ΠΟΛΟ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

Οι δώδεκα ομάδες της Α1 πόλο των ανδρών πέφτουν σήμερα στην πισίνα και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Το 30ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης είναι έτοιμο να ξεκινήσει και περιμένουμε να δούμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, όχι τόσο ως προς τον πρωταθλητή, αλλά κυρίως στις υπόλοιπες θέσεις. Εκείνο που μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει είναι ότι λόγω των συγκυριών οι ομάδες έχουν δώσει θέσεις σε νεαρούς πολίστες με τη Γλυφάδα να έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ νεαρών παικτών.

Παράλληλα, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε αποφασιστεί εάν θα επιτρεπόταν η χρησιμοποίηση δεύτερου ξένου, ωστόσο οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν στη σύνθεση τους κανένα ξένο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τέσσερις ομάδες έχουν δηλωμένο ξένο παίκτη με τον Ολυμπιακό να έχει 3, τον Παναθηναϊκό 2, την Βουλιαγμένη και την Χίο που έχουν από 1.

Ας δούμε όμως τι περιμένουμε να συναντήσουμε στο φετινό πρωτάθλημα.

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες

Ολυμπιακός: Να διατηρήσει τα σκήπτρα του και Final 6 στην Ευρώπη

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για διάκριση αρχίζει το φετινό ταξίδι των "νταμπλούχων". Ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις με σκοπό τη διατήρηση των κεκτημένων, ενώ μεγάλος στόχος όλων είναι η πρόκριση τουλάχιστον στο Final 6.

Οι ερυθρόλευκοι ενίσχυσαν και άλλο το ήδη δυνατό ρόστερ τους και ο Θοδωρής Βλάχος θα έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικό υλικό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ είπε για τη φετινή σεζόν: "Ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει ως πρώτο στόχο τη συμμετοχή στο Final 6 και τη διάκριση στην Ευρώπη, αλλά δεν παύει να θέλει πολύ κάθε χρόνο και τους δυο τίτλους στην Ελλάδα. Θέλει να κάνει χαρούμενους τους φίλους αυτής της ομάδας και της υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού για να πανηγυρίζουν δυο ακόμη τίτλους.

Αυτό είναι στους στόχους μας φυσικά. Έχουμε το πάνω χέρι στην Ελλάδα, είμαστε η καλύτερη ομάδα και το ξέρουμε αλλά πρέπει να διαχειριστούμε σωστά κάποια παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν και μετά στα πλέι-οφ, εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς".

Τι έκανε στις μεταγραφές: Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός κράτησε όλη την ομάδα του και την ενίσχυσε. Με εξαίρεση την αποχώρηση από τις πισίνες του Νίκου Δεληγιάννη οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καμία άλλη μεγάλη απουσία και φρόντισαν να ενισχύσουν και άλλο τον εξαιρετικό ελληνικό κορμό τους.

Σε αυτό το πλαίσιο Ο Κώστας Γενηδουνιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στις ΗΠΑ, προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας, ενώ αποκτήθηκαν ο Γιόσιπ Πάβιτς ως αντικαταστάτης του Δεληγιάννη, αλλά και ο Αμερικανός Τζεσε Σμίθ για τη θέση του αμυντικού.

Αναλυτικά το πάρε - δώσε

Ήρθαν: Πάβιτς Γιόσιπ (Μλάντοστ), Γενηδούνιας Κωσταντίνος (Ν. Καλιφόρνια), Σμιθ Τζέσε (Σάο Πάολο), Στέφανος Γαλανόπουλος (επιστροφή από δανεισμό στη Χίο)

Έφυγαν: Γαλανίδης Κωνσταντίνος (Χίος), Ράντζεν Νίκολα

Το Ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

Παναθηναϊκός: Να κλείσει την ψαλίδα

Μετά τη περσινή πετυχημένη πορεία και την κατάληψη της 2ης θέσης ο Παναθηναϊκός επιστρέφει πιο δυνατός και ενισχυμένος με σκοπό να είναι ανταγωνιστικός. Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη χρονιά με τον τίτλο του φαβορί και ο Παναθηναϊκός θέλει να πετύχει τουλάχιστον όσα έκανε και πέρσι, δηλαδή, να βρεθεί και στους δύο τελικούς.

Η νέα χρονιά βρίσκει τους «πράσινους» με μία σημαντική αλλαγή στη τεχνική ηγεσία, με τον Τεό Λοράντο να αναλαμβάνει να τρέξει το νέο εγχείρημα του Παναθηναϊκού. Δουλειά και υπομονή είναι τα βασικά συστατικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που έθεσε ως στόχο για την επόμενη διετία ο τεχνικός του συλλόγου, Τεό Λοράντος.

«Με το τρίπτυχο διοίκηση, ομάδα, προπονητής, ο Παναθηναϊκός μπορεί να καταφέρει την υπέρβαση και αυτό για το οποίο τόσα χρόνια προσπαθεί, να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. O Ολυμπιακός είναι μια ομάδα φτιαγμένη για Τσάμπιονς Λιγκ και μόνιμος πρωταθλητής, αλλά για να εκθρονιστεί μια τέτοια ομάδα χρειάζεται σκληρή δουλειά και θέληση για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά και βοήθεια από τη διοίκηση. Φέτος η χρονιά κατά κάποιο τρόπο θα είναι μεταβατική. Θέλουμε να κάνουμε μια προεργασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έτσι ώστε τότε να είμαστε πανέτοιμοι για το μεγάλο βήμα στην ιστορία της ομάδας».

Τι έκανε στις μεταγραφές: Ριζική ήταν η ανανέωση που έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός με τον Τεό Λοράντο να προχωρά σε πολλές αλλαγές. Έχουν αποκτηθεί δύο ξένοι ο Τζον Κόνγεϊ και ο Τόμισλαβ Πρίμορατς, ενώ στο ρόστερ προστέθηκαν αθλητές με εμπειρία από την Α1 (Γαβαλάς, Καρούτζος και Βιτέλλας), αλλά και παίκτες που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους όπως ο Καπετανάκης. Φυσικά, καθοριστικοί στην πορεία της ομάδας θα είναι και οι παλιοσειρές. Ο Γιώργος Αφρουδάκης στην επίθεση και ο Φίλιππος Καραμπέτσος στο τέρμα θα είναι το "α" και το "ω" της ομάδας.

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Καλομενίδης Λουκάς (Γ. Σ Περιστερίου), Καρούντζος Διονύσιος (Εθνικός), Γαβαλάς Ιωάννης (Χίος), Βιτέλας Κωνσταντίνος (Χίος), Τοράκης Γεώργιος (ΚΟ Ηρακλείου), Μπερτολής Παναγιώτης (Νηρέας Γέρακα), Πρίμορατς Τόμισλαβ (Σετε), Καπετανάκης Γρηγόριος (ΝΟ Βουλιαγμένης), Κόνγουει Τζον ( Καναδάς).

Έφυγαν: Μιχαλόπουλος Μιχαήλ, Χαραλαμπόπουλος Χάρης, Νικήτας Κόχειλας, Άντριαν Κομάντινα, Γιάννης Κουρλιάφτης, Παναγιώτης Παπαδόγκωνας, Γκαλιάνης Ιωάννης

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

Εθνικός: Να διατηρήσει όσα "έχτισε"

Νέα χρονιά ίδιοι στόχοι για τον Εθνικό του Φάνη Κουντουδιού, που θέλει να εξασφαλίσει για ακόμη μια χρονιά την είσοδο στην εξάδα. Η σύνθεση της ομάδας διαφοροποιήθηκε ελάχιστα με τη διοίκηση να δίνει βάρος στην απόκτηση έμπειρων παικτών.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Φάνης Κουντουδιός: «Οι στόχοι μας και φέτος θα είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο ώστε να κοντράρουμε στα ίσια τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος και να εξασφαλίσουμε μια ικανοποιητική θέση. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο πόλο και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα θα έρθουν».

Αναλυτικά το πάρε δώσε:

Ήρθαν: Χαραλαμπόπουλος Χαράλαμπος (ΠΑΟ), Κόχειλας Νικήτας (ΠΑΟ), Φουτρής Στέφανος (ΑΝΟΓ), Χονδροκούκης Κωνσταντίνος (Παλαιό Φάληρο).

Έφυγαν: Βουλγαράκης Μάνθος (ΝΟΒ), Κουτσιαλής Χρήστος (ΠΑΟΚ), Καρούντζος Διονύσιος (ΠΑΟ), Τσαχειλίδης Εμμανουήλ (Υδραϊκός).

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

ΝΟ Βουλιαγμένης: Άλλαξε σελίδα

Μία νέα χρονιά ξεκινάει για τον ΝΟ Βουλιαγμένης, με νέους στόχους και με τον Κώστα Λούδη, νέο προπονητή στον πάγκο του. Η ομάδα του Λαιμού, θέλει να επιστρέψει στην διεκδίκηση τίτλων, με την συμμετοχή της στον τελικό του πρωταθλήματος αλλά και στο Φάιναλ φορ του κυπέλλου.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Λούδης. «Οι στόχοι μας φυσικά για φέτος είναι η επιστροφή στην διεκδίκηση τίτλων, όπως επίσης και ο τελικός του πρωταθλήματος. Και φυσικά, θέλουμε να πετύχουμε και την συμμετοχή μας στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Πιστεύω πως είναι εφικτοί στόχοι και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αναλυτικά το πάρε δώσε:

Ήρθαν: Βουλγαράκης Ματθαίος (Εθνικός), Θεοδόσης Διονύσιος (Πανιώνιος), Παπαδόγκωνας Παναγιώτης (ΠΑΟ), Βίκαλο Όλιβερ (Κάποσβαρ).

Έφυγαν: Τίγκας Δημήτριος (Παρτιζάν), Αλβέρτης Νικόλαος (ΑΝΟΓ), Λουϊζιδης Χρήστος (Υδραϊκός), Μαυρωτάς Λεωνίδας (Υδραϊκός), Καπετανάκης Γρηγόριος (ΠΑΟ), Μασμανίδης Οδυσσέας (Μπέρκλει), Ποταμιάνος Ευάγγελος (Υδραϊκός).

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

ΠΑΟΚ: Εξάδα και βλέπουμε

Αρκετές αλλαγές θα έχει η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία συνέθεσε αρκετά διαφορετικά το ρόστερ της σε σχέση με πέρυσι. Στον πάγκο παραμένει ο Παναγιώτης Βέργος, που θέλει η ομάδα του να τερματίσει ξανά μέσα στην 6αδα.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Βέργος. «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπου οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Εκτός του Ολυμπιακού, οι υπόλοιπες ομάδες πιστεύω πως είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους, κάτι που φάνηκε και από το τουρνουά του ΣΕΔΥ. Όλα τα παιχνίδια θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, και εμείς θα κοιτάξουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, με στόχο να έχουμε την καλύτερη δυνατή πορεία φέτος».

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Κόχειλας Ιωάννης (Εθνικός), Κούτσιαλης Χρήστος (Εθνικός), Θωμάκος Ιωάννης (Πανιώνιος).

Έφυγαν: Βογιατζόγλου Λάμπρος (Κέρκυρα), Αλιχανίδης Αβραάμ (Χαλκίδα), Βαχαρέλης Γιώργος (Κέρκυρα), Αντιβαλίδης Ιωάννης (Απόλλο), Σαρησάββας Νικόλαος(Απόλλο).

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

Υδραϊκός: Παραδίδουν μαθήματα

Τη περσινή χρονιά η ομάδα του Υδραϊκού αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Αν και νεοφώτιστοι, η αρμάδα του Δημήτρη Μαυρωτά τερμάτισε μέσα στην εξάδα και στόχος είναι η δεύτερη σεζόν στην Α1 να κυμανθεί στα ίδια ή και καλύτερα επίπεδα.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Μαυρωτάς: «Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την καλή περσινή μας πορεία, καθώς, αν και νεοφώτιστοι καταφέραμε να τερματίσουμε 5οι στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να μπούμε στην 6άδα και ό,τι καλύτερο προκύψει στην πορεία είναι καλοδεχούμενο».

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Μαυρωτάς Λεωνίδας (ΝΟ Βουλιαγμένης), Λουϊζίδης Χρήστος (ΝΟ Βουλιαγμένης), Ποταμιάνος Ευάγγελος (ΝΟ Βουλιαγμένης), Τσαχειλίδης Εμμανουήλ (ΟΣΦΠ), Λιαπάκης Εμμανουήλ (ΟΣΦΠ), Φώσκολος Άγγελος (Πανιώνιος), Δανουρδής Μιχαήλ (Πανιώνιος), Μιγόπουλος Μιχαήλ (Πανιώνιος).

Έφυγαν: Λάζαρης Παναγιώτης (Γ.Σ Ηλιούπολης), Εμμανουηλίδης Βασίλειος (Απόλλων), Εμμανουηλίδης Ιωάννης (Απόλλων), Μπαγλατζής Γεώργιος (Ιωνικός), Κούφαλης Νεκτάριος (Πανιώνιος), Μπιτσάκος Δημήτριος (ΝΟΠ), Αγκόρτσας Ιωάννης (Πανιώνιος)

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες

Γλυφάδα: Μια ομάδα που θα κυριαρχήσει στο μέλλον

Με έναν αρκετά χαμηλό μέσο όρο αρχίζει τη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος η ομάδα της Γλυφάδας. Μέλημα του τεχνικού, Μάκη Βολτυράκη αποτελεί πρώτα η βελτίωση των παικτών ώστε να δείξει η ομάδα ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να μπει στην 8αδα.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Μάκης Βολτυράκης: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία δυνατή και ισχυρή ομάδα, η οποία θα δυσκολεύει κάθε αντίπαλο. Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και να βελτιωθούμε μέσα από τη σκληρή δουλειά».

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Γαβαλάς Θωμάς (Παλαιό Φάληρο), Σκουμπάκης Δημήτριος (Χανιά), Παπασηφάκης Νικόλαος (Χανιά), Χατζηιωάννου Δημήτριος (Χανιά), Ξυλάς Παναγιώτης (Χανιά), Αλβέρτης Νικόλαος (ΝΟ Βουλιαγμένης), Πρέκας Εμμανουήλ (ΝΟ Χίου).

Έφυγαν: Πλατίδης Θεόδωρος, Αγγελίδης Άγγελος (ΝΟ Καλαμακίου), Λέντζος Δημήτριος, Φουτρής Στέφανος.

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

ΝΟ Καλαμακίου: Με τη δύναμη της παρέας

Με το βλέμμα στραμένο στη παραμονή αρχίζει τη μάχη ο ΝΟ Καλαμακίου, που για ακόμη μία σεζόν θα έχει στον πάγκο τον Αλέξη Σταϊκόπουλο. Ο ΝΟ Καλαμακίου διαθέτει αρκετή εμπειρία και με όπλο την έδρα του θέλει να αποφύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις περιπέτειες.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Αλέξης Σταϊκόπουλος. «Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, και από εκεί και πέρα να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται. Το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά διαφορετικό, μια και έχουμε αρκετές αλλαγές και μετακινήσεις παικτών ανάμεσα στους συλλόγους, και έτσι θα δουμε μια νέα εικόνα. Πολύ σημαντική και η παρουσία αρκετών νέων παιδιών στην φετινή Α1, που πιστεύω πως θα δώσουν μια νέα "πνοή" στο πρωτάθλημα».

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Αγγελίδης Άγγελος (ΑΝΟ Γλυφάδας), Κουρλίαφτης Ιωάννης (ΠΑΟ), Πίσσας Τηλέμαχος (Νηρέας Λαμίας), Φράγκος Εμμανουήλ (ΠΑΟΚ), Παπαιωάννου Βασίλης (ΝΟ Βουλιαγμένης), Γαρελίδης Άγγελος (ΡΟΗ).

Έφυγαν: Σαλάχας Ορέστης (Ιωνικός), Κεχαγιάς Χάρης (Αποσύρθηκε), Σαρρής Κωνσταντίνος.

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

ΝΟ Χίου: Να παραμείνει στον αφρό

Η περσινή 9η θέση έφερε έστω και δύσκολα την παραμονή για το Ναυτικό Όμιλο Χίου, που φέτος επιθυμεί το κάτι παραπάνω. Με μπροστάρη τον Δημήτρη Σελετόπουλο, ο οποίος επέστρεψε στους πάγκους θα παλέψει για την πολυπόθητη παραμονή.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός του Ναυτικού Ομίλου Χίου, Δημήτρης Σελετόπουλος: «Στόχος της Χίου φέτος θα είναι η παραμονή στην Α1. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα το φετινό και ελπίζουμε με αρκετή δουλειά και προσπάθεια να πετύχουμε τον στόχο μας».

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Γαλανίδης Κωνσταντίνος (ΟΣΦΠ), Μέλλος Αριστείδης (ΟΣΦΠ), Παττακός Νικόλαος (Γλυφάδα), Μέλλος Νικόλαος (Γλυφάδα), Φουστούκος Γεώργιος (ΝΟ Βουλιαγμένης), Τεσάνοβιτς Τζόρτζε (Γιαντράν), Καρακάσης Χρήστος (Πανιώνιος), Καρακάσης Νικόλαος (Πανιώνιος).

Έφυγαν: Γαβαλάς Ιωάννης (ΠΑΟ), Βιτέλλας Κωνσταντίνος (ΠΑΟ), Γαλανόπουλος Στέφανος (ΟΣΦΠ, επιστροφή από δανεισμό), Πρέκας Μανώλης (ΟΣΦΠ, επιστροφή από δανεισμό).

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

Παλαιό Φάληρο: Με τη σφραγίδα του Θεοδωρόπουλου

Με όνειρα και φιλοδοξίες αρχίζει η σεζόν για την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου, που διατήρησε το βασικό κορμό του και ενισχύθηκε με έμπειρους παίκτες. Αυτή τη φορά ο πήχης ανεβαίνει και οι άνθρωποι του συλλόγου επιζητούν το κάτι παραπάνω.

Σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη νέα ομάδα παίζουν οι επιστροφές που έγιναν και κυρίως αυτή του Αργύρη Θεοδωρόπουλου. Ο 34χρονος περιφερειακός επέστρεψε στο Ρέστειο και θέλει να βοηθήσει την ομάδα για το βήμα παραπάνω.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, Νίκος Μαμούρης: «Αυτό που εμείς θα προσπαθήσουμε κυρίως είναι να αποφύγουμε την περσινή διαδικασία των play-out. Στόχος μας είναι να έχουμε μια καλύτερη παρουσία συγκριτικά με πέρυσι και να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε μια θέση μέσα στην 8άδα».

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Θεοδωρόπουλος Αργύρης (ΠΑΟ), Φλώρος Ανδρέας (Νηρέας Λαμίας), Φλώρος Χρήστος (Νηρέας Λαμίας), Χαριτάκης Αντώνιος (Νηρέας Λαμίας).

Έφυγαν: Βερύκοκος, Σαλτέρης (Γ.Σ Ηλιούπολης), Κουκουμάκης (Περιστέρι), Γωνιωτάκης.

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες

ΝΕΠ: Επέστρεψε και θέλει να μείνει

Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών επιστρέφει στα σαλόνια της Α1 κατηγορίας Ανδρών με τον Λάμπρο Αναστασόπουλο να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Οι νεοφώτιστοι Πατρινοί βασίζονται σε νεαρούς παίκτες με κύρια επιδίωξη την απόκτηση εμπειριών και την παραμονή στη κατηγορία.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, Λάμπρος Αναστασόπουλος: «Η ΝΕΠ επιστρέφει στην Α1 κατηγορία μετά από 5 χρόνια με μια εντελώς νεανική ομάδα στηριζόμενη κυρίως στους γηγενείς της αθλητές.

Στόχος μας είναι η ομάδα μας να προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές μας να αποκτήσουν της απαραίτητες αγωνιστικές εμπειρίες παλεύοντας ταυτόχρονα για την παραμονή μας στην κατηγορία. Εύχομαι να έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα εφάμιλλο με τις επιτυχίες των εθνικών συγκροτημάτων με υγεία και μακριά από τραυματισμούς αθλητών σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες».

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Καρακατσάνης Δημήτριος (Πανιώνιος), Καλιοράκης Νικόλαος (ΝΟ Πατρών), Βέκκος Μιχαήλ (Πανιώνιος), Ιωαννίδης Ιωάννης (ΟΥΚ Βόλου), Κατράς Μιχαήλ (Γλυφάδα), Γκαλιάνης Ιωάννης (ΠΑΟ).

Έφυγαν: Κοντάκος Θανάσης (ΝΟ Πατρών), Γεωργακόπουλος Μάριος (Πανιώνιος), Καρκαλιάνης Γεώργιος (ελεύθερος), Δίπλαρος Μιχαήλ (ΠΑΟΚ), Καραβιώτης Άρης (ΠΑΟΚ), Ρογδάκης Νικόλαος (ΝΟ Πατρών).

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες

Ηλιούπολη: Πρώτος στόχος η παραμονή

Με στόχο την γρήγορη παραμονή στη κατηγορία ξεκινάει τη φετινή περιπέτεια στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ο Γ.Σ Ηλιούπολης. Οι νεοφώτιστοι διατήρησαν στο ρόστερ τους τον βασικό κορμό της περσινής ομάδας και με πινελιές νεαρών εξελίξιμων παιδιών θα παλέψουν για μία επιτυχημένη παρουσία.

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους της φετινής χρονιάς μίλησε ο τεχνικός του Γ.Σ Ηλιούπολης, Νίκος Καραμάνης: «Ως νεοφώτιστοι, ο στόχος μας είναι η παραμονή στην Α1. Γνωρίζουμε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμάς, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε διατηρήσει το βασικό κορμό της ομάδας που είχαμε και πέρυσι, με λίγες μεταγραφές νέων παικτών 18 και 19 ετών. Στόχος μας είναι να δίνουμε χώρο στα νέα παιδιά να βελτιώνονται και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπείς, και από εκεί και πέρα μακάρι να έρθει η παραμονή».

Αναλυτικά το πάρε δώσε

Ήρθαν: Αθυμαρίτης Αλέξανδρος (Πανιώνιος), Ζώρζος Σπυρίδων (Πανιώνιος), Καστανάκης Θεόδωρος (Νηρέας Λαμίας), Λάζαρης Παναγιώτης (Υδραϊκός), Σαλτέρης Ματθαίος (Παλαιό Φάληρο), Σπυρόπουλος Ιωάννης (ΠΑΟ), Χάλαρης Λουκάς (Παλαιό Φάληρο), Χρυσανθακόπουλος Χρήστος (Γλυφάδα), Πετρόχειλος Μάξιμος(Χανιά).

Έφυγαν: Γαρταγάνης Κωνσταντίνος (Πανιώνιος), Λάππας Δημήτρης (Πανιώνιος), Χελιώτης Κωνσταντίνος (Ιωνικός), Κοντονής Τάσος (Ιωνικός), Μονιούδης Διαμαντής (Ιωνικός), Μαράσογλου Ανδρέας.

Το ρόστερ

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

Η Α1 με αριθμούς

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

1987 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1988 ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

1989 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1990 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1991 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

1992 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1993 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1994 ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

1995 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1996 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1997 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

1998 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

1999 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2000 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2001 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2002 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2003 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2004 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2005 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2006 ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2007 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2008 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2009 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2010 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2011 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2012 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

2013 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2014 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2015 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΣΥΝΟΛΑ

19 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

4 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

3 ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

3 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΟΙ «12» ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

_____________________________________________________

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜ. ΑΓ. ΝΙΚ. ΙΣΟΠ. ΗΤΤ. ΤΕΡΜΑΤΑ

ΝΟ ΒΟΥΛ/ΝΗΣ 29 768 523 51 194 7.814 – 5.390

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 29 762 638 27 97 9.676 – 5.070

ΝΟ ΧΙΟΥ 29 671 308 62 301 6.182 – 6.150

ΕΘΝΙΚΟΣ 27 676 411 49 216 7.022 – 5.667

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 23 538 269 37 232 4.988 – 4.683

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 22 510 229 38 243 4.746 – 4.755

ΠΑΟΚ 15 357 135 39 183 3.135 – 3.532

Π. ΦΑΛΗΡΟ 15 346 103 43 200 2.673 – 3.205

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 4 97 24 12 61 726 – 1.035

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 3 66 17 2 47 462-734

ΥΔΡΑΪΚΟΣ 1 25 10 5 10 183-194

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1 22 4 3 15 170 - 221

__________________________________________________________________________

Σημείωση: Αφορούν το σύνολο των αγώνων, (κανονική περίοδος, πλέι οφ, πλέι άουτ, μπαράζ)

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες

Ο Βαγγέλης Πάτερος δίνει το χέρι του στον Ντμίτρι Απανασένκο. Ο μεν είναι δεύτερος στη λίστα με τους προπονητές με τους περισσότερους τίτλους, ενώ ο Απανασένκο φόρτωσε τα αντίπαλα δίχτυα 496 γκολ με τα σκουφάκια της Χίου και του Παναθηναϊκού

Η Α1 με μια ματιά

*Σύνολο Συμμετεχουσών Ομάδων στην Α1 (1987-2015): 28

*Σύνολο Συμμετεχουσών Ομάδων στα Πλέι Οφ/Τελικές φάσεις: 18

*Περισσότεροι Αγώνες (Σύνολο 1987-2015): 768 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

*Περισσότερες Νίκες (Σύνολο 1987-2015): 638 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*Καλύτερη Επίθεση (Κανονική περίοδος): 389 γκολ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2015)

*Καλύτερη Άμυνα (Κανονική περίοδος): 85 γκολ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2013 και 2015)

*Χειρότερη Επίθεση (Κανονική περίοδος): 103 γκολ ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (2011)

*Χειρότερη Άμυνα (Κανονική περίοδος): 421 γκολ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1998)

*Απόλυτο Νικών (Κανονική περίοδος): 22 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2002, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013, 2014, 2015)

*Απόλυτο Ηττών (Κανονική περίοδος): 22 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1998), ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (2011), ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (2013)

*Σερί Νικών (κανονική περίοδος): 101 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Από 20η αγωνιστική, 16/3/2006, ΝΟ Πατρών – Ολυμπιακός 7-16 έως 5/2/2011, Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 3-16)

*Αήττητο σερί (κανονική περίοδος): 126 αγώνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (125 νίκες, 1 ισοπαλία 9-9 Ολυμπιακός – Εθνικός, 11/3/2006), από 2 Μαρτίου 2005 (ΑΝΟ Γλυφάδας – Ολυμπιακός 8-13), έως 5 Φεβρουαρίου 2011 (Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 3-16)

*Περισσότερα γκολ σε μια Περίοδο (Σύνολο αγώνων): 156 Ντμίτρι Απανασένκο (1997-98 ΝΟ ΧΙΟΥ)

*Περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα: 22 Ντμίτρι Απανασένκο 1998 (ΝΟ Χίου – Πανιώνιος 27-3)

*Μεγαλύτερη διαφορά σκορ: +28 Νηρέας Λαμίας – Ολυμπιακός 3-31, 13.12.2014

*Περισσότερα Τρόπαια (Αθλητές): 12 Νίκος Δεληγιάννης (2002, 03, 04, 05, 07, 08, 09, 10, 11, 13, 14, 15) - Σάκης Πλατανίτης (1992, 93, 95, 96, 99, 00, 01, 02, 03, 04, 05, 07) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Θόδωρος Χατζηθεοδώρου (1996, 99, 00, 01, 02, 03, 04, 05, 07, 08, 09, 10) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*Περισσότερα Τρόπαια (Προπονητές): 5 Άντε Μίλε Νάκιτς (1987, 89, 90 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, 1995, 96 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) – Βαγγέλης Πάτερος (2007, 08, 09, 10, 11 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Περισσότερες Περίοδοι (Προπονητές): 17 Γιάννης Γιαννουρής (1987, 88, 89, 90, 91, 96, 97, 98, 99, 00, 08, 09, 10 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, 1995 ΕΘΝΙΚΟΣ, 2006, 07 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, 2012 ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ)

*Περισσότερες Περίοδοι στην ίδια ομάδα (Προπονητές): 15 Γιώργος Κακουλίδης (ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ)

*Αλλοδαποί Αθλητές (1997-2015): 123

*Πρώτος αλλοδαπός Σκόρερ (Σύνολο αγώνων): 496 γκολ, Ντμίτρι Απανασένκο (280 ΝΟ ΧΙΟΥ, 216 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Τόπο στα νιάτα και τους Έλληνες
INTIME SPORTS

ΤΟ ΤΟP 10 ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ (Σύνολο αγώνων 1987-2015)

1.631 Αφρουδάκης Γιώργος (1992-2015)

1.059 Βλοντάκης Αντώνης (1992-2015)

982 Θωμάκος Γιάννης (1994-2015)

978 Μπιτσάκος Δημήτρης (1989-2015)

888 Βιζυράκης Μανούσος (1990-2013)

842 Χατζηθεοδώρου Θόδωρος (1995-2013)

787 Σάντα Πέτρε – Στέφανος (1998-2015)

772 Παπαναστασίου Τάσος («πιλότος») – (1987-2001)

756 Καλακόνας Θόδωρος (1990-2008)

695 Λοράντος Τεό (1989-2006)

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟ (Σύνολο αγώνων 1987-2015)

1987 Πάτερος Βαγγέλης ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 51 γκολ

1988 Σαμαρτζίδης Νώντας ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 56 γκολ

1989 Σαμαρτζίδης Νώντας ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 60 γκολ

1990 Σελετόπουλος Δημήτρης ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 45 γκολ

1991 Βενετόπουλος Νίκος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 99 γκολ

1992 Βενετόπουλος Νίκος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 102 γκολ

1993 Βενετόπουλος Νίκος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75 γκολ

1994 Μικέδης Μάκης ΝΟ ΧΙΟΥ 77 γκολ

1995 Παπαναστασίου Τάσος ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 88 γκολ

1996 Αφρουδάκης Γιώργος ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 79 γκολ

1997 Απανασένκο Ντμίτρι ΝΟ ΧΙΟΥ 124 γκολ

1998 Απανασένκο Ντμίτρι ΝΟ ΧΙΟΥ 156 γκολ

1999 Αφρουδάκης Γιώργος ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 122 γκολ

2000 Απανασένκο Ντμίτρι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 105 γκολ

2001 Αφρουδάκης Γιώργος ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 112 γκολ

2002 Χάμπερτ Κρις ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 98 γκολ

2003 Αφρουδάκης Γιώργος ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 84 γκολ

2004 Σάντα Πέτρε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 75 γκολ

2005 Βλοντάκης Αντώνης ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 85 γκολ

2006 Αφρουδάκης Γιώργος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 95 γκολ

2007 Αφρουδάκης Γιώργος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84 γκολ

2008 Θωμάκος Γιάννης ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 76 γκολ

2009 Νίκιτς Σλόμπονταν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66 γκολ

2010 Ντούλος Νίκος ΠΑΟΚ 70 γκολ

2011 Αφρουδάκης Γιώργος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 73 γκολ

2012 Φουντούλης Γιάννης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 89 γκολ

2013 Φουντούλης Γιάννης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 95 γκολ

2014 Φουντούλης Γιάννης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 101 γκολ

2015 Φουντούλης Γιάννης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 94 γκολ

Περισσότερες πρωτιές: 7 Αφρουδάκης Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ