ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Να περάσουμε και τη Σερβία"

Βλάχος: "Να περάσουμε και τη Σερβία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας στον όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης είναι η πρωτιά, πάνω και από την ακαταμάχητη Σερβία.

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών αναχωρεί την Παρασκευή για τη Βουδαπέστη, προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Πριν από δυο χρόνια, στο Καζάν της Ρωσίας, οι Έλληνες διεθνείς είχαν πετύχει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αθλήματος, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Εθνική ομάδα, ανανεωμένη, χωρίς τους πολύπειρους Χρήστο Αφρουδάκη και Μανώλη Μυλωνάκη, θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην παγκόσμια υδατοσφαίριση (3η το 2015 στο παγκόσμιο, 4η το 2016 στο ευρωπαϊκό και 6η το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες), μετέχοντας στον όμιλο με αντιπάλους την Ισπανία, τη Νότιο Αφρική και τη Σερβία.

Ο προπονητής των επιτυχιών, Θοδωρής Βλάχος, εκφράζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην κορυφαία αυτή διοργάνωση.

Ερωτηθείς για τις επιλογές της τελευταίας στιγμής (Ζερδεβάς, Αργυρόπουλος-Κανακάκης), τόνισε: "Δεν θα ήθελα να εκφραστώ για τις επιλογές της τελευταίας στιγμής. Σίγουρα επιλέγεις έναν παίκτη με κυρίαρχα στοιχεία το "που" και το "πως". Δηλαδή που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και πως θέλεις να παίξεις με βάση αυτόν τον αθλητή. Κάπως έτσι έγινε και η επιλογή των δυο αυτών παιδιών στην τελική αποστολή για το παγκόσμιο".

Η Εθνική ομάδα ξεκινάει τα παιχνίδια της τη Δευτέρα, παίζοντας απέναντι στην Ισπανία. Ένας αγώνα καθοριστικός για τη συνέχεια, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να κρίνει εάν η Ελλάδα θα έρθει 2η ή 3η στον όμιλο, γεγονός που θα καθορίσει και την τύχη της στα κρίσιμα νοκ αουτ παιχνίδια που θα ακολουθήσουν στην διοργάνωση.

Η άποψη του Θοδωρή Βλάχου διαφέρει από αυτή των πολλών: "Δεν πάμε για να έρθουμε δεύτεροι ή τρίτοι στον όμιλο. Πάμε για να έρθουμε πρώτοι στον όμιλο. Ξέρουμε ότι η Σερβία είναι το φαβορί, αλλά δεν πάμε για να χάσουμε στο μεταξύ μας παιχνίδι".

"Το παιχνίδι με την Ισπανία στην πρεμιέρα είναι σίγουρα καθοριστικό, αλλά δεν είναι και ένα ματς χωρίς αύριο. Θέλουμε να κερδίσουμε. Η ψυχολογία μας θα εκτοξευθεί, αλλά εάν δεν τα καταφέρουμε δεν χάσαμε τον πόλεμο. Το τουρνουά έχει πολύ δρόμο και δεν θα κριθεί σε ένα αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω ότι στόχος της ομάδας δεν είναι η αποφυγή της 3ης θέσης στον όμιλο. Είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο".

Εν κατακλείδι, για τον στόχο της Εθνικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, υπογράμμισε: "Στη Βουδαπέστη δεν θα είμαστε η μόνη ομάδα που είναι ανανεωμένη. Κι άλλες ομάδες βρίσκονται στην ίδια μοίρα με μας. Με μεγαλύτερη ή μικρότερη ανανέωση σε έμψυχο δυναμικό και με το 'μάτι' τρία χρόνια μακριά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο".

"Στη Βουδαπέστη δεν θα είμαστε όμως και οι μόνοι που θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία της διάκρισης και των μεταλλίων. Όπως κι εμείς, έτσι και άλλοι θα διεκδικήσουν την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Η ομάδα μας χρειάζεται χρόνο. Η ομάδα μας όμως θα προσπαθήσει να αρπάξει από τα... μαλλιά την ευκαιρία της διάκρισης. Αυτό θα κάνουμε στη Βουδαπέστη".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ