ΠΟΛΟ

Βουλιαγμένη εναντίον ΚΟΕ & Μορφέση

Βουλιαγμένη εναντίον ΚΟΕ & Μορφέση

Με νέα ανακοίνωση της η Βουλιαγμένη επανέρχεται στην υπόθεση της Αλεξάνδρας Ασημάκη και αναρωτιέται για ποιο λόγο ο Γιώργος Μορφέσης κατέθεσε υπέρ της μεταγραφής στον Ολυμπιακό.

Θέμα ημερών ήταν η ανακοίνωση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για την τύχη της Αλεξάνδρας Ασημάκη. Περίμεναν την απόφαση πριν από τη διεξαγωγή του ομίλου της Euro League στο "Παπαστράτειο" όπου η διεθνής φουνταριστός αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό απέναντι στη Βουλιαγμένη. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (LEN) είχε αρχικά απαγορεύσει τη συμμετοχή της Ασημάκη, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την απόφαση της.

Η Βουλιαγμένη επανέρχεται στο θέμα και διατυπώνει ερωτήματα προς την κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ). Αναρωτιέται για τη στάση του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Μορφέση. Ο προπονητής της εθνικής γυναικών κατέθεσε υπέρ της μεταγραφής της παίκτριας του στον Ολυμπιακό, λέγοντας πως το έκανε για τη ψυχική ηρεμία της Ασημάκη.

Η ίδια η παίκτρια έχει δηλώσει πως αν ακυρωθεί η μεταγραφή της στον Ολυμπιακό, θα πάει να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση της Βουλιαγμένης:

" Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης συγχαίρει την Εθνική Ομάδα Γυναικών για τη νίκη της επί της αντίστοιχης της Ισπανίας για την 3η αγωνιστική του World Leaque.

Σεβόμενοι τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, δίνοντας προτεραιότητα στην ηρεμία και στην συγκέντρωση των παικτριών της στον κρίσιμο αγώνα της με την Ουγγαρία, δεν αναφερθήκαμε μέχρι τώρα στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την γυναικεία ομάδα του Ν.Ο.Β και το θέμα της Αλεξάνδρας Ασημάκη.

Πλέον, μετά το πέρας των άμεσων υποχρεώσεων της Εθνικής Γυναικών, θα θέλαμε να θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα στον Πρόεδρο της Κ.Ο.Ε. κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο (καθώς και στον συνεργάτη του ομοσπονδιακό προπονητή κ. Γεώργιο Μορφέση):

1. Λάβατε ένα email από την LEN στις 16/1/2015 το οποίο απαγόρευε την συμμετοχή της Αλεξάνδρας Ασημάκη στον 1ο γύρο της Ευρωλίγκας, και ενώ απαντήσατε άμεσα στο σχετικό κοινοποιώντας μάλιστα την απάντησή σας στην κ. Τσιλιγκίρη του ΟΣΦΠ, γιατί δεν θεωρήσατε σωστό να ενημερώσετε το σωματείο μας για την εν λόγω εξέλιξη?

2. Γιατί εφόσον είχατε λάβει τα email, είχατε απαντήσει σε αυτά και τα είχατε προωθήσει στον Ολυμπιακό, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δηλώσατε πως δεν είχατε λάβει κανένα email από την LEN και δεν είχατε ενημερωθεί?

3. Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι η Ομοσπονδία, στο technical meeting της πρώτης φάσης στην οποία συμμετέχουν δύο ελληνικές ομάδες, και ομάδες του εξωτερικού, οι διαιτητές καθώς και ο delegate, ενημερώνει για το θέμα της Ασημάκη, την τελική απόφαση της ΛΕΝ και για την οποία είχε ενημερώσει μόνο το σωματείο του ΟΣΦΠ.

4. Θεωρείτε σωστό και σας βρίσκει σύμφωνο το γεγονός ότι ο Ομοσπονδιακός προπονητής κατέθεσε υπέρ της μεταγραφής μιας εκ των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας από ένα σωματείο σε κάποιο άλλο? Πιστεύετε πως τέτοιες πράξεις «βοηθούν» την αθλήτρια αλλά και την ίδια την Εθνική ομάδα ?

Δεν είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε εγγράφως και ενόρκως πως έχει διαλυθεί ο οποιοσδήποτε δεσμός με το σωματείο της Βουλιαγμένης και κατ’επέκταση με τις συμπαίκτριες της, σε σημείο στο οποίο η ίδια δεν θα μπορούσε ουδέποτε να επιστρέψει, την ίδια στιγμή που ήξερε πως σε λίγες ημέρες θα κληθεί να αγωνισθεί με τις «πρώην» συμπαίκτριες της ως μέλη της Εθνικής Ομάδας; Δεν είναι εντελώς αντιφατικό αυτό που προβάλλει σαν λόγο ο Ομοσπονδιακός προπονητής?

Πώς θεωρείτε πως η εν λόγω συμπεριφορά δεν θα έπρεπε να ενοχλήσει τις αθλήτριες μέλη της Εθνικής Ομάδας και μέλη του ΝΟΒ, βλέποντας τον ίδιο τον προπονητή τους να παίρνει θέση σε ένα τέτοιο θέμα ενάντια στο σωματείο τους και πώς θεωρείτε πως θα πρέπει να τους είναι αδιάφορο;

Και τέλος κ. Διαθεσόπουλε ερχόμενος έστω και λίγα λεπτά στη θέση της Διοίκησης του Ιστορικού αυτού σωματείου του Ναυτικού Ομίλου της Βουλιαγμένης κι έχοντας αντιμετωπίσει τα παραπάνω, πείτε μας τελικά ποια θα ήταν η δική σας αντίδραση?".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ