ΠΟΛΟ

Τι αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Τι αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Στα χέρια του αθλητικού δικαστή βρίσκεται πλέον η τύχη της Βουλιαγμένης που αποχώρησε από τον πέμπτο τελικό της Α1 πόλο των γυναικών. Διαβάστε τι προβλέπει η γενική προκήρυξη υδατοσφαίρισης της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ)

Δύο διαφορετικές ποινές αναγράφονται στη γενική προκήρυξη υδατοσφαίρισης της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ) για ένα σωματείο που αποχωρεί από αγώνα πρωταθλήματος, όπως έκανε η Βουλιαγμένη στον πέμπτο τελικό στο "Παπαστράτειο". Την απόφαση θα πάρει ο αθλητικός δικαστής, αφού πρώτα θα καλέσει το σύλλογο σε απολογία και θα μελετήσει το φύλλο αγώνα και τη συμπληρωματική έκθεση.

" Αν για την διακοπή αγώνα θεωρηθούν υπαίτια τα διαγωνιζόμενα σωματεία, επιβάλλονται σε αυτά οι ποινές του μηδενισμού τους, αφαίρεσης επί πλέον δύο (2) βαθμών και των εξόδων τέλεσης του αγώνα", αναφέρεται σχετικά.

Υπάρχει ωστόσο και μια δεύτερη παράγραφος που αναφέρει συγκεκριμένα " σε περίπτωση που ομάδα διαγωνιζόμενου σωματείου απο-χωρήσει υπαίτια από αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποβάλλεται από τη συγκεκριμένη διοργάνωση για ένα (1) έτος και μηδενίζεται σε όλους τους μέχρι την στιγμή εκείνη διεξαχθέντες αγώνες της, οι οποίοι κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων με αποτέλεσμα 5-0. Επιπλέον επιβάλλεται σε αυτήν και χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) €".

Ο αγώνας διεκόπη με "υπαίτια" τη Βουλιαγμένη για αυτό και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 10-4, το σκορ της αναμέτρησης την ώρα της διακοπής και όχι νίκη του Ολυμπιακού με 5-0 στα χαρτιά.

Αν ο αγώνας διακοπεί συνέπεια επεισοδίων που δημιουρ-γήθηκαν αποδεδειγμένα από αθλητές, παράγοντες ή οπαδούς του ενός ή και των δύο σωματείων, το κύρος του εξαρτάται από την απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου (Μ.Δ.Ο. ή Δ.Σ. της "Κ.Ο.Ε.", κατά περίπτωση). Στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου, ο διαιτητής υποχρεούται: Να κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ του ανυπαίτιου σωματείου, με το αποτέλεσμα που έχει διαμορφωθεί κατά τον χρόνο συνδικαλιστικό του Όργανο για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ