10ος ευρωπαϊκός τα τελευταία 4 χρόνια με την παρουσία των τμημάτων μας στις τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων να είναι συστηματική και επιτυχημένη, ενώ αποτελεί και την 3η συμμετοχή σε τελικό μέσα στην ίδια σεζόν!

Τον ημιτελικό παρακολούθησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Μιχάλης Κουντούρης, που ταξίδεψε στην Ισπανία για να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Παυλίδης: "Με τέτοια άμυνα θα κερδίσουμε"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο osfp.gr μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: "Ήμασταν πολύ νευρικοί στην αρχή, χάσαμε γκολ στον παραπάνω που ήταν καλές οι προσπάθειες μας, δηλαδή πήγαινε η μπάλα εκεί που θέλαμε αλλά η εκτέλεση δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Αυτό μας γέμισε περισσότερο άγχος, αλλά όσο παίζαμε στην άμυνα τόσο καλά και η Χρυσή ήταν σε πολύ καλή μέρα, δεν φοβήθηκα το παιχνίδι. Περίμενα ότι θα γίνει ένα ξέσπασμα με 1-2 γκολ, όπως και έγινε και μετά το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Αύριο (σ.σ σήμερα) περιμένουμε μια καλύτερη εμφάνιση στον παίκτη παραπάνω που είναι από τα δυνατά μας σημεία και την ίδια άμυνα. Στον τελικό, αν παίξουμε την ίδια άμυνα, πιστεύω θα κερδίσουμε".

Μανωλιουδάκη: "Με τον κόσμο μας, όλοι μαζί μια οικογένεια"

Η αρχηγός της ομάδας, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, δήλωσε: "Πάμε ένα βήμα τη φορά. Κάναμε το πρώτο βήμα απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και τώρα πρέπει να ξεχάσουμε τη νίκη και να κοιτάξουμε τον αυριανό μας αντίπαλο. Θα δώσουμε τα πάντα όπως και σήμερα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Στην αρχή ήμασταν πολύ κακοί στον παίκτη παραπάνω και δεν είχαμε βρει τον απαιτούμενο ρυθμό. Μόλις το βρήκαμε δείξαμε ποια είναι η ομάδα μας και πλέον ετοιμαζόμαστε για τον τελικό. Ότι και να πω είναι λίγο για τον κόσμο μας. Μας ακολουθεί παντού. Όλοι μαζί μια οικογένεια. Ακολουθούν από την μια κούπα στην άλλη. Να δώσω και συγχαρητήρια στα κορίτσια του βόλεϊ και ελπίζω να πάρουμε λίγο από τη δίψα και την ψυχή τους για να συνεχίσουμε και εμείς αύριο (σ.σ. σήμερα)".

Έμολο: "Ο αγώνας που περιμένουμε όλη τη χρονιά"

Η Τζούλια Έμολο είπε: "Είμαστε χαρούμενοι. Ο στόχος μας ήταν η πρόκριση και την πετύχαμε. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και τώρα συγκεντρωνόμαστε για τον τελικό. Είναι ο αγώνας που περιμένουμε όλη τη χρονιά, πιστεύουμε στην ομάδα μας, θα παίξουμε με μυαλό και πάθος και θα τα δώσουμε όλα. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μας ακολουθούν παντού και είναι ο παραπάνω παίκτης μας και εδώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ