ΠΟΛΟ

Βήμα τίτλου για τη Βουλιαγμένη, 7-6 τον Ολυμπιακό

Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Με την Έλενα Κούβδου να κατεβάζει ρολά η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε με 7-6 επί του Ολυμπιακού, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και απέκτησε προβάδισμα τίτλου στην Α1 πόλο γυναικών.

Η Βουλιαγμένη που έχει εμφανιστεί στους τελικούς με τον Ολυμπιακό είναι βγαλμένη από τα παλιά. Ο ΝΟΒ μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι επιβλήθηκε με 7-6 επί του Ολυμπιακού στο κολυμβητήριο του Λαιμού, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και απέκτησε προβάδισμα τίτλου στην Α1 πόλο γυναικών.

Αν και είναι άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιο από τα κορίτσια της Βουλιαγμένης, δεν γίνεται να μην κάνουμε ειδική μνεία στην Έλενα Κούβδου.

Η 28χρονη τερματοφύλακας κατέβασε ρολά και ειδικά στην τρίτη περίοδο έκανε ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα στις συμπαίκτριες της να τρέξουν ένα επί μέρους 3-0 στο συγκεκριμένο οκτάλεπτο και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την νίκη.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Κάπως έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-3. Από εκεί και πέρα οι άμυνες των δύο ομάδων βελτιώθηκαν. Η Χυδηριώτη έκανε το 4-3, με την Ασημάκη να απαντά αμέσως. Ένα λεπτό πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου η Μπιανκόνι σκόραρε στην παίκτρια παραπάνω και έδωσε το προβάδισμα για πρώτη και τελευταία φορά στον Ολυμπιακό.

Καθοριστικό στη συνέχεια του ματς ήταν το τρίτο οκτάλεπτο. Εκεί όπου η Κούβδου έκανε ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις την ώρα που με γκολ των Ξενάκη, Χυδηριώτη και Κούλχαας η Βουλιαγμένη έτρεξε ένα επί μέρους 3-0 για να προηγηθεί με 7-5. Μάλιστα, ο ΝΟΒ έχασε πολλές ευκαιρίες για να αυξήσει και άλλο τη διαφορά του με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να κάνει και εκείνη με τη σειρά της πολλές επεμβάσεις.

Η Σμιτ κατάφερε να μειώσει στο γκολ με 2.06 να απομένουν για το τέλος του αγώνα, αλλά στη συνέχεια οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη έκαναν ένα ρεσιτάλ λαθών και η Βουλιαγμένη έφτασε δίκαια στο 2-0.

Θυμηθείτε το LIVE του τελικού

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 7-6

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-0, 0-1

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τσουκαλά 1, Β Διαμαντοπούλου 1, Ξενάκη 2, Χυδηριώτη 2, Κούλχαας 1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Ελ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου 1, Μανωλιουδάκη 1, Ασημάκη 1, Μπιανκόνι 1, Σμιτ 1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Τετάρτη, 3/5,θέσεις 1-2

Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης 9-10

Παρασκευή, 5/5, θέσεις 1-2

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 7-6

Δευτέρα, 8/5, θέσεις 1-2

Κολ. Εθνικό Πειραιά 18.00 Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης

Πέμπτη, 11/5, θέσεις 1-2 (αν χρειαστεί)

Κολ. ΝΟΒ, Λαιμός 20.00 ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός

Σάββατο, 13/5,θέσεις 1-2 (αν χρειαστεί)

Κολ. Εθνικό Πειραιά 20.00 Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης

* Το πρωτάθλημα κρίνεται στις τρεις νίκες.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ