ΠΟΛΟ

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό, 14-13 τη Βουλιαγμένη

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό, 14-13 τη Βουλιαγμένη
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός χάρη στην εκπληκτική τρίτη περίοδό του, όπου έκανε επιμέρους σκορ 6-1, νίκησε στο Κολυμβητήριο του Λαιμού τη Βουλιαγμένη με 14-13 και είναι πλέον το φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Χάρη στην εκπληκτική τρίτη του περίοδο, όπου έκανε επιμέρους σκορ 6-1, ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι κορυφής με τη Βουλιαγμένη για την 5η αγωνιστική της Α1 γυναικών στο πόλο, επικρατώντας με 14-13 στο Κολυμβητήριο του Λαιμού.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ντέρμπι από το Sport24.gr

Οι γηπεδούχες ήταν καλύτερες στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν ακόμα και με 8-5, αλλά με ένα σερί 5-0 οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη έφεραν το ματς στα μέτρα τους και εντέλει πήραν το τρίποντο της νίκης επί της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμα και με 13-10, η Βουλιαγμένη μείωσε στο γκολ, μπορούσε ακόμα και να ισοφαρίσει προς το τέλος, όμως έχασε διπλή ευκαιρία ένα λεπτό πριν το τέλος, με την Σταματοπούλου να κάνει ισάριθμες επεμβάσεις. Μάλιστα, στην τελευταία της επίθεση είχε παίκτρια παραπάνω, όμως έγινε κλέψιμο και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Πλέον, οι περσινές πρωταθλήτριες Ελλάδας και Ευρώπης έχουν τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, όμως είναι δεδομένο πως η Βουλιαγμένη θα κάνει τα πάντα για νίκη στο Παπαστράτειο στον β' γύρο.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 1-6, 5-3

Βουλιαγμένη: Χυδηριώτη (2), Ξενάκη, Ρουμπέση (4), Κοντογιάννη, Τσουκαλά (2), Κώτσια (2), Διαμαντοπούλου,

Ολυμπιακός: Μ. Πλευρίτου (2), Μανωλιουδάκη, Ασημάκη (2), Αβραμίδου (2), Ελεθεριάδου, Μπιανκόνι (4), Τετζαλίδου, Πλευρίτου,

"Χρυσή" σκόρερ η Μαυρέλλου για το Ρέθυμνο

Έναν πολύ όμορφο αγώνα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο κολυμβητήριο του Αμαρουσίου. Ο Τρίτωνας Αμαρουσίου φιλοξένησε το Ρέθυμνο με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν στη νίκη λόγω της εμπειρίας ορισμένων αθλητριών του και κυρίως της Μαυρέλλου.

Το ματς ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες 5-5 στην τέταρτη περίοδο. Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Τότε η Βάσω Μαυρέλλου έκανε το 7-6 με τις φιλοξενούμενες να κρατούν το προβάδισμα και να φτάνουν στη νίκη.

ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: 6-7

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 3-1, 1-2

Τρίτωνας: Τσελέπη 2, Πετάση 1, Στρατιδάκη 1, Κόλλια 2

Ρέθυμνο: Μ Φαρμάκη 2, Μαυρέλλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Ε. Φαρμάκη 2

Διπλό της Γλυφάδας στον Βόλο

Ένα περίεργο παιχνίδι από πλευράς διακύμανσης σκορ έγινε στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας με τη Γλυφάδα τελικά να κάνει το διπλό επικρατώντας με 12-6 επί του ΝΟ Βόλου Αργοναύτες. Οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 4-0.

Το δεύτερο οκτάλεπτο όμως ανήκε στο ΝΟΒΑ που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 3-4. Το ντέρμπι συνεχίστηκε για λίγο μέχρι τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου με τη Γλυφάδα στη συνέχεια να ανεβάζει στροφές και με ένα επί μέρους 5-1 στην τέταρτη περίοδο να παίρνει τη νίκη με 12-6.

ΝΟΒΑ- ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 6-12

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 3-0, 2-3, 1-5

ΝΟΒΑ: Φωτιάδου 1, Κιούρκα 1, Καρπέτα 1, Σούλια 2, Γιαβαρίδη 1

ΑΝΟ Γλυφάδας: Ε. Λούδη 4, Μ. Πάτρα 1, Μιμίδη 4, Κωνσταντά 1, Φραγκοπούλου 1, Α. Λούδη 1

Πήρε τη νίκη ο Εθνικός

Στο κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ" ο Εθνικός πήρε σημαντική νίκη επί του Ποσειδώνα Ιλισίων με 13-6. Η Φραγκιουδάκη πέτυχε 4 τέρματα για τις γηπεδούχους και από 3 τέρματα η Μπίσμπα και Καλογεράκου.

Από την άλλη μεριά, ο Ποσειδώνας που προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, σκόραρε 6 φορές, με τις Δράκου και Καλαργυρού να πετυχαίνουν από 2.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Εθνικός έριξε την απόδοσή του και πέτυχε μόλις 1 γκολ, τελικό σκορ 13-6.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ-ΚΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ 13-6

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-1, 5-0, 1-3

Εθνικός: Φραγκιουδάκη 4, Καλογεράκου 3, Μπίσμπα 3, Βάσιλα 2, Ζέκου 1

ΚΟΠΙ: Καλαργυρού (2), Δράκου (2), Παπαδάκη (1), Κούβδου (1).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

ΝΟΒΑ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 6-12

ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡ. – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 6-7

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13-14

Βαθμολογία σε 5 αγώνες

Ολυμπιακός 15

Βουλιαγμένη 11

Γλυφάδα 11

Ρέθυμνο 10

Εθνικός 4

ΚΟΠΙ 3

Τρίτων Αμαρουσίου 3

ΝΟΒΑ 0

* Η Βουλιαγμένη έχει -1 βαθμό από πέρσι.

Επόμενη αγωνιστική

Εθνικός – Τρίτων Αμαρουσίου

Ποσειδών Ιλισίων – Ολυμπιακός

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΝΟ Ρεθύμνου – ΝΟΒΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ