ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Ήταν πραγματικός αρχηγός ο Αφρουδάκης"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ FINAL 4 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΛΟ ΑΝΤΡΩΝ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ FINAL 4 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΛΟ ΑΝΤΡΩΝ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος τοποθετήθηκαν για την απόφαση του Χρήστου Αφρουδάκη να αποσυρθεί από την αντιπροσωπευτική ομάδα.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο των ανδρών ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν πέρασε φυσικά ασχολίαστη τόσο από τον Θοδωρή Βλάχο όσο και από τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας τόνισε για την αποχώρηση του Χρήστου Αφρουδάκη: "Αυτό είναι ένα κομμάτι που γνωρίζω σχεδόν μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχουμε μιλήσει με το Χρήστο αρκετές φορές. Ήξερα τι έχει στο μυαλό του. Προσπάθησα όλο αυτόν τον καιρό με όλο το σεβασμό για τη σκέψη του και τις αποφάσεις που ήθελε να πάρει να του πω αυτά που ήθελα γιατί πιστεύω κι εγώ πως μπορούσε να συνεχίσει στην Εθνική ομάδα και να προσφέρει κι άλλα.

Όλα αυτά όμως μέχρι ένα σημείο γιατί δε θέλω να προσβάλω τις αποφάσεις κανενός και μάλιστα σέβομαι έναν τέτοιο μεγάλο αθλητή και προσωπικότητα. Αν νιώθει ότι πρέπει να σταματήσει το σέβομαι απόλυτα. Από την πλευρά μου να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια στην Εθνική ομάδα. Ήταν πραγματικός αρχηγός και συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτήν την πορεία της Εθνικής ομάδας από το Καζάν μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να μείνει στο χώρο και με τις ιδέες του και την όρεξή του να βοηθήσει από διαφορετικό πόστο. Βέβαια είναι ακόμα αθλητής με την ομάδα του. Η ζωή συνεχίζεται και η Εθνικές ομάδες πάντα βρίσκουν τον τρόπο με νέους αθλητές που έχουν πολύ όρεξη για να διεκδικήσουν μια θέση σε αυτήν και να κερδίσουν πράγματα και μετάλλια και να φτάσουν σε ένα σημείο όπως ο Χρήστος και να γίνουν μεγάλοι αθλητές. Θέλω να ευχηθώ στο Χρήστο καλή επιτυχία σε ότι κάνει και εμείς συνεχίζουμε".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος τοποθετήθηκε για το θέμα επισημαίνοντας: "Δράττομαι κι εγώ της ευκαιρίας λοιπόν να πω ότι όχι απλά μας στενοχωρεί το γεγονός της αποχώρησης του Χρήστου μετά από 16 και πλέον χρόνια στην Εθνική ομάδα. Είχαμε μια κουβέντα και πιστεύω ότι μπορούσε να συνεχίσει γιατί έχει τη σωματοδομή και την ποιότητα. Θα μπορούσε να το κάνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Όμως, οι ανθρώπινες επιλογές είναι σεβαστές. Μια και έβαλε το θέμα ο Χρήστος, αν και δεν είναι της παρούσης, θα πω πως αθλητές όπως ο Χρήστος Αφρουδάκης, όπως και ο Σπύρος Γιαννιώτης όταν λένε σταματάμε, δε σταματούν για το άθλημα και την Ομοσπονδία. Τα υπόλοιπα κάποια άλλη φορά".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ