ΠΟΛΟ

Τρίτη στο Κύπελλο Ιταλίας η Σαβόνα

Τρίτη στο Κύπελλο Ιταλίας η Σαβόνα

Η Σαβόνα του Αλέξανδρου Γούνα κατετάγη τρίτη στο Final 4 του Κυπέλλου Ιταλίας με τον Έλληνα πολίστα να πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις.

Η αποστολή της Σαβόνα στο Final 4 του Κυπέλλου Ιταλίας ήταν εκ των πραγμάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο η ομάδα του Αλέξανδρου Γούνα δεν έφυγε με άδεια χέρια και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Στον ημιτελικό απέναντι στην πανίσχυρη Προ Ρέκο τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Η πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League επιβλήθηκε με 19-5 με τον Έλληνα περιφερειακό να πετυχαίνει δύο γκολ για την ομάδα του.

Στον μικρό τελικό του κυπέλλου η Σαβόνα έπαιξε απέναντι στην ισχυρή Κανοτιέρι Νάπολι (4η στο πρωτάθλημα) και κατάφερε να επιβληθεί με 8-7. Ο Έλληνας διεθνής περιφερειακός ήταν πρωταγωνιστής για την ομάδα του πετυχαίνοντας τρία γκολ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρξαν αρκετά νεύρα.

Με αυτό τον τρόπο η Σαβόνα πέτυχε το στόχο που είχε θέσει από την αρχή και είχε μιλήσει ο ίδιος ο Γούνας, δηλαδή την τρίτη θέση, αφού το γεγονός ότι αντιμετώπιζε την Προ Ρέκο στον ημιτελικό, καθιστούσε οποιαδήποτε σκέψη για κάτι παραπάνω από απαγορευτική.

Το κύπελλο Ιταλίας κατέκτησε για 5η συνεχόμενη χρονιά η Προ Ρέκο που νίκησε στον τελικό την Μπρέσια στα πέναλτι με 12-11 (κανονική διάρκεια 6-6).

Σαβόνα - Κανοτιέρι 8-7

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 1-1, 3-2.

Σαβόνα: Γούνας 3, Νταμόντε 1, Κοντέρνο 1, Μιλάκοβιτς 1, Μπιάνκο Τζ 1, Πιόμπο 1.

Κανοτιέρι Νάπολι: Ντόλτσε 2, Βελότο 2, Μακιόνι 1, Καμποπιάνο 1, Τζορτζέτι 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ