ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Μέσα από την ομαδικότητα θα βρισκόμαστε στον δρόμο των επιτυχιών"

Βλάχος: "Μέσα από την ομαδικότητα θα βρισκόμαστε στον δρόμο των επιτυχιών"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική πόλο ξεκίνησε (13/11) στο "Π. Καπαγέρωφ" την σύντομη προετοιμασία της για το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του World League απέναντι στην Κροατία. Τι δήλωσαν οι Θοδωρής Βλάχος και Γιάννης Φουντούλης.

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ξεκίνησε σήμερα (13/11) το πρωί στο "Π. Καπαγέρωφ" του Πειραιά την σύντομη προετοιμασία της για το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του World League απέναντι στην Κροατία (15/11, 21:15, Ριέκα).

Σε αυτήν τη νέα προσπάθεια που ξεκινά αρχηγός της Εθνικής ομάδας θα είναι ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος σημείωσε πως «είναι πολύ βαρύς τίτλος αν αναλογιστεί κανείς ποιοι έχουν διατελέσει αρχηγοί της Εθνικής ομάδας». Ο ίδιος έχει υπάρξει ξανά αρχηγός της Εθνικής ομάδας σε δύο παιχνίδια (με Σλοβακία και Ρουμανία την σεζόν 2014-15).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιάννης Φουντούλης, ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου που ανοίγει και φυσικά ενόψει του πρώτου αγώνα για την προκριματική φάση του World League απέναντι στην ασημένια Ολυμπιονίκη Κροατία:

Θοδωρής Βλάχος - Προπονητής Εθνικής Ομάδας

"Μετά τα τελευταία παιχνίδι που δώσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινάμε σε μια καινούργια διοργάνωση, αυτήν του World League. Έχουμε ένα παιχνίδι απέναντι στην ασημένια Ολυμπιονίκη του Ρίο. Αυτό και μόνο κάνει το παιχνίδι δύσκολο. Σε αυτήν την φάση όμως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πόσο δύσκολος είναι ο αντίπαλος και πόσο μπορεί να μας πιέσει, αλλά να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Η Εθνική ομάδα έχει δείξει πως έχει χαρακτήρα κι ένα δικό της στυλ παιχνιδιού. Εγώ θέλω να το ακολουθήσουμε και να προσπαθήσουμε να πιέσουμε εμείς τον αντίπαλο. Από εκεί και πέρα ότι αξίζουμε από το παιχνίδι θα το πάρουμε".

Για την απώλεια του Χρήστου Αφρουδάκη και του Μανώλη Μυλωνάκη: "Μου αρέσει πάντα να μιλάω για τους παίκτες που είναι εδώ. Μίλησα πριν από λίγες ημέρες που έκανα το κάλεσμα και είπα πως δεν θα συμμετέχουν στο World League. Θέλω να μιλάω για τους παίκτες που θα έρθουν εκεί. Όσοι καινούργιοι θα έρθουν κέρδισαν αυτό που ήθελαν. Να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν στην Εθνική ομάδα. Αυτό θέλω κι εγώ από αυτά τα παιδιά. Να υπερβάλλουν εαυτό και να μου δείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στην Εθνική ομάδα. Όσοι ήταν και συνεχίζουν να είναι πρέπει να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι από ότι ήταν μέχρι τώρα και να βοηθήσουν τα νέα παιδιά να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η Εθνική ομάδα ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα το έχει πετύχει μέσα από την ομαδικότητα και έτσι πρέπει να συνεχίσει ώστε να βρίσκεται στον δρόμο των επιτυχιών".

Γιάννης Φουντούλης - Αρχηγός Εθνικής ομάδας

"Πλέον με την παρουσία μας τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να φέρουμε την Ελλάδα στις κορυφαίες δυνάμεις του παγκοσμίου πόλο. Σημειώσαμε κάποιες πολύ σημαντικές επιτυχίες την προηγούμενη τετραετία. Ευελπιστούμε στον νέο Ολυμπιακό κύκλο που ανοίγει αυτήν η ομάδα να κάνει επιπλέον βήματα προόδου γιατί έχει τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Αρχής γενομένης από το World League να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στην συνέχεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που για φέτος τουλάχιστον είναι ο μεγάλος στόχος".

Για την προσεχή αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας, την Κροατία: "Ξέρουμε ότι παίζουμε με την ασημένια Ολυμπιονίκη του Ρίο. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Είχαμε την τύχη να προπονηθούμε μαζί της στο διάστημα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το πιο δύσκολο τεστ του ομίλου. Ανεξαρτήτως αντιπάλου πρέπει να μπαίνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούμε να κερδίσουμε. Αυτό θα επιδιώξουμε. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος και να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Για το ότι θα είναι αρχηγός της Εθνικής ομάδας σημείωσε: "Σίγουρα είναι πολύ βαρύς τίτλος αν αναλογιστεί ποιοι έχουν διατελέσει αρχηγοί της Εθνικής ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Δε σκέφτομαι ότι θα χρειαστεί να κάνω κάποια διαφορετικά πράγματα από ότι κάνω. Ο ρόλος μου και οι προσπάθειες μου θα είναι ίδια. Είναι ιδιαίτερη τιμή για κάθε αθλητή να είναι αρχηγός του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνει αυτήν την ευκαιρία ο κ. Βλάχος. Η δουλειά που θα κάνω στον αγωνιστικό χώρο παραμένει η ίδια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ