ΠΟΛΟ

Τέταρτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Τέταρτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ηττήθηκε 9-10 από την Κίνεφ Κίρισι στον μικρό τελικό του Final-4 της Euroleague και περιορίστηκε στην 4η θέση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, όπως και στον ημιτελικό με την Ούιπεστ, "πλήρωσε" το κακό 4ο οκτάλεπτο, όπου δέχθηκε 5 γκολ, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μεταλλίων. Κορυφαία του μικρού τελικού η Γκλούζινα, η οποία πέτυχε τα 6 από τα 10 γκολ της Κίνεφ!

Οι ερυθρόλευκες εκμεταλλεύτηκαν το αβαντάζ στην παίκτρια παραπάνω και με τις Αβραμίδου - Εγκενς, προηγήθηκαν 2-0. Οι Ρωσίδες μείωσαν αμέσως σε 2-1 με τη Γκλούζινα από τη θέση του φουνταριστού, αλλά δύο γκολ από την περιφέρεια (Εγκενς και Ελευθεριάδου), διαμόρφωσαν το υπέρ του Ολυμπιακού 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο.

Με την Διαμαντοπούλου να πραγματοποιεί εντυπωσιακές αποκρούσεις, ο Ολυμπιακός διατηρούσε προβάδισμα στο σκορ, αλλά το επιθετικό μπλακ άουτ της ελληνικής ομάδας, έδωσε το δικαίωμα στης Κίνεφ Κίρισι να πλησιάσει στο γκολ. Με την Γκλούζινα να κάνει ζημιά (3 γκολ) στην ελληνική ομάδα, το σκορ του ημιχρόνου ήταν 4-3 υπέρ του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν μπορούσε να βρει δίχτυα και το 4-1 έγινε 4-5 για της Ρωσίδες στα μέσα του 3ου οκταλέπτου! Η Γκούζινα, με το 4ο προσωπικό της γκολ, ισοφάρισε 4-4 και η Σομπόλεβα στην παίκτρια παραπάνω έδωσε προβάδισμα στην Κίνεφ. Η δυστοκία του Ολυμπιακού "έπασε" τρία λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου, με την Αβραμίδου να ισοφαρίζει 5-5 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και να περνάει μπροστά (6-5) και πάλι με γκολ της Εγκενς από την περιφέρεια.

Η Καναδή, μάλιστα, έχασε την ευκαιρία να δώσει "αέρα" δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, καθώς στο ξεκίνημα του 4ου οκταλέπτου αστόχησε σε πέναλτι, το οποίο κέρδισε νωρίτερα η Έμολο. Αντ' αυτού, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα: η Σιμάνοβιτς από θέση φουνταριστού ισοφάρισε 6-6 και η ασταμάτητη Γκλούζινα έκανε το 6-8, φτάνοντας τα 6 γκολ!

Στο τέλος το ματς έγινε ροντέο... Η Έμολο μείωσε αμέσως σε 7-8 (3:33 πριν το τέλος), η Σομπόλεβα έκανε το 7-9, η Ελευθεριάδου μείωσε σε 8-9 και η Σιμάνοβιτς στην παίκτρια παραπάνω έκανε το 8-10 για τις Ρωσίδες.

Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, η Ασημάκη από θέση φουνταριστού έκανε το 9-10 και έδωσε νέο ενδιαφέρον, αλλά η Εγκενς απέτυχε να νικήσει από πλάγια θέση τη Ρωσίδα τερματοφύλακα στην κρίσιμη επίθεση της ελληνικής ομάδας.

Στον τελικό της διοργάνωσης (13:30), η Ούιπεστ θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Σαμπαντέλ.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-0, 2-2, 5-3

Κίνεφ Κίρισι: Γκλούζινα 6, Σομπόλεβα 2, Σιμάνοβιτς 2

Ολυμπιακός: Αβραμίδου 2, Εγκενς 3, Ελευθεριάδου 2, Εμολο, Ασημάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ