ΠΟΛΟ

To σήκωσε η Ιμπέρια, σειρά του Ολυμπιακού

To σήκωσε η Ιμπέρια, σειρά του Ολυμπιακού

Η οικοδέσποινα του Final-4, Iμπέρια κατέκτησε για δεύτερη φορά τον δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο γυναικών. Την επόμενη εβδομάδα (24-25/4) το Final-4 της Euro League.

Eίναι άραγε η χρονιά της οικοδέσποινας; Η Βουλιαγμένη δεν κατάφερε να διεκδικήσει το LEN Trophy, καθώς αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Final-4. Έτσι η οικοδέσποινα Ιμπέρια κατέκτησε για δεύτερη φορά μετά το 2012 τον τίτλο στην έδρα της.

Στον "ιταλικό" τελικό η Ιμπέρια επικράτησε 8-7 της Πάντοβα. Μολονότι η δεύτερη είχε καλύτερο ξεκίνημα στον τελικό του Μεγάλου Σαββάτου όταν προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, η Ιμπερια κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 στο δεύτερο.

Η Ιμπέρια εξασφάλισε διαφορά δύο γκολ, την οποία υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος, όταν διαμορφώθηκε το τελικό 9-8. Έξι διαφορετικές παίκτριες χρίστηκαν σκόρερ, ανάμεσα τους οι γνωστές στο ελληνικό κοινό, Σίλβια Μότα με 3, η Ελίζα Καζανόβα και η Τζούλια Έμολο από 1.

Για την Πάντοβα βρήκαν... δίχτυα μόλις δύο παίκτριες, η Ελίζα Κειρόλο με 4 και η Λάουρα Μπαρζόν με 3. Αυτός είναι ο ένατος τίτλος για ιταλικό σύλλογο στο LEN Trophy μετά το 2000.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-4, 0-2, 3-2.

Μένει να δούμε αν την επόμενη εβδομάδα (24-25/4) η έδρα θα δώσει δύναμη στον Ολυμπιακό, ώστε να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στις γυναίκες. Το Final-4 θα φιλοξενηθεί στο "Παπαστράτειο" με την Κίνεφ Κίρισι να είναι η αντίπαλος του στον ημιτελικο, το άλλο ζευγάρι είναι Σαμπαντέλ-Ουίπεστ (UVSE).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ