ΠΟΛΟ

Θέλει το πρώτο του Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός

Θέλει το πρώτο του Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός

Το πρώτο της Σούπερ Καπ θέλει να κατακτήσει η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζει την Πάντοβα (19.30, "Π. Καπαγέρωφ"). Η ελληνική παρουσία στους τελικούς.

Το Σούπερ Καπ διεκδικεί το απόγευμα της Παρασκευής (19.30, Sport24.gr) η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που υποδέχεται στο "Π. Καπαγέρωφ" την Πάντοβα. Αυτό είναι το μόνο τρόπαιο που απουσιάζει από την πλούσια τροπαιοθήκη της ομάδας πόλο των ερυθρόλευκων που τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει τη δική του δυναστεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κατακτήσει τόσο την Ευρωλίγκα όσο και το LEN Trophy και θέλουν να προσθέσουν και το Σούπερ Καπ.

Η αρχή έγινε στις 5/4/2014. Οι "ερυθρόλευκες γοργόνες", αφού πρώτα υπέταξαν στον ημιτελικό του Final-4 του LEN Trophy με 8-5 τη ρωσική, Κίνεφ Κίρισι, έδειξαν τεράστια αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα στον τελικό, επικρατώντας με 10-9 της ιταλικής, Φιρέντσε. Η Νοξ σκόραρε το νικητήριο γκολ 24'' πριν τη λήξη του αγώνα.

Θέλει το πρώτο του Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα στις 25/4/2015 ήρθε η ώρα για την μεγαλύτερη κούπα. Ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στην πανίσχυρη Σαμπαντέλ και έφτασε στη νίκη με 10-9. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε μια μεγάλη εμφάνιση από όλες τις ερυθρόλευκες με την Μανωλιουδάκη να ντύνεται Νοξ και με δύο δικά της τέρματα να χαρίζει τον τίτλο στις ερυθρόλευκες.

Η Βουλιαγμένη και ο εμφύλιος με τον Εθνικό

Στην ιστορία του Σούπερ Καπ από το 2006 μέχρι και σήμερα ελληνική συμμετοχή συναντάμε τρεις φορές με τη μία από αυτές μάλιστα να είναι διπλή. Η αρχή έγινε από τη Βουλιαγμένη το 2009 με την ομάδα του Λαιμού να κατακτά με συνοπτικές διαδικασίες τον τίτλο, αφού επικράτησε με 11-6 επί της Στουρμ.

Την αμέσως επόμενη χρονιά είχαμε έναν ελληνικό εμφύλιο στον τελικό. Η Βουλιαγμένη είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα επικρατώντας επί της Κίνεφ στον τελικό με 10-7. Ο Εθνικός είχε πάρει το LEN Trophy απέναντι στην Γιούργκρα σε διπλούς τελικούς. Έτσι, οι δύο ομάδες έπαιξαν στον τελικό με τη Βουλιαγμένη να φτάνει στη δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του τροπαίου αφού επιβλήθηκε με 13-5 επί του Εθνικού.

Ο ΝΟΒ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα το τρόπαιο αφού πέρσι ο Ολυμπιακός στην τρίτη ελληνική συμμετοχή σε τελικό Σούπερ Καπ είχε ηττηθεί με 9-8 από τη Σαμπαντέλ. Μάλιστα, με αυτή την κατάκτηση της η ισπανική ομάδα μαζί με τη Βουλιαγμένη είναι οι μοναδικές που έχουν κατακτήσει το θεσμό από δύο φορές.

Από μία κατάκτηση μετρούν οι Χόνβεντ, Φιορεντίνα, Οριζόντε Κατάνια, Προ Ρέκο και Ιμπέρια.

Συνοπτικά όλοι οι τελικοί του Σούπερ Καπ.

Θέλει το πρώτο του Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ