ΠΟΛΟ

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 8-5

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 8-5
INTIME SPORTS

Η Βουλιαγμένη νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό, έφερε τη σειρά των τελικών στο 2-2 και το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί ξανά στον 5ο τελικό το Σάββατο (30/5) στο "Παπαστράτειο".

Από το 0-2 στο 2-2 η Βουλιαγμένη! Η ομάδα του Κώστα Δήμου νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό, με 8-5 αυτή τη φορά, στο Λαιμό, ισοφάρισε σε 2-2 τη συναρπαστική σειρά των τελικών της Α1 πόλο των γυναικών και το πρωτάθλημα θα κριθεί και φέτος στον πέμπτο τελικό, το Σάββατο (30/5, 18.30) στο "Παπαστράτειο".

Μοναδική σταθερά σε αυτή τη σειρά των τελικών είναι η εμφάνιση των δύο διεθνών τερματοφυλάκων, της Έλενας Κούβδου για τη Βουλιαγμένη και της Χρυσής Διαμαντοπούλου για τον Ολυμπιακό. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα γίναμε μάρτυρες της αποτελεσματικής άμυνας της Βουλιαγμένης και του επιθετικού προβλήματος που παρουσιάζει ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός.

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 8-5
INTIME SPORTS

" Δεν πιστέψαμε πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι σήμερα, το παρατήσαμε. Οι αθλήτριες πρέπει να δείξουν τον εγωισμό τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιες δεν πιστεύουν στον εαυτό τους και στις συμπαίκτριες τους", υποστήριξε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Χάρης Παυλίδης στην τηλεόραση της Nova.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον τελικό

H Αλεξάνδρα Ασημάκη άνοιξε το σκορ (0-1) στον τελικό με γκολ από την παίκτρια παραπάνω. Πέντε γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο οκτάλεπτο που έκλεισε με 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού με το γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου. Ο Ολυμπιακός έχασε την επαφή με το γκολ.

Με αφετηρία τα σωστά μπλοκ στην άμυνα η Βουλιαγμένη ισοφάρισε (3-3) στο δεύτερο οκτάλεπτο με το πρώτο γκολ της Ιωάννας Χυδηριώτη. Το "3" της Βουλιαγμένης έκλεισε το σερί των πέντε συνεχόμενων γκολ για τους γηπεδούχους στα 5:32 της τελευταίας περιόδου. Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι μείωσε για τον Ολυμπιακό (04:58), όμως η Χριστίνα Τσουκαλά (8-4) με το τρίτο της γκολ στα 33 δευτερόλεπτα, "σφράγισε" την ολική ανατροπή της Βουλιαγμένης. Το τελικό 8-5 διαμόρφωσε η Μπιανκόνι.

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 8-5
INTIME SPORTS

Θα καταφέρει να κάνει το απίστευτο η Βουλιαγμένη ή θα "σπάσει" ο Ολυμπιακός το σερί των αρνητικών εμφανίσεων. Τέσσερις τελικοί, δύο φορές έχει "σπάσει" η έδρα και ένας τελικός έχει κριθεί στα πέναλτι. Αξιομνημόνευτη και η φετινή σειρά των τελικών.

Η Βουλιαγμένη είχε 4/8 στην παίκτρια παραπάνω και 3/20 σουτ από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός είχε 2/9 επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω και 2/18 σουτ από την περιφέρεια.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 2-0, 3-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 3, Μουλάκη, Πρωτοπαππά, Ξενάκη, Μαυρωτά, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1, Διαμαντοπούλου, Μελιδώνη, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη, Μαμογλου, Ζοφώλη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ.Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ε.Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μ.Πλευρίτου 1, Καλογεράκου, Β.Πλευρίτου, Μπιανκόνι 2, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Λογοθέτη.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Κώστας Δήμου (προπονητής Βουλιαγμένης): "Η Βουλιαγμένη έχει αποδείξει πως είναι γαλουχημένη στα μεγάλα παιχνίδια και λειτουργεί καλά. Όταν βρισκόμαστε υπό πίεση βρίσκουμε τον τρόπο και παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Φτάσαμε στην ανατροπή και πιστεύουμε πως θα το πετύχαμε στον Πειραιά. Η διακύμανση του σκορ δείχνει πως φτάσαμε εύκολα στη νίκη".

Αγγελική Γερόλυμου (αρχηγός Βουλιαγμένης): " Το είχα πει πως μετά το 2-0, δεν θα καταθέταμε τα όπλα. Η ομάδα γίνεται καλύτερη αγώνα με τον αγώνα. Όταν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να πηγαίνεις στις δυσκολίες. Θα είναι ένας μεγάλος τελικός. Οι ομάδες είναι αρκετά κουρασμένες. Σήμερα η άμυνα μας βοήθησε πολύ. Καταφέραμε και πήραμε πιο εύκολα τη νίκη".

Άλκηστη Αβραμίδου (παίκτρια Ολυμπιακού): "Δεν υπάρχει κούραση στην ομάδα, δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Ήταν ένα κακό παιχνίδι. Επιθετικά "κολλάμε" και προσπαθούμε να βρούμε συγκεκριμένες παίκτριες να δώσουμε τη μπάλα. Υπάρχει μια φοβία. Είναι ο τελικός των τελικών και το θέλουμε το πρωτάθλημα".

Αλεξάνδρα Ασημάκη (παίκτρια Ολυμπιακού): " Ήταν θέμα (κακής) ημέρας, "κολλήσαμε" και πάλι στην επίθεση. Έχουμε προετοιμαστεί καλά όλο το χρόνο για να αντέξει η ομάδα αυτά τα παιχνίδια, κούραση έχει και η Βουλιαγμένη. Ίσως έχουμε περισσότερο άγχος από όσο πρέπει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ