ΠΟΛΟ

"Βύθισε" τη Βουδαπέστη η Σερβία

"Βύθισε" τη Βουδαπέστη η Σερβία

Η Σερβία διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, συντρίβοντας με 12-7 την Ουγγαρία μέσα στη Βουδαπέστη, κι έφτασε τις έξι κατακτήσεις. Δείτε το πανηγυρικό tweet του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και συντρίβοντας τους διοργανωτές Ούγγρους με 12-7 στον τελικό, η Σερβία έμεινε στο θρόνο της, αφού αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης, δύο χρόνια μετά τον τίτλο στο Αϊντχόφεν.

Με οκτώ διαφορετικούς παίκτες να βρίσκουν δίχτυα και τον Γκόικο Πιέτλοβιτς να... κατεβάζει ρολά στο τέρμα του (12/19 αποκρούσεις), η ομάδα του Ντέγιαν Σάβιτς κυριάρχησε απόλυτα των Μαγυάρων στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, με αποτέλεσμα να προηγείται με 7-2 στο πρώτο ημίχρονο. Ένα ξέσπασμα των Ούγγρων στο φινάλε του 3ου οκταλέπτου μείωσε τη διαφορά στα τρία γκολ (6-9), αλλά ένα σερί 3-0 στο τελευταίο οκτάλεπτο ήταν αρκετό για τους Σέρβους ώστε να σιγουρέψουν μία πανεύκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη.

"Βύθισε" τη Βουδαπέστη η Σερβία

Έτσι, όχι μόνο κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση το τρόπαιο, αλλά και για 5η φορά στις επτά τελευταίες διοργανώσεις. Επίσης, με τον 6ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους, βρίσκονται πλέον μόνοι στη δεύτερη θέση, αφού πέρασαν τους Ρώσους. Φυσικά, πάντα στην πρώτη θέση με 12 κατακτήσεις είναι η Ουγγαρία, που όμως δεν έχει γευθεί τη χαρά της 1ης θέσης από το 1999.

Δείτε το tweet του Νόβακ Τζόκοβιτς:

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 4-2, 1-3

Τα γκολ:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Βάμος 3, Σίβος 1, Έρντελι 1, Ντάνιελ Βάργκα 1, Ντένες Βάργκα 1

ΣΕΡΒΙΑ: Γκότσιτς 3, Μάντιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Ράτζεν 1, Πρλαΐνοβιτς 1, Ντ. Πιέτλοβιτς 1, Άλεκσιτς 1, Τσουκ

Οι κατακτήσεις

Ουγγαρία 12

Σερβία 6

Ρωσία 5

Ιταλία 3

Γερμανία 2

Κροατία 1

Μαυροβούνιο 1

Ολλανδία 1

"Χάλκινοι" οι Ιταλοί

Στο μικρό τελικό, η Ιταλία επικράτησε του Μαυροβουνίου με 11-9, χάρη σε ένα πολύ καλό τελευταίο οκτάλεπτο και τα γκολ του Άλεξ Τζορτζέτι, με αποτέλεσμα να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πρώτος διαιτητής του αγώνα ήταν ο Έλληνας Γιώργος Σταυρίδης.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 5-3, 2-2, 3-1

Τα γκολ:

ΙΤΑΛΙΑ: Τζορτζέτι 4, Φιλιόλι 3, Αϊκάρντι 3, Φιγκάρι 1

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μ. Γιάνοβιτς 3, Ίβοβιτς 2, Μίσιτς 1, Κλίκοβατς 1, Πέτροβιτς 1, Μπργκούλιαν 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ