ΠΟΛΟ

Συνέχισαν με νίκες τα φαβορί

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΓΛΥΦΑΔΑ (Eurokinissi Sports)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΓΛΥΦΑΔΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη συνέχισαν την... παρέλαση τους στην Α1 πόλο των γυναικών. Σημαντική νίκη για το ΝΟ Ρεθύμνου κόντρα στη ΝΕ Πατρών με 16-11.

Εύκολο απόγευμα είχε ο πρωταθλητής Ελλάδας της υδατοσφαίρισης των γυναικών Ολυμπιακός απέναντι στον ΑΝΟ Γλυφάδας στο παιχνίδι που διεξήχθη στον Πειραιά, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης, αφού επιβλήθηκε με 17-4.

Οι "ερυθρόλευκες" μετά την πρόκριση επί της Πάντοβα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα μπήκαν με πολύ καλή ψυχολογία και κατάφεραν να προηγηθούν με 10-0 στο ημίχρονο, έχοντας σε μεγάλα κέφια τη φουνταριστή και αρχηγό της Εθνικής ομάδας Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμές, αφού τα πάντα είχαν κριθεί και το 17-4 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτριών των δύο ομάδων.

Εύκολη, όσο και αναμενόμενη νίκη πέτυχε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟ Βουλιαγμένης με 18-5 επί του Εθνικού για την 3η αγωνιστική της Γ' Φάσης της Α1 Γυναικών. Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όταν και πήρε διαφορά έντεκα γκολ (14-3). Στη συνέχεια η έμπειρη τεχνικός έδωσε ευκαιρίες σε πολλές νεαρές παίκτριες και η διαφορά δεν αυξήθηκε σε επίπεδα μεγαλύτερα των δεκατριών γκολ. Πρώτη σκόρερ του αγώνα η Τίνα Κοντογιάννη με 5 γκολ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 17-4

Τα οκτάλεπτα: 6-0, 4-0, 5-2, 2-2

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Ελευθεριάδου 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 5, Μ. Πλευρίτου 3, Λογοθέτη 1, Σμιτ 3, Φουντωτού 1

Γλυφάδα (Πιρπιρής): Ελληνιάδη 1, Λούδη 1, Κοντονή 1, Κολτσίδα 1

Βουλιαγμένη - Εθνικός 18-5

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 9-2, 2-0, 2-2

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 2, Πρωτοπαπά 4, Ξενάκη 2, Κούλχας 1, Διαμαντοπούλου 1, Κοντογιάννη 5

Εθνικός (Τσόκας): Μπίσμπα 1, Φραγκιουδάκη 2, Μιχαηλίδου 1, Κατσίμπρη 1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΝΟ Βουλιαγμένης - Εθνικός 18-5

Ολυμπιακός - ΑΝΟ Γλυφάδας 17-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (ΘΕΣΕΙΣ 1-4)

1. Ολυμπιακός 15

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 9

3. ΑΝΟ Γλυφάδας 3

4. Εθνικός 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22/3)

Ολυμπιακός – Εθνικός

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Βουλιαγμένης

"Καθάρισε" την πρωτιά ο ΝΟ Ρεθύμνου

Νίκη που του εξασφαλίζει κατά πολύ μεγάλο μέρος την 1η θέση στον όμιλο των ομάδων 5-8 της Γ' Φάσης του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών πέτυχε ο ΝΟ Ρεθύμνου με 16-11 απέναντι στη ΝΕ Πατρών στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου.

Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη είχε σε μεγάλη ημέρα τη φουνταριστό Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που σημείωσε 5 γκολ και ήταν πρωταγωνίστρια για την ομάδα της. Οι Κρητικές πήραν προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, αφού η λήξη του πρώτου οκταλέπτου τις βρήκε μπροστά στο σκορ με 6-3. Στη συνέχεια διαχειρίστηκαν άριστα το παινχίδι και αύξησαν τη διαφορά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το γκολ της Γεωργίας Λυμπεροπούλου, 0:20 πριν το τέλος του αγώνα του Ηλυσιακού με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου για την Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών, χάρισε μεγάλη νίκη στην ομάδα των Ιλισίων που την φέρνει στην 3η θέση του ομίλου των ομάδων 5-8 της Γ' Φάσης. Με αυτή την επικράτηση ο Ηλυσιακός έχει πλέον προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στη διαδικασία των πλέι άουτ, όπου κατά πάσα πιθανότητα οι δύο ομάδες θα συναντηθούν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τρίτωνα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διατήρησε καθ όλη της διάρκεια του πρώτου οκταλέπτου, το οποίο έληξε με 2-3. Στη δεύτερη περίοδο ο Ηλυσιακός ισοφάρισε αρχικά σε 3-3, με το ημίχρονο να λήγει στην απόλυτη ισορροπία 4-4.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι ομάδες ήταν άστοχες, με τον Ηλυσιακό να φτάνει στο πρώτο του προβάδισμα στον αγώνα (5-4), λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο οκτάλεπτο είχε συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με μεγαλύτερη ένα χαμένο πέναλτι της Κούζουνα για τον Τρίτωνα Αμαρουσίου που απέκρουσε η Τζούρκα. Στη συνέχεια η ομάδα των βορείων προαστίων ισοφάρισε με τη Μουλλάκη, 1:30 πριν τη λήξη, όμως μία πολύ ωραία λόμπα της Γ. Λυμπεροπούλου 0:20 πριν το τέλος του παιχνιδιού, χάρισε τη νίκη στον Ηλυσιακό με 6-5.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 6-5

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 1-0, 1-1

Ηλυσιακός: Σαμαρά 3, Λαμπρινούκα 2, Γ. Λυμπεροπούλου 1

Τρίτων: Μουλλάκη 3, Τζελέπη 1, Δημητροκάλη 1

ΝΟ Ρεθύμνου - ΝΕ Πατρών 16-11

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-4, 3-2, 3-2

ΝΟ Ρεθύμνου (Φιτσανάκης): Μ. Καριπίδου 1, Μαυρέλλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Λιμπιτάκη 1, Ελ. Φαρμάκη 3, Πατσαχάκη 2, Σολανάκη 1, Ηρ. Καριπίδου 1

ΝΕ Πατρών (Μπιτσάκος): Ευδ. Τσιμάρα 1, Μ. Μπαλάτσα 3, Πάτερου 1, Σ. Μανέτα 1, Ν. Μπαλάτσα 2, Πασσά 1, Κουτέλη 2

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ηλυσιακός - Τρίτων Αμαρουσίου 6-5

ΝΟ Ρεθύμνου - ΝΕ Πατρών 16-11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (ΘΕΣΕΙΣ 5-8)

1. ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 15

2. ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 9

3. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 3

4. ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡ. 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22/3):

ΝΟ Ρεθύμνου – Τρίτων Αμαρουσίου

ΝΕ Πατρών – Ηλυσιακός

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ