ΠΟΛΟ

Βουλιαγμένη-Κίνεφ Κίρισι 9-10

Βουλιαγμένη-Κίνεφ Κίρισι 9-10
INTIME SPORTS

Η Κίνεφ Κίρισι απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στο Final-4 της Euro League μετά την επικράτηση της εις βάρος της Βουλιαγμένης στο "Παπαστράτειο"

Το 2014 η Βουλιαγμένη ήταν εκείνη που απέκλεισε την Κίνεφ Κίρισι από το Final-4 της Euro League. Φέτος οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στα προημιτελικά του τουρνουά και μετά τον πρώτο αγώνα η ρωσική ομάδα που αναζητεί χρόνια το τρόπαιο, απέκτησε μεγάλο προβάδισμα.

Η Βουλιαγμένη γνώρισε την ήττα με 10-9 από την Κίρισι στο "Παπαστράτειο" σε έναν αγώνα με δραματική εξέλιξη. Η Ιωάννα Χυδηριώτη ισοφάρισε το παιχνίδι στην παίκτρια παραπάνω (9-9) στα 1:13, αλλά η Κίρισι είχε μια τελευταία ευκαιρία.

Στην εκπνοή της δικής της επίθεσης κέρδισε αποβολή από την Αντιγόνη Ρουμπέση και η Σιμάνοβιτς σημείωσε το νικητήριο γκολ στην παίκτρια παραπάνω στα τελευταία 28 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Η Βουλιαγμένη θα επιχειρήσει να της απαντήσει με το ίδιο νόμισμα και να πάρει την πρόκριση στο Κίρισι στη ρεβάνς της 11ης Μαρτίου.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με την Έλενα Ξενάκη με 2-1 στα μισά του πρώτου οκταλέπτου. Η διεθνής φουνταριστός, φορτωμένη με δύο αποβολές, έδωσε "μάχες" σε όλη τη διάρκεια του ματς. Μετά λοιπόν από το γκολ της Ξενάκη η Βουλιαγμένη έχασε την επαφή μετα δίχτυα για σχεδόν 14 λεπτά!

Η Κίρισι σημείωσε τέσσερα αναπάντητα γκολ για να προηγηθεί με 5-2 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η λύτρωση της Βουλιαγμένης ήρθε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από την Αγγελική Γερόλυμου (3-5) στα 6:45. Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και με ισοφάρισαν σε 5-5 με τη Ρουμπέση για το δικό τους σερί 3-0.

Παρά την άνοδο στην απόδοση της Βουλιαγμένης η Κίρισι έβρισκε τον τρόπο να παραμείνει μπροστά στο σκορ με την καλύτερη παίκτρια της, την Εκατερίνα Προκόφιεβα. Έδωσε αέρα δύο γκολ στην Κίρισι (6-8) στα 5:36 πριν από την εκπνοή. Με το τέταρτο προσωπικό της γκολ η Προκόφιεβα διαμόρφωσε το 7-9 στα 4:49.

Η Βουλιαγμένη, δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν "λύγισε". Πρώτα μείωσε με τη Ρουμπέση και στη συνέχεια ισοφάρισε με τη Χυδηριώτη. Απάντηση όμως στο "χρυσό" γκολ της Σιμάνοβιτς δεν είχε.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-1, 4-3, 3-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη 1, Μαμόγλου, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 1, Μαυρωτά, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 2, Διαμαντοπούλου 1, Μελιδώνη, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη.

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Α.Ναρίτσα): Κάρουακ, Ζούμπκοβα, Προκόφιεβα 4, Σιμάνοβιτς 1, Κουρότσκινα, Κρίμερ 2, Μπαλάι, Σορόκινα 1, Ιανούσεβα, Κοριάκοβα 1, Ιβάνοβα 1, Ρίσκοβα, Γιούσκοβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ