ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Ο Μουρίκης θα συνεχίσει στην Προ Ρέκο, θα βρεθεί πάλι λύση"

Βλάχος: "Ο Μουρίκης θα συνεχίσει στην Προ Ρέκο, θα βρεθεί πάλι λύση"

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και πρωταθλητής Ευρώπης, Θοδωρής Βλάχος, βρέθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για την κατάκτηση του Champions League. Αναλυτικά όσα είπε.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και πρωταθλητής Ευρώπης, Θοδωρής Βλάχος, βρέθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό" καλεσμένος του Μηνά Τσαμόπουλου.

Για το πώς πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League: "Ούτε στη διάρκεια των αγώνων κοιμόμουν, ούτε μετά τον τελικό έχω κοιμηθεί".

Για την υποδοχή στο αεροδρόμιο και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης: "Μας τίμησαν ιδιαίτερα οι οπαδοί του Ολυμπιακού, νιώσαμε Θεοί, εγκαινιάσαμε το καινούριο πούλμαν, είχε πολύ κόσμο, πολύ ενθουσιασμό, είναι στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό. Το βλέπαμε και το ζηλεύαμε έτσι όπως το ζούσαν σε άλλες χώρες. Το ζήσαμε κι εμείς, ήταν τόσο κοντά ο κόσμος…".

Για την αντίδρασή του μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός: "Μόλις τέλειωσε μου βγήκε όλη η ένταση και όλη η χαρά. Ηταν το μεγάλο φαβορί στην έδρα τους και ήθελαν να το κατακτήσουν. Χαλάσαμε τη γιορτή, χαλάσαμε τα πάντα. Είναι dream team σε όλα τα επίπεδα, χρόνια τώρα, γι” αυτό και έχει πάρει οκτώ ευρωπαϊκά, αλλά ήμασταν πιο «ομάδα». Ηταν η ώρα να κατακτήσουμε την κορυφή".

Για τους προηγούμενους τελικούς με τον Ολυμπιακό: "Ημουν βοηθός του Κάσας το 2002, όταν το κατακτήσαμε, ενώ το 2016 χάσαμε στη Βουδαπέστη με ένα γκολ διαφορά. Τότε δεν είχαμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε. Για όλους ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση, τώρα όμως μετά την Μπαρτσελονέτα ήμασταν ήρεμοι".

Για τα τρικ που έκαναν οι Ιταλοί: "Οι Ιταλοί είναι περίεργοι, προσπαθούν να κάνουν διάφορα τρικ και μπορείς να χάσεις το μυαλό σου. Κατ” αρχάς ήταν η μοναδική ομάδα που έλειπε από το ξενοδοχείο, ενώ οι υπόλοιπες επτά δεν χωρούσαμε. Ούτε στο ασανσέρ δεν μπορούσαμε να μπούμε. Επίσης, δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τον αντίπαλό μας μετά τα δικά μας ματς, έγιναν κάποιες φασαρίες για όλα αυτά, αλλά δεν ξεφύγαμε από τον στόχο μας".

Για την αντιμετώπιση από τις υπόλοιπες ομάδες του Final-8: "Μόλις μπήκαμε στο ξενοδοχείο, πηγαίνοντας στο εστιατόριο, μας χειροκροτούσαν τρία λεπτά. Η Προ Ρέκο έχει γίνει αντιπαθητική και όλοι μας έλεγαν, μπράβο. Είναι ωραίο που κάναμε χαρούμενο τόσο κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα".

Για το πώς χάθηκε ο τελικός του 2016: "Πάντα σκέφτεσαι: «Θα ξαναέχω την ευκαιρία και να λείπει η Ρέκο; Ετσι είχε γίνει το 2016 και ήταν ευκαιρία. Και τελικά έγινε πιο εντυπωσιακά. Αν με ρωτούσε κάποιος, ποιον τελικό θέλω να κερδίσω, θα έλεγα τον δεύτερο, αυτόν με την Προ Ρέκο".

Για τον γκολκίπερ Πάβιτς: "Χαρισματικός. Και είναι 37, στα τελειώματά του. Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Επιασε ένα πέναλτι και δύο τετ α τετ. Αν είχαμε δεχτεί γκολ σε αυτές τις φάσεις, θα ήταν άλλο παιχνίδι".

Για την ψυχολογία και το άγχος που είχε η ομάδα: "Είχαμε άγχος. Αποκτήσαμε εμπειρία από τις προηγούμενες διοργανώσεις. Από το 2016 έφυγε ο καλύτερός μας παίκτης, ο Βλαχόπουλος, έφυγε ο Κολόμβος ο φουνταριστός και παρόλα αυτά η ομάδα παρέμεινε δυνατή".

Για την αποχώρηση του Μουρίκη: "Ο Ολυμπιακός δεν έχει κόψει σε κανέναν την ευκαιρία να παίξει στο εξωτερικό, ακόμη κι αν έχει συμβόλαιο. Ο Μουρίκης έχει άλλα δύο χρόνια, όμως θα συνεχίσει στην Προ Ρέκο και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο. Θα βρεθεί πάλι λύση, όπως έχει πει και ο Ιωαννίδης, το μοναστήρι να 'ναι καλά…".

Για την Εθνική ομάδα: "Εχουμε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη, το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου. Εχουμε την ίδια δυναμική, θα πάμε πάλι στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Σε όλες τις διοργανώσεις, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουμε διεκδικήσει και έχουμε πάρει μετάλλια".

Για την προετοιμασία της Εθνικής: "Οι παίκτες θα είναι πιο ορεξάτοι και θα έχουν αυτοπεποίθηση. Μέχρι την Παρασκευή έχουν άδεια, θα κάνουμε γυμναστήριο και πισίνα. Ξεκινάμε στο «Παπαστράτειο» και περιμένουμε στον Αγιο Κοσμά να ζεστάνει το νερό με την αλλαγή του καιρού. Εχουμε πέντε πισίνες στο ΟΑΚΑ και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να πληρώσει η εθνική ομάδα για να προπονηθεί".

Για το πώς θα περάσει τις μέρες του μέχρι την Παρασκευή: "Θα οργανώσω το ξεκίνημα με την εθνική ομάδα. Θα έχω και αρκετό ελεύθερο χρόνο. Σκέφτομαι πάντα τον επόμενο στόχο, γιατί θα κριθείς αυστηρά. Βάζεις υψηλούς στόχους αλλιώς δεν έχει σημασία να ασχοληθείς. Ολη μέρα το μυαλό είναι εκεί, ακόμη κι αν είσαι με τη γυναίκα σου και το παιδί σου, μπορεί να σκέφτεσαι τον Μουρίκη".

Για το πώς λειτούργησε στη διάρκεια του τελικού του Champions League: "Δεν ήμασταν πολύ επιθετικοί στην αρχή. Εγώ τους λέω τι να κάνουν, αλλά καμιά φορά τα πράγματα μέσα στο νερό είναι διαφορετικά και μπορεί να μην κάνουν αυτό που λέμε. Το ξεκίνημα ήταν νωθρό, ήμασταν λίγο φοβισμένοι, όχι όπως η Προ-Ρέκο. Ομως στις τέσσερις αποβολές που κερδίσαμε, βάλαμε τέσσερα γκολ. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ