ΠΟΛΟ

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-10 (πεν)

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-10 (πεν)
INTIME SPORTS

Σε δυνατό παιχνίδι ο Ολυμπιακό επιβλήθηκε με 10-9 στα πέναλτι επί της Βουλιαγμένης στο Λαιμό, έκανε το 2-0 στη σειρά και χρειάζεται μία νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών. (VIDEO)

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1 πόλο των γυναικών βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκες μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι πήραν τη νίκη με 10-9 στα πέναλτι και έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών απέναντι στη Βουλιαγμένη.

Το ματς: Παιχνίδι για γερά νεύρα ήταν αυτό που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Λαιμού και αυτό φάνηκε από το πρώτο οκτάλεπτο.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερο βάρος για να εξουδετερώσουν τα επιθετικά ατού του αντιπάλου και έτσι είδαμε ελάχιστα γκολ εκατέρωθεν. Σε αυτό έπαιξαν μεγάλο ρόλο τόσο η Κούβδου όσο και η Διαμαντοπούλου που έκαναν ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό από τα πρώτα του κιόλας λεπτά. Η Γερόλυμου ήταν εκείνη που κατάφερε να σκοράρει πρώτη και η Μανωλιουδάκη απάντησε για τον Ολυμπιακό τελειώνοντας έτσι την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 1-1. Οι δύο ομάδες ήταν τραγικές στην παίκτρια παραπάνω και τη λύση στο σκοράρισμα την έβρισκαν από την περιφέρεια. Η Τσουκαλά από τη μία και η Αβραμίδου από την άλλη ήταν εκείνες που είχαν αναλάβει το σκοράρισμα.

Με το σκορ στο 3-3 στο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειχναν πως μας περίμενε ένα μεγάλο ντέρμπι. Έτσι και έγινε με το "ξύλο" που έπεφτε στην πισίνα, ειδικά στις φουνταριστές, να είναι αρκετό εκατέρωθεν. Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι έβαλε για πρώτη φορά σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό, αλλά η Αντιγόνη Ρουμπέση ισοφάρισε με υπέροχη λόμπα, έπειτα από ωραία ασίστ της Χριστίνας Τσουκαλά.

Ρουμπέση και Μπιανκόνι "ξαναχτύπησαν" στις αρχές της τέταρτης περιόδου, η οποία μετατράπηκε σε θρίλερ, αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερνε να αποσπαστεί για πάνω από ένα γκολ.Ούτε η Βουλιαγμένη ούτε ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκαν τις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και ο δεύτερος τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί η Χρυσή Διαμαντοπούλου αρχικά με τη βοήθεια του δοκαριού απέκρουσε το πέναλτι της Ρουμπεση και στη συνέχεια εκείνο της Βασιλικής Διαμαντοπούλου και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 10-9.

Η διαδικασία των πέναλτι

7-6: Γερόλυμου

7-7: Μανωλιουδάκη

7-7: Ρουμπέση (απόκρουση Χ. Διαμαντοπούλου)

7-8: Μπιανκόνι

8-8: Τσουκαλά

8-9: Αβραμίδου

9-9: Ξενάκη

9-10: Πλευρίτου

9-10: Β. Διαμαντοπούλου (απόκρουση Χ. Διαμαντοπούλου)

Δείτε σε βίντεο τη διαδικασία των πέναλτι

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-10 (πεν)

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-2

Βουλιαγμένη (Κ. Δήμου): Γερόλυμου, Τσουκαλά 3, Ρουμπέση 2

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Μπιανκόνι 2, Τετζελίδου

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ