ΠΟΛΟ

Το πρόγραμμα της εθνικής νέων γυναικών

Το πρόγραμμα της εθνικής νέων γυναικών

Την ερχόμενη Δευτέρα (17/8) ανοίγει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων γυναικών στο Βόλο. Τέσσερις "χάλκινες" Ελληνίδες το 2013 θέλουν να γίνουν "χρυσές" μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Η ελληνική ομοσπονδία κολύμβησης (ΚΟΕ) δέχθηκε να αναλάβει τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων γυναικών μετά την "επιστροφή" της διοργάνωσης από το Μεξικό στην παγκόσμια ομοσπονδία (FINA). Η ΚΟΕ επέλεξε ξανά τον Βόλο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες από τις 17 Αυγούστου έως τις 23 του μήνα.

Η ομάδα των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου είναι βέβαια φαβορί για ένα μετάλλιο, ωστόσο η διοργάνωση πραγματοποιείται με τους νέους κανονισμούς σε μικρότερη πισίνα, μικρότερη μπάλα και έξι παίκτριες αντί για επτά.

Ο στόχος είναι ο ίδιος πάντα, ένα μετάλλιο, ειδικά αφού στην 11άδα του Βόλου συμμετέχουν τέσσερις παίκτριες που έχουν φορτωθεί με μετάλλια και διακρίσεις παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, η Ελευθερία Πλευρίτου, η Έλενα Ξενάκη και η Ιωάννα Χυδηριώτη ήταν μέλη της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και πάλι στο Βόλο το 2013.

Η Ελλάδα έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου μια φορά, το 1997 στην Πράγα, με μια ομάδα στην οποία συμμετείχαν η Αντιγόνη Ρουμπέση, η Άντι Μελιδώνη και η Σοφία Μανέτα. Η Ρουμπέση σαν τις τωρινές τέσσερις συμπαίκτριες της στην εθνική γυναικών που θα παίξουν στο Βόλο (Χ.Διαμαντοπούλου, Ε.Πλευρίτου, Ξενάκη, Χυδηριώτη) έχει αγωνιστεί σε τέσσερις διοργανώσεις από το 1997 μέχρι το 2003.

Η εθνική νέων γυναικών θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία στον Α' Όμιλο. Πρώτη αντίπαλος είναι η Μεγάλη Βρετανία τη Δευτέρα (17/8, 20.00) και ακολουθούν η Ρωσία (18/8, 20.00) και η Ιαπωνία (19/8, 20.00).

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση στους τέσσερις ομίλους θα πάρουν απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Σε περίπτωση που η Ελλάδα είναι από τη δεύτερη θέση και κάτω θα διασταυρωθεί με τις ομάδες του Β' Ομίλου (Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Βραζιλία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ