ΠΟΛΟ

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 7-6

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 7-6
INTIME SPORTS

Η Βουλιαγμένη επικράτησε δύσκολα του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό της Α1 Γυναικών. Η Άλκηστη Αβραμίδου επέστρεψε για τον Ολυμπιακό. Το Σάββατο (17/5) διεξάγεται ο δεύτερος τελικός.

" Ένα γκολ κάνει τη διαφορά", σχολίασε η Αγγελική Γερόλυμου. Η διεθνής περιφερειακός πέτυχε το γκολ που έκρινε τη νίκη της Βουλιαγμένης επί του Ολυμπιακού με 7-6 στον πρώτο τελικό της Α1 Γυναικών.

Τρία λεπτά και οκτώ δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα η Γερόλυμου νίκησε από την περιφέρεια τη Χρυσή Διαμαντοπούλου και πανηγύρισε με έντονο τρόπο το γκολ (7-5). Η Βουλιαγμένη είχε άσχημο ποσοστό από την περιφέρεια (2/17), ένας από τους τομείς που είναι πολύ δυνατή.

Από ένα οκτάλεπτο για κάθε ομάδα είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Με άπιαστη λόμπα από τη Γερόλυμου η Βουλιαγμένη άνοιξε το σκορ (1-0) και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 3-0, έχοντας εγκλωβίσει επιθετικά τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης αναγκάστηκε να ρίξει στο νερό την Άλκηστη Αβραμίδου. Είχε τραυματιστεί στον τελικό του LEN Trophy, δεν φάνηκε να έχει όλες τις δυνάμεις της, αλλά ό,τι της έλειπε το... γέμισε με το πάθος της.

Με δύο δικά της γκολ, το πρώτο εκ των οποίων ήρθε με εκπληκτική ατομική ενέργεια, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 3-2 και ισοφάρισε με τη Μπάρμπαρα Μπούικα. Η Ουγγαρέζα φουνταριστός έδωσε μάχη απέναντι στην καλά προσαρμοσμένη άμυνα με βοήθειες της Βουλιαγμένης, πέτυχε δυο γκολ, όμως αποβλήθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Ήταν η σειρά του Κώστα Δήμου να βρει λύσεις απέναντι στην "ερυθρόλευκη" άμυνα. Η Γερόλυμου πήρε πάνω της το παιχνίδι και με δύο συνεχόμενα γκολ διαμόρφωσε το 6-4, σκορ με το οποίο ο αγώνας οδηγήθηκε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Η Έλενα Κούβδου... κατέβασε τα ρολά,

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα.

Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει, αφού η Μαργαρίτα Πλευρίτου μείωσε με γυριστό σουτ (6-5). Η Βασιλική Διαμαντοπούλου έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα στο τετ α τετ με τη Διαμαντοπούλου σε ένα άπειρο λάθος, αλλά στη συνέχεια έσωσε την κατάσταση η Γερόλυμου. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε η Εύη Τετζαλίδου (7-6) έξι δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η Βουλιαγμένη είχε 2/17 από την περιφέρεια και 2/5 στην παίκτρια παραπάνω. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον αγώνα με 2/15 στην περιφέρεια και 2/5 στην παραπάνω. Πρωταγωνίστριες ήταν οι άμυνες και οι δύο τερματοφύλακες δύο ομάδων που γνωρίζονται πολύ καλά.

Ο δεύτερος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (17/5, 19.00) στο "Παπαστράτειο". Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις τρεις νίκες στους τελικούς.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 0-3, 3-1, 1-2

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά , Ντάσιου, Πρωτοπαπά, Ξενάκη, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1 , Γερόλυμου 4, Διαμαντοπούλου , Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 1, Ζοφώλη, Μαυρωτά Μ., Μαυρωτά Ιφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1 , Πλευρίτου Ελ. , Σώρα, Μανωλιουδάκη , Αβραμίδου 2, Καλογεράκου, Πλευρίτου Μ. 1 , Πλευρίτου Β., Μπούικα 2 , Βασιλακοπούλου Μ., Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Γκούζουλα, Βασιλακοπούλου Α.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Κώστας Δήμου: "Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Κάναμε το 1-0 και το Σάββατο στον Πειραιά περιμένουμε ένα πιο σκληρό παιχνίδι και έναν πιο δυνατό Ολυμπιακό".

Χάρης Παυλίδης: " Το παράπονο μου είναι ότι ενώ το λογικό θα ήταν να έχει η Βουλιαγμένη το άγχος , το είχαμε εμείς και παρουσιαστήκαμε διστακτικοί. Θα είμαστε καλύτεροι το Σάββατο στην έδρα μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ