ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Είναι πρόκληση η Ουγγαρία"

Βλάχος: "Είναι πρόκληση η Ουγγαρία"
INTIME SPORTS

Διαβάστε τις δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου και των παικτών της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών μετά την επικράτηση με αντίπαλο τη Σλοβακία.

Σε ρυθμούς ρελαντί η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών πήρε τη νίκη επί της Σλοβακίας με 11-6 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του Γουόρλντ Λιγκ στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ». Οι πρωταγωνιστές της σπουδαίας νίκης της ελληνικής ομάδας τόνισαν τη σημασία που αποκτά το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουγγαρία, που θα κρίνει την υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Θοδωρής Βλάχος τόνισε: "Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τη Σλοβακία, αλλά το πολύ θετικό γεγονός ήταν η άριστη αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αγωνιστήκαμε με έναν τερματοφύλακα, το Στέφανο Γαλανόπουλο, στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός, για τον οποίο ίσως να ήταν αγχωτικό το πώς θα βγει το παιχνίδι αλλά θεωρώ ότι ως αμυντική λειτουργία πήγαμε αρκετά καλά, κρατώντας και το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα για την αντίπαλη ομάδα. Σε 3 οκτάλεπτα είχαμε δεχθεί 4 γκολ, κάτι το οποίο κρατάω από το σημερινό παιχνίδι, καθώς και τη νίκη. Μακάρι να έρθει η πρόκριση για την τελική φάση, που είναι πολύ σημαντική καθώς ο πρώτος πηγαίνει χωρίς προκριματικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα αυτά είναι όμως λίγο μακρινά. Εμείς καλούμαστε να παίξουμε με την Ουγγαρία, από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, στην έδρα της και γνωρίζουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι γιορτή εκεί. Είναι πρόκληση για εμάς, θέλουμε να δούμε τις δυνατότητές μας και τι μπορούμε να κάνουμε. Μέσα από αυτό το παιχνίδι, θέλουμε να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας για την πρώτη φάση του Γουόρλντ Λιγκ και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Πάμε στη Βουδαπέστη με στόχο τη νίκη, αν και ξέρουμε ότι θα είναι κάτι δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε τον αντίπαλο και θα δούμε τι θα γίνει".

Ο άσος της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης δήλωσε: " Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από το παιχνίδι με τους Σλοβάκους είναι η καλή αμυντική μας λειτουργία, κάτι το οποίο φαίνεται από το σκορ. Κάναμε κάποια λάθη, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παρουσιαστήκαμε όπως είχαμε σχεδιάσει και καταφέραμε κάποια πράγματα, ειδικά στον παίκτη λιγότερο να τα βγάλουμε στο παιχνίδι. Στο διάστημα που ακολουθεί έχουμε έναν τελικό με την Ουγγαρία, χωρίς να είναι το Γουόρλντ Λιγκ η σημαντικότερη διοργάνωση όλων αυτό το καλοκαίρι. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε όμως, θα βελτιώσουμε το πρεστίζ της ομάδας στο χώρο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Είναι δύσκολο, αλλά θα πάμε να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε. Θα επιδιώξουμε τη νίκη, πάμε συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Ο διεθνής περιφερειακός Άγγελος Βλαχόπουλος σημείωσε: " Ξέραμε ότι είμαστε μια πιο δυνατή ομάδα από τη Σλοβακία. Το είχαμε δείξει και στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και δύο ημέρες που κάναμε κάποια φιλικά προετοιμασίας. Ωστόσο, όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες και το σκορ πάντα τελειώνει μετά τα 32 λεπτά. Είμαστε αυτοί που καταφέραμε να κερδίσουμε, παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Τους κρατήσαμε στα 6 γκολ και νομίζω είμαστε η μοναδική ομάδα σε όλα τα παιχνίδια που σε 25άρι τερέν καταφέραμε να δεχθούμε τόσο λίγα γκολ. Επιθετικά είχαμε κάποια δυστοκία, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερο. Κρατάμε τη νίκη και την πολύ καλή εμφάνιση στην άμυνα. Μας μένει το παιχνίδι με την Ουγγαρία, το οποίο είναι πολύ δύσκολο αν κρίνουμε από το γεγονός ότι είναι πρωταθλήτρια κόσμου και δευτεραθλήτρια Ευρώπης. Εμείς πάμε για να κερδίσουμε. Από κει και πέρα, θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει και θα συνεχίσουμε ως το καλοκαίρι, με φόντο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν".

Στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός τερματοφύλακας με την Εθνική ομάδα, ο Στέφανος Γαλανόπουλος είχε εξαιρετική παρουσία, δεχόμενος 6 γκολ, από μία διόλου ευκαταφρόνητη ομάδα, τη Σλοβακία. Ο ίδιος τόνισε: "Πρέπει να κοιτάξουμε τι κάναμε καλά και τι όχι σε αυτό το παιχνίδι, με τα σωστά να είναι περισσότερα από τα λάθη, δεδομένου ότι κάναμε κοινές προπονήσεις με τη Σλοβακία και είδαμε αυτά τα οποία θέλαμε να δούμε. Κάναμε ότι μας είπε ο προπονητής μας στην τακτική και ιδιαίτερα κάποια πράγματα στον παραπάνω. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, θέλουμε να πάμε για τη νίκη στη Βουδαπέστη".

Ο Αλέξανδρος Γούνας, από την πλευρά του υπογράμμισε πως η Εθνική ομάδα, με βάση την καλή αμυντική λειτουργία μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι στους Ούγγρους: " Παίξαμε αρκετά καλά στην άμυνα, ιδιαίτερα σε ένα 25άρι τερέν όπου γίνονται πολύ περισσότερες επιθέσεις και το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο. Δεχτήκαμε λίγα γκολ, θεωρώ ότι τα έξι τέρματα είναι ένα καλό σκορ για την άμυνα. Μια καλή άμυνα μπορεί να δώσει τη νίκη και θεωρώ ότι πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα με την Ουγγαρία, σε αυτόν τον τομέα, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν αυτό το παιχνίδι, αν καταφέρουμε όμως να παίξουμε καλά στην άμυνα θα έχουμε ένα εφόδιο παραπάνω, ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Κορυφαίος παίκτης για τους Σλοβάκους ήταν ο Μάρτιν Φαμέρα, ο οποίος αγωνίζεται στη Σπαντάου και σημείωσε 4 γκολ στην ήττα της ομάδας του από την Ελλάδα. Ο ίδιος θεωρεί ότι βασικό πρόβλημα της υδατοσφαίρισης στην πατρίδα του είναι το γεγονός ότι με τους συμπαίκτες του δεν αγωνίζονται μαζί, καθώς πολλοί από αυτούς παίζουν σε ομάδες άλλων χωρών: " Το μεγάλο πρόβλημα για εμάς είναι το γεγονός ότι παίζουμε σε πολλές διαφορετικές ομάδες, αρκετών χωρών. Πολλοί από εμάς αγωνίζονται στην Ουγγαρία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, κάτι το οποίο δε βοηθά την ομοιογένεια στην Εθνική ομάδα. Στη σημερινό παιχνίδι δε παίξαμε πολύ καλά αμυντικά και επιθετικά, παρά το γεγονός ότι απέναντι στην Ουγγαρία κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα να προκριθεί παρά το γεγονός ότι έχει πολύ καλούς παίκτες, καθώς η Ουγγαρία είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα".

Πηγή: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ