ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Μεγάλη πρόκληση η 4άδα"

Βλάχος: "Μεγάλη πρόκληση η 4άδα"
INTIME SPORTS

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχης μίλησε στο Sport 24 Radio 103,3 για τον "άγνωστο" αντίπαλο που είναι η Αυστραλία στα προημιτελικά και την επιστροφή του Χρήστου Αφρουδάκη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών Θοδωρής Βλάχος μίλησε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή “Παίξε μπαλίτσα” με τους Γιάννη Λαμπίρη και Θανάση Βορίση για την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Για την πορεία της Εθνικής στην πρώτη φάση της διοργάνωσης:Είμαστε ικανοποιημένοι και από το αποτέλεσμα και από την πρωτιά στον όμιλο, η οποία μας δίνει την δυνατότητα να ξεκουραστούμε λίγες μέρες και ακολούθως να διεκδικήσουμε μια θέση ανάμεσα στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ξεκουραζόμαστε λοιπόν και προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης”.

Για το αν χρειάζεται να βελτιώσει κάτι στο παιχνίδι της ομάδας:Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο κομμάτι της άμυνας. Ξέρουμε ότι αν δεχθούμε 7-8 γκολ, είναι πιθανό να χάσουμε. Βλέπω όμως ότι οι αντίδραση των παικτών μου σε άμυνα και επίθεση σε εναλλασσόμενες φάσεις είναι αποφασιστική”.

Για τις άλλες ομάδες του τουρνουά:Αν βρεθούμε στους “4” δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να περάσουμε το εμπόδιο της Αυστραλίας. Παίζουμε διαφορετικά. Δεν γνωριζόμαστε καλά και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Δεν είναι όμως Σερβία, Κροατία ή Ουγγαρία, ομάδες που θεωρώ ότι ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Έχει αδυναμίες και θα τα δούμε και θα τα επισημάνουμε όλα στο βίντεο”.

Για τους αθλητές του:Χρειάζεται να έχουμε καλή ψυχολογία και πάθος. Όταν έρχεται η στιγμή να κουραστούμε πιο πολύ για να πετύχουμε κάτι, υπερβάλλουμε εαυτούς. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, στο να μπούμε στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αν το καταφέρουμε, θα μιλήσουμε σε άλλη βάση. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε εδώ. Είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά των αθλητών μου και από την προσπάθεια που καταβάλλουν. Δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και η διαδρομή που κάνεις και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύεις”.

Για το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετέχει ως προπονητής: “Έ χω δουλέψει δίπλα σε μεγάλους προπονητές και χωρίς αυτό δεν θα ήμουν τώρα εδώ. Αυτή η διοργάνωση είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα. Προσωπικά απολαμβάνω την παρουσία μας εδώ και έχω ξαφνιαστεί από το γεγονός ότι δεν έχω ιδιαίτερο άγχος για τους αγώνες μας. Είμαι πολύ καλά με τους συνεργάτες μου και τους αθλητές μου”.

Για την επιστροφή του Χρηστου Αφρουδάκη και του Μανώλη Μυλωνάκη στην Εθνική: "Πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα για να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Ο Αφρουδάκης και ο Μυλωνάκης είναι 2 από τους 13 σημαντικούς αθλητές που έχει η Εθνική. Ήθελαν να είναι στην ομάδα και η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα. Το διάστημα με τις ταραχές που υπήρχαν στην ομάδα ήταν μια μικρή παρένθεση”.

Για το αν υπάρχουν νέοι αθλητές για να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες του πόλο: Τα τελευταία χρόνια στο πόλο στους άνδρες και κυρίως στις γυναίκες φαίνεται ότι υπάρχει συνέχεια και αυτό φάνηκε και στους αγώνες του Μπακού. Φάνηκε ότι το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο. Εδώ στο Καζάν έχουμε δεχθεί πολλά συγχαρητήρια για την ομάδα των ανδρών που κατέβηκε στο Μπακού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ