ΠΟΛΟ

Τρίτη η Γλυφάδα σε άνδρες και γυναίκες

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΟΚ / 3η ΘΕΣΗ (Eurokinissi Sports)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΟΚ / 3η ΘΕΣΗ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Γλυφάδα κατέλαβε την τρίτη θέση τόσο στην Α1 πόλο των ανδρών όσο και στων γυναικών μετά τις νίκες επί του ΠΑΟΚ (6-5) και του Εθνικού (11-7) αντίστοιχα.

Με εξαιρετικό τρόπο τελείωσε μια πολύ καλή σεζόν, την καλύτερή του εδώ και πολλά χρόνια, ο ΑΝΟ Γλυφάδας. Η νεανική ομάδα του Δημήτρη Μάζη νίκησε με 6-5 τον επίσης αξιόλογο και με ταλαντούχο έμψυχο υλικό ΠΑΟΚ στον τρίτο και τελευταίο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των μικρών τελικών (θέσεις 3η-4η) του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, έκανε το 2-1 στις νίκες και κατέκτησε την 3η θέση.

Πολύ καλή και πετυχημένη, όμως, ήταν η σεζόν και για τον Δικέφαλο του Βορρά που αναδεικνύεται 4ος, χάνοντας την 3η θέση στις λεπτομέρειες και μετά από τρία συγκλονιστικά παιχνίδια.

Τέτοιο ήταν κι αυτό στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος" το απόγευμα του Σαββάτου (6/5). Με συναρπαστική εξέλιξη, πάντα με κλειστές άμυνες και πρωταγωνιστές του δύο τερματοφύλακες Θ. Γαβαλά και Φ. Καραμπέτσο. Με τον ΑΝΟΓ να προηγείται με 1 ή 2 γκολ και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει μέχρι το 5-5 (Παπαποστόλου 2.51 πριν από τη λήξη του αγώνα στον παίκτη παραπάνω). Στο 5.53 πριν από το τέλος είχαν αποβληθεί με αντικατάσταση ο φουνταριστός του ΠΑΟΚ ΝικολαΊδης και ο Σκουμπάκης του ΑΝΟΓ γιατί αλληλοχτυπήθηκαν. Το νικητήριο γκολ για τον ΑΝΟΓ πέτυχε στον παίκτη παραπάνω ο Κατσαούνης, στο 2.07 πριν από τη λήξη.

Στο 0.56 πριν από τη λήξη της γ΄περιόδου, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, αποβλήθηκε ο βοηθός προπονητή του ΑΝΟΓ Μιχάλης Παπαναστασίου για διαμαρτυρία.

Γλυφάδα - ΠΑΟΚ 6-5

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-0, 1-3, 2-1.

Γλυφάδα (Μάζης): Γιαννόπουλος 2, Τζελάτης 1, Σκουμπάκης 2, Κατασαούνης 1

ΠΑΟΚ (Βέργος): Παπαποστόλου 2, Σαρησάββας 1, Νικολαϊδης 1, Σάριτς 1

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΕΦΑΣΦΑΙΡΗ ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ

Την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών, όπως ακριβώς και στους άνδρες, κατέλαβε ο ΑΝΟ Γλυφάδας, που επικράτησε με 11-7 του Εθνικού στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών, κάνοντας το 2-1 στις νίκες. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του αγώνα ήταν η Βίρνα Νιαρχάκου που σημείωσε 6 γκολ για την ομάδα της.

Η ομάδα του Τάσου Πιρπιρή κλείνει επιτυχημένα τη χρονιά. Η όλη διαφορά δημιουργήθηκε από το πρώτο οκτάλεπτο, όταν ο ΑΝΟΓ έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 5-0. Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει, μειώνοντας σε 6-3 στη λήξη του ημιχρόνου, ενώ στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου έφτασε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, στο γκολ (6-5 και 7-6), πριν ο ΑΝΟΓ αυξήσει τη διαφορά και πάλι στα 3 (9-6 στη λήξη της τρίτης περιόδου).

Οι Πειραιώτισσες αντέδρασαν και μείωσαν σε 9-7, ενώ είχαν την ευκαιρία να μειώσουν περαιτέρω, αλλά η Κέλλυ Μπίσμπα έστειλε το πέναλτι στο δοκάρι. Στη συνέχεια η Νιαρχάκου με δύο προσωπικά γκολ έδωσε διαφορά τεσσάρων γκολ στην ομάδα της, διαμορφώνοντας το τελικό 11-7.

Γλυφάδα - Εθνικός 11-7

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 1-3, 3-3, 2-1

Γλυφάδα (Πιρπιρής): Ελληνιάδη 2, Κόλλια 1, Μαμόγλου 1, Δ. Παπαναστασίου 1, Νιαρχάκου 6

Εθνικός (Τσόκας): Αδ. Δουρέκα 1, Αποστολίδου 1, Μπίσμπα 1, Ν. Κούβδου 1, Γκούζουλα 1, Μιχαηλίδου 2

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ