ΠΟΛΟ

Το μετάλλιο πνίγηκε στα πέναλτι

Το μετάλλιο πνίγηκε στα πέναλτι

Τέταρτη κατετάγη η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης. Γνώρισε την ήττα στα πέναλτι με 11-10 από την Ουγγαρία.

Πραγματικός εφιάλτης ήταν τα πέναλτι για την εθνική νεανίδων. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2012 και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013 έμεινε εκτός βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση ηττήθηκε με 11-10 από την Ουγγαρία στο "μικρό" τελικό στη διαδικασία των πέναλτι. Ένα 24ωρο νωρίτερα είχε χαθεί η πρόκριση στον τελικό από τις Αμερικανίδες και πάλι στα πέναλτι.

Σε έναν αγώνα-καρμπόν με τον ημιτελικό οι Ελληνίδες παίκτριες πραγματοποίησαν εκπληκτικό ξεκίνημα, προηγήθηκαν με 4-0 με δύο τέρματα της MVP της διοργάνωσης, Ελευθερίας Πλευρίτου και από ένα της Έλενας Ξενάκη και της Βιργινίας Νιαρχάκου.

Με δύο γρήγορα γκολ από τις Χόρβατ και Τοτ η Ουγγαρία βρήκε δίχτυα στο δεύτερο οκτάλεπτο. Ένα γκολ από τη Νικόλ Ελευθεριάδου και ακόμα ένα από την Ελευθερία Πλευρίτου έφερε τη διαφορά στο +4 (6-2). Με σερί 3-0 εκ των οποίων τα δύο στην παίκτρια παραπάνω η Ουγγαρία μείωσε στο ένα γκολ (6-5).

Με το δεύτερο γκολ της Γκουρισάτι η Ουγγαρία ισοφάρισε (6-6) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Δυνατές άμυνες και αλεπάλληλα λάθη από τις δύο ομάδες ακολούθησαν. Μέχρι που η Έλενα Ξενάκη έβαλε την Ελλάδα μπροστά στα 4:19 στο τελευταίο οκτάλεπτο με σουτ στην παίκτρια παραπάνω. Στο τελευταίο λεπτό η Ουγγαρία βγήκε στην κόντρα και ισοφάρισε και πάλι με την Γκουρισάτι στα 1:27. Το 7-7 ήταν το αποτέλεσμα στην κανονική περίοδο.

Ο ελληνικός πάγκος διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που μπήκε το γκολ και ο Γιώργος Μορφέσης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τους διαιτητές.

Ακριβώς όπως και στο ματς με τις Ηνωμένες Πολιτείες οι νεάνιδες έχασαν το μετάλλιο στα πέναλτι, αδυνατώντας να κρατήσουν τη διαφορά με τον παράγοντα κούραση να είναι εμφανής.

Στη Μαδρίτη εκεί όπου ήρθε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό το 2011 διακόπτεται το "χρυσό" σερί της εθνικής νεανίδων. Το μέλλον ανήκει στα συγκεκριμένα κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων πρωταγωνιστούν ήδη στην εθνική γυναικών. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστρέφει το 2016 στην Ωκεανία και στο Όκλαντ.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στον τελικό επικράτησε με 5-4 του Καναδά. Η 15χρονη Άρια Φίσερ σημείωσε τέσσερα γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-5, 0-1, 1-1 (κ.α), 3-4 (πεν).

Η σύνθεση της Ελλάδας:Σταματοπούλου, Ε.Πάτρα, Ε.Πλευρίτου 3, Ξενάκη 3, Β.Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Καλογεράκου, Μ.Πάτρα, Σώρα Νιμίδη, Νιαρχάκου 1, Ελευθεριάδου 3, Παπαναστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ